به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، نامه شهید حاج قاسم سلیمانی در مورد پایان داعش به مقام معظم رهبری یکی از مهمترین اسناد فرهنگی و سیاسی چهل و چند ساله انقلاب اسلامی است. این نامه که در نگاه اول سیاسی به نظر میرسد اما توجه به بندهای آن نشان میدهد وجوه و ابعاد مختلف فرهنگی دارد.
فراز ابتدایی این نامه ظهور داعش را به فتنه از زمان امیرالمؤمنین (ع) تشبیه میکند. این خود برای اهل اندیشه و تاریخ می تواند جای درنگ و تأملی باشد که چه شباهتهایی بین دوران امام علی (ع) و این روزها وجود دارد؟
در بند بعدی حاج قاسم به نکته جالبی اشاره میکند که آن توجه به اغفال دهها هزار جوان مسلمان است. پرسشی که پیش میآید این است که دروازه اغفال جوانان فقط و فقط بحثهای سیاسی است؟ یا وجوه فرهنگی آن نیز پررنگ است؟ پدیدهای که در اندازه بسیار کوچکتر کشورمان ایران را هم تهدید میکند.
توجه دادن ویژه به جریان «تکفیری» نیز در نامه قابل توجه است. این وقتی بیشتر قابل توجه و برای امروز قابل پیگیری است که رهبری هم همین چند وقت پیش با اشاره به زنده بودن جریان تکفیری زیر پوست جوامع اسلامی حتی ایران نسبت به این جریان و رفتار کاملا انحرافی هشدارهای لازم را دادهاست.
اما آنچه برای ما نهیب و هشداری بزرگ است فراموشی یا بازخوانی نکردن این سند مهم و تاریخی سیاسی و فرهنگی است و از یاد بردن روزهای پرالتهابی که نامه نگاشته شد چه امروز که با وقایع اسفباری در کشور درگیر هستیم نسبت به آن بی تفاوتی نشان دهیم.
متن نامه کامل شهید حاج قاسم سلیمانی به مقام معظم رهبری که در روز 29 آبان ماه 1396 نوشته و فردای آن روز منتشر شد.