گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ سومین همایش پدافند غیرعامل سازمان صنایع کوچک اندکی بعد از هفته پدافند غیرعامل با حضور مدیران شهرکهای صنعتی سراسر کشور، دبیر کمیته پدافند غیرعامل سازمان صنایع کوچک، مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و جانشین رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور چهارشنبه ۱۸ آبان ماه برگزار شد.
رسولیان، معاون وزیر و مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی، ضمن تبریک هفته پدافند غیرعامل گفت: باید تهدیدها را جدی بگیریم حتی اگر احتمال آن به اندازه یک اپسیلون باشد، لذا مراکز مهم در این زمینه باید پایش شود. مخصوصا آن مراکزی که با رفع نیازهای اساسی کشور مرتبط هستند.
جایگاه پدافند غیرعامل در شهرک های صنعتی
,وی ادامه داد : سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ۸۴۹ شهرک صنعتی را مدیریت میکند که در این شهرکهای صنعتی ۵۰ هزار واحد تولیدی درحوزههای مختلف شیمیایی، غذایی و فلزی مستقر هستند. از آنجایی که شهرکهای صنعتی بستر اشتغال مستقیم حدود یک میلیون نفر میباشند، اجرای دقیق و جدی پدافند غیرعامل در این بخشها از اهمیت ویژهای برخوردار است.
رسولیان بیان کرد: امروز بنا بر فرمایش رئیس جمهوری تولید موضوع اول کشور است. اگر رشد تولید در کشور محقق شود، نیازهای اساسی ما تامین میشود و به همین دلیل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی وظیفه خود میداند شرایطی را فراهم کند تا فعالان اقتصادی کار خود را به خوبی انجام دهند. در راستای تامین زیرساختهای مورد نیاز بخش تولید، سازمان درحال تقویت سیستم تامین و انتقال برق و آب هست. همچنین بحث تصفیه خانهها نیز وجود دارد که از اهمیت بالایی برخوردار است. در زمینه همکاری با سازمان پدافند غیرعامل اقدامات خوبی در صورت گرفته و کارگروههایی تشکیل شده است. بازدید از نواحی شهرکهای صنعتی کشور انجام در جریان است، پروژههایی شناسایی و اولویت بندی شده اند و باقی اقدامات هم با تامین مالی که در آینده صورت خواهد گرفت تکمیل خواهد شد.
وضعیت ایمنی در شهرک ها بهبود یافت
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک توجه به تامین ایمنی در شهرکهای صنعتی را امری مهم دانست و گفت: در حوزه ایمنی اتفاقات مثبتی رخ داده است علیرغم اینکه محدودیتهای قانون وجود دارد و وزارت کار باید ورود کند، اقدامات مثبتی صورت گرفته است. بیش از ۳۵ هزار واحد صنعتی توسط همکاران ما ممیزی ایمنی شده اند که با توجه به اینکه بیش از ۹۳ درصد بنگاهها واحدهای موجود در شهرکهای صنعتی واحدهای کوچک و متوسط هستند، میتوان گفت اقدام خوبی صورت گرفته. آموزش دورههای HSC که مباحث خوبی در آنها آموزش داده میشود در جریان بوده و توانسته ایم یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر را از این طریق آموزش دهیم. ۲۹۶ ایستگاه آتش نشانی را در شهرکهای صنعتی ایجاد کردیم که ۳۶۲ خودرو آتش نشانی خریداری شده است.
کاهش آمار حادثه در شهرک ها
رئیس هیئت مدیره سازمان صنایع کوچک ادامه داد: درحال حاضر بیش از ۲۷۰ تصفیه خانه در شهرکهای صنعتی فعالیت میکنند تا سلامت مردم تامین شود. در سفرهای استانی جناب آقای رئیس جمهور نیز اعتبارت خوبی در این بخش تامین شد. در جهت اینکه در تامین آب فعالین اقتصادی نگرانی نداشته باشند، اقداماتی در راستای تامین آب پایدار در دست اجرا است. ۴۰ درصد از وقوع حوادث کاهش پیدا کرده و روزهای بدون حادثه از ۲.۵ روز به ۳.۵ روز افزایش یافته است.
پدافند غیرعامل از الزامات دولت الکترونیک
رسولیان بیان کرد: یکی از اولویتهای دولت مبارزه با فساد است که در اجراء دولت الکترونیک تا حدی دنبال میشود. وقتی دولت الکترونیک اجرا شود قاعدتا باید به مباحث پدافند غیرعامل نیز توجه کرد تا آسیب پذیری در مقابل حملات سایبری و تهدیدها کاهش یابد. در حوزه زیرساختها نگاه سازمان این است که هم پایداری و هم تاب آوری بیشتری داشته باشیم چرا که این زیرساختهای نیازهای بخشهای مختلف را تامین میکند. یکی از مشکلات تامین مالی هزینه زیرساختهای جاری هست، یعنی هزینهای که خود بنگاهها باید تامین کنند، ولی تامین نمیشود. در این زمینه پیشنهاد شده بود تا یک درصد از مالیاتی را که خود فعالان شهرکها پرداخت میکنند در زمینه توسعه زیر ساختهای خود شهرک استفاده شود.
امروز با تهاجم سراسری مواجه هستیم
سردار محسن ساسانی، جانشین رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، حوادث تلخ گذشته را مرور کرد و گفت: ما امروز با تهدید مواجه نیستیم بلکه با تهاجم در تمام عرصههای اقتصادی سایبری مواجح هستیم . اقدامات دشمن را در مقاطع مختلف دیدهایم. امروز دشمن در حوزه سایبری بر روی ما عملیات کرده به ما ضربه زده و خسارت وارد کرده و باعث شده فعالیت ما در برخی مقاطع با مشکل مواجه شود. در سالهای ۸۹ و ۹۰۸۹ و ۹۰ وقتی بیان میشد ما با تهدید حمله سایبری مواجه هستیم برخی باور نمیکردند. پس ازآن با حادثه روبرو شدیم وبعد باور کردیم مراکز پر خطر شیمیایی داریم. در شمال استان فارس یک کارخانه تولید حشره کش وجود داشت که با حادثه مواجه شد و ۵۰۰ مصدوم روی دست مراکز درمانی منطقه گذاشت. در آن زمان ظرفیت پذیرش آن حجم از مصدومان در منطقه درمانی وجود نداشت و تبعاتی را متوجه جامعه ساخت. وقتی گفته میشود که باید توانایی مقابله با خطر را داشته باشیم به این معنی است که توجه شود نباید در شهر ساختمان بیست طبقه ساخته شود، درحالیکه آتش نشانی ابزار اطفای حریق طبقه بیستم را ندارد.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۸۶ سرمای گسترده در کشور اتفاق افتاد و به تبع مشکل تامین نان در سه استان شمالی مواجه شدیم، چون در آن استانها فقط نانوایی گازسوز وجود داشت. سال ۱۳۹۶ در استان مرکزی از شهرداران استان این سوال را پرسیدم: «اگر با چنین شرایطی مواجه شوید و گاز در شهر شما قطع شود میتوانید نان را تامین کنید؟» بدون استثنی گفتند: «نه». چگونه مردم میپذیرند از ما بعد از این همه اتفاقی که افتاد دوباره شاهد تکرار آنها باشیم. فعالان سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی گزارشهای خوبی را در زمینه اقدامات انجام شده ارائه دادند، اما باید به دنبال اینها اقدامات عملیاتی صورت گیرد.