به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، احسان ثقفی، رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: برای نخستین بار از سوی وزارت کار برای هماندیشی با انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت (استصنا) درخواست برگزار جلسه مشترک شده که این نشست، امروز برگزار خواهد شد.
وی افزود: در این نشست مشترک بین انجمن استصنا و وزارت کار، در خصوص تسهیل کسبوکار و اشتغالزایی فعالیتهای مرتبط به انجمن، بحث و بررسی و همکفری خواهد شد که این تعامل و گفتگو یک قدم بسیار مثبت خواهد بود.
رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت در پاسخ به اینکه "توافقات اخیر با دیگر کشورها، چه تأثیری در بازار کار سازندگان داخلی تجهیزات صنعت نفت داشته است؟ "، گفت: در مذاکرات صورت گرفته با ونزوئلا، تفاهمها و توافقاتی صورت گرفته و حتی کارهایی هم انجام شده، اما حجم کارهای اجرا شده زیاد نبوده و با وجود آنکه تعاملات اخیر، یک رویکرد مثبت برای رسیدن به بازارهای جدید و رونق تولید داخلی است، اما هنوز اتفاق موثری در بازار کار سازندگان تجهیزات صنعت نفت رخ نداده است.
وی ادامه داد: علاوه بر ونزوئلا، مذاکراتی در خصوص صادرات تجهیزات صنعت نفت با بلاروس، روسیه، قزاقستان، ازبکستان و اندونزی صورت گرفته که هنوز این مذاکرات به مرحله اجرا نرسیدهاند.
ثقفی با بیان اینکه "در ونزوئلا بحث ساخت پالایشگاههای بزرگ و متوسط با همکاری ایران مطرح است"، گفت: یک پالایشگاه کوچک، نیاز به ۳۰۰ میلیون یورو سرمایه گذاری دارد که با توجه به سهم ۶۰ تا ۷۰ درصدی تأمین تجهیزات در حجم کلی سرمایهگذاری، بازار خوبی برای تجهیزات ساخت داخل خواهد بود و اگر این پالایشگاه، یک پالایشگاه بزرگ باشد، حجم این فرصت کسب بازار برای سازندگان تجهیزات صنعت نفت، ۱۰ برابر میشود.
وی افزود: بازار همکاریهای نفتی ایران و ونزوئلا در حجمی ۵ میلیارد یورویی پیشبینی میشود که بخش قابل توجهی از این رقم، میتواند به تأمین تجهیزات مورد نیاز پروژههای نفتی ونزوئلا اختصاص یابد.
رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت تصریح کرد: درحال حاضر ۸۰ درصد از تجهیزات مورد یناز صنیاع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی کشور توسط سازندگان داخلی تأمین میشود و درصد عمق ساخت این تجهیزات، از ۵ درصد تا ۱۰۰ درصد متغیر است.
وی ادامه داد: از مجموع ۵۰۰ شرکت نفتی دانش بنیان کشور، ۲۱۴ شرکت دانش بنیان، عضو انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت هستند.
ثقفی از برنامه تشکیل آکادمی استصنا برای آموزشهای کوتاه مدت تخصصی در زمینه تجهیزات و کاربرد آنها خبر داد و گفت: درحال حاضر شرکتهای عضو انجمن، در مجموع نزدیک به ۲ میلیارد دلار پروژه داخلی در دست اجرا دارند.