کد خبر:۱۰۳۹۹۵۲
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

هیچ دولتی تعرفه گاز را افزایش نداده است / تعرفه‌گذاری پلکانی راه‌کار اصلاح الگوی مصرف

هیچ دولتی تاکنون تعرفه گاز خانگی را بالا نبرده است. اما یکی از راه‌هایی که می‌تواند به کنترل مصرف کمک کند تعرفه گذاری پلکانی گاز خانگی است.

رسول فرخی میکال؛ عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درباره اهمیت اجرایی شدن تعرفه گذاری پلکانی گاز در راستای جلوگیری از هدر رفت بیش از اندازه انرژی گفت: دولت به گاز مصرفی خانوار‌ها یارانه پنهان تخصیص می‌دهد، اگر این گاز یارانه‌ای تعرفه یکسان داشته باشد یقیناً در راستای عدالت نیست، زیرا اعطای گاز خانگی یارانه‌ای به اقشار مرفه جامعه که مصرف زیادی دارند و برایشان بهینه مصرف کردن گاز اهمیتی ندارد منجر به افزایش مصرف می‌شود.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها ادامه داد: به این دلیل که بالا بردن تعرفه گاز خانگی منجر به ضربه به اقشار ضعیف جامعه می‌شود، دولتی تاکنون تعرفه گاز خانگی را بالا نبرده است. اما یکی از راه‌هایی که می‌تواند به کنترل مصرف کمک کند تعرفه گذاری پلکانی گاز خانگی است.

این نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: به این صورت که گروه‌های مختلف با روش‌های مختلف مصرف را دسته بندی کنیم و بر اساس مصرف گروه‌های مختلف از آن‌ها هزینه اخذ شود. گروه‌هایی که پایین‌ترین میزان مصرف را دارند معاف از پرداخت هزینه گاز شوند و گروه‌هایی هم که بالاترین مصرف را دارند هزینه تمام شده گاز را پرداخت کنند.

فرخی میکال در ادامه درباره تفاوت سرانه مصرف گازخانگی بین ایران و سایر کشور‌ها بیان کرد: به طور کلی سرانه مصرف در تمام مسائل بین ایران و سایر کشور‌ها بسیار بالا و محسوس است و مردم کشور ما اسراف زیادی در مصرف گاز دارند.   برای حل این مشکل باید اقدام به فرهنگ سازی کنیم تا مردم در حد استاندارد انرژی را مصرف کنند.

این نماینده مجلس یازدهم درباره دلایل بهینه مصرف نکردن انرژی از سوی مردم گفت: مسئله فرهنگی و هزینه پایین انرژی در بهینه مصرف نکردن انرژی تاثیر بسازیی دارد.   به عنوان مثال آب روستایی، چون تعرفه کمتری دارد استفاده نابجایی از آن می‌شود و باعث می‌شود مردم در مصرف زیاده روی کنند. این دولت سعی دارد تا با این تعرفه پلکانی الگوی مصرف را اصلاح کند.

فرخی میکال درباره میزان منطقی بودن قیمت گازخانگی توضیح داد: هزینه گاز مصرفی خانوار با توجه به قیمت تمام شده آن برای مردم رایگان محسوب می‌شود.

وی در ادامه تاکید کرد: متاسفانه در کشور ما بین دهک اول تا دهک دهم ما فاصله زیادی وجود دارد و دولت باید این شکاف را مدیریت کند. برای مدیریت اجرای تعرفه گذاری پلکانی باید به دهک‌های پایین جامعه در حوزه انرژی یارانه اعطا و از دهک‌های بالا قیمت واقعی انرژی را دریافت کند.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها خاطر نشان کرد: این اقشار مرفه به این دلیل که از یارانه‌های پنهان برخوردار شده اند، ثروت‌های میلیاردی دارند.

این نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: آنچه برای ما مهم است این است که بتوانیم مصرف گاز را کاهش بدهیم تا عدالت در مصرف انرژی محقق شود. ولی وقتی در مصرف مدیریتی نداشته باشیم، به کسری تراز گاز خانگی منجر می‌شود و همین مسئله باعث می‌شود، ما در آینده به واردات انرژی روی بیاوریم و حتی مشکلات زیست محیطی برای ما به وجود بیاید.

فرخی میکال افزود: ما می‌توانیم با ذخایر گازی که در اختیار داریم کشور را مدیریت کنیم و کشوری مستقل و همتراز با سایر کشور‌ها به وجود بیاوریم و اقتداری در مبادلات و قدرت جهانی داشته باشیم. این منابع عظیم در کشور ما وجود دارد فقط نگاه مصرف عادلانه و کار جهادی می‌تواند ما را به سمت بهینه مصرف کردن انرژی برساند.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها خاطر نشان کرد: یقینا در شرایط کسری تراز گاز طبیعی سرانه مصرف را باید به حد استاندارد برسانیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار