علیرضا بلیغ پژوهشگر فلسفه علوم اجتماعی در گفتگو با خبرگزاری دانشجو درخصوص منشاء خشونت اجتماعی در ایران اینچنین گفت: زمانی که مردم خود را در آینده سهیم ندانند خشونت تولید میشود. بازنمایی این حرکت در توهین به لباس روحانیت، خشونت علیه پلیس و موارد دیگر قابل رویت است.
وی در ادامه گفت: ساختن ایران کاملا متکی به نیروی مردم است. وقتی مردم را از این صحنه بیرون میگذارید مردم تصویر خودشان را از آینده از دست میدهند. خدمات عمومی جمهوری اسلامی نباید به صورت صدقه توزیع شود چراکه باعث القای حس عدم مشارکت مردم در اقتصاد میشود. لازمهی این امر حرکت به سمت اقتصاد مولد از اقتصاد نفتی و خام فروشی است. باید زمینه مشارکت حداکثری مردم در اقتصاد به عنوان عنصر مولد ایجاد شود تا خود را سهیم در آینده و موثر و مفید بدانند.
بلیغ در انتها تاکید کرد: زیر ساخت حل مسئلهی خشونت در ایران مربوط به اقتصاد سیاسی است و راه حل در تاکیدات مقام معظم رهبری در حرکت به سمت مردمی سازی اقتصاد است تا امید به جامعه تزریق شود. تاکید رهبری به برداشتن موانع تولید و حرکت به سمت اقتصاد مولد بیش از آنکه هدف اقتصادی داشته باشد هدف سیاسی دارد و آن مردمی شدن اقتصاد است.