به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه امروز چهارشنبه برای شرکت در اجلاس سران «سازمان پیمان امنیت جمعی» (CSTO) وارد ایروان پایتخت کشور ارمنستان شد.
رئیس جمهور روسیه در نشست سازمان پیمان امنیت جمعی در سخنانی اعلام کرد: وضعیت در افغانستان همچنان دشوار است. روسیه به تثبیت وضعیت در افغانستان کمک خواهد کرد. یکی از وظایف اولویت دار فعلی، تشکیل یک دولت فراگیر در کشور است. خطر نفوذ شبه نظامیان به خاک کشورهای سازمان پیمان امنیت جمعی نیز همچنان بالا است.
«ولادیمیر پوتین» در این باره ادامه داد: استفاده از نیروهای «سازمان پیمان امنیت جمعی» در قزاقستان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. روسیه از تصمیم برای تجهیز نیروهای «سازمان پیمان امنیت جمعی» به سلاحهای مدرن حمایت میکند.
وی در این باره ادامه داد: امید است که تصمیمات مربوط به تحدید حدود مرزها و مسائل بشردوستانه به باکو و ایروان اجازه دهد تا به معاهده صلح برسند.
«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه دیروز سه شنبه برای شرکت در اجلاس سران «سازمان پیمان امنیت جمعی» وارد شهر ایروان پایتخت کشور ارمنستان شد.
قرار است «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه در پایتخت ارمنستان با «نیکول پاشینیان» نخست وزیر این کشور درباره تنشهای مرزی اخیر کشورش با جمهوری آذربایجان دیدار کند.
در ارتباط با درگیریهای مرزی اخیر میان ایروان و باکو، وزارت دفاع ارمنستان دوشنبه با صدور بیانیهای اعلام کرد که جمهوری آذربایجان آتش بس فیمابین را در مرز میان دو کشور نقض کرده است.
در بیانیه صادره ازسوی وزارت دفاع ارمنستان در این خصوص آمده بود: ساعت ۲۱:۰۰ یکشنبه شب، یگانهایی از نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان به سمت مواضع ارمنستان واقع در بخش شرقی مرز با این کشور تیراندازی کردند.
این در حالی است که وزارت دفاع جمهوری آذربایجان نیز در بیانیهای مدعی تیراندازی طرف مقابل شده بود.
در همین ارتباط، «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان پیشتر اعلام کرده بود که کشورش آماده امضای توافقنامه سه جانبه با روسیه و جمهوری آذربایجان در مورد تمدید مأموریت نیروهای حافظ صلح روسیه در منطقه مورد مناقشه قره باغ کوهستانی تا ۲۰ سال آینده است.
سران روسیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان در نهم نوامبر ۲۰۲۰، برای برقراری آتش بس کامل در قره باغ بیانیهای مشترک امضا کردند. در ادامه روند مذاکرات صلح، آنها در ۱۱ ژانویه ۲۰۲۱ گرد هم آمده و بیانیه مشترک دیگری که به طور مشخص با هدف رفع انسداد ارتباطات اقتصادی و ترابری در منطقه تدوین شده بود را امضا کردند.