آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۴۵۱۸۸
در گفتگو با دانشجو مطرح شد

علاقه مردم به امنیت کشور و نظام باعث شده مشکلات اقتصادی و کمبود‌ها را تحمل کنند

عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان معتقد است حس عمیق علاقه مردم به امنیت کشور و نظام تا کنون باعث شده مردم مشکلات اقتصادی و کمبود‌ها را تحمل کنند.

رحمان سعادت اقتصاد دان و عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان در گفتگو با دانشجو در خصوص چرایی اعتراضات مردمی و ارتباط بحران‌های اخیر با مسائل اقتصادی و فرهنگی در پاسخ به این سوال که آیا صرفا اعتراضات به مسائل فرهنگی و دینی حول محور گشت ارشاد یا حجاب است یا مسائل اقتصادی نیز در این موضوع دخیل است، گفت: قطع به یقین می‌توان گفت بخش بزرگی از اعتراضاتی که گروه‌های مختلف جامعه نه در حال حاضر بلکه در سال‌های قبل داشته اند به مدیریت اقتصاد در طی چهار دهه اخیر است لذا نمی‌توان این موضوع را فقط به مسائل فرهنگی مثل حجاب ربط داد.

وی در این باره گفت: تحریم‌ها یا به عبارت درست‌تر تشدید تحریم‌ها و سیاست گذاری‌های اقتصادی غلط مدیران در بحران آفرینی‌های اقتصادی که تولید، سفره و معیشت مردم را تهدید کرده نباید دست کم گرفت. انباشت سیاست‌های غلط و عدم مدیریت بخش‌های مختلف اقتصاد مثل مسکن یا بی توجهی به افزایش نرخ تورم منجر به آن شده که بخش قابل توجهی از مردم در مضیقه اقتصادی باشند بنابراین مشکلات اقتصادی از دریچه‌های گوناگونی مردم را تحت فشار قرار داده است.

رحمان سعادت استاد اقتصاد خاطر نشان شد: رفع مشکلات اقتصادی، کاهش نرخ تورم، بهبود فضای کسب و کار و حمایت‌های همه جانبه از تولید باید رکن سیاست گذاری و جزیی از مهمترین برنامه‌های دولت باشد در غیر این صورت با کوچکترین شوک اقتصادی یا سیاسی جامعه شاهد بحران‌های اعتراضی خواهد بود که ریشه اصلی آن‌ها اقتصادی و خشم نسبت به تبعیض‌های اقتصادی است.

رحمان سعادت توضیح داد: بی شک مردم به تمامیت ارضی، آرامش و امنیت کشور و حفظ نظام اهمیت می‌دهند به همین خاطر نه تنها دولت، بلکه حاکمیت باید در کنار مردم قرار بگیرد. هر مضیقه‌ای که مردم را تحت فشار قرار داده برای همگان باید باشد حتی بالاترین مسوولین. کمترین حس تبعیضی در شرایط تحریمی نباید بین مردم و برخی احساس شود.

رحمان سعادت معتقد است حس عمیق علاقه مردم به امنیت کشور و نظام تا کنون باعث شده مردم مشکلات اقتصادی و کمبود‌ها را تحمل کنند. بررسی دقیق مشکلات اقتصادی بخصوص مسائلی که از درون نظام مدیریتی در طی سه دهه گذشته تا کنون اقتصاد ایران را دچار چالش‌های اساسی کرده موضوع مهمی است که باید به سرعت برای انجام اصلاحات اساسی در دستور کار دولت قرار بگیرد و به صورت مناسب پیگیری شود نه اینکه به آینده موکول شود یا با گفتار درمانی به صورت کوتاه مدت حل شود.

استاد اقتصاد خاطر نشان کرد: ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که روابط بین الملل اهمیت بالایی دارد و دستگاه‌های دیپلماسی در این حوزه باید فعالیت‌های بهتری انجام دهند. خوشبختانه دولت سیزدهم در حوزه منطقه‌ای فعال است و حتی در حوزه فرامنطقه‌ای یعنی تعاملات تجاری و اقتصادی با غرب نیز مشکلی ندارد، بلکه محدودیت آفرینی‌های غربی‌ها مانع بزرگی بر سر راه تجارت خارجی ایران و غرب ایجاد کرده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان گفت: انتظار می‌رود با برنامه‌های اقتصادی دولت و واکاوی مسائل اقتصادی شاهد گشایش‌های اقتصادی قابل توجهی باشیم. گشایش‌هایی که با گفتگو با مردم و مشارکت مردم در مسائل اقتصادی تا مدیریت فرهنگی ایجاد می‌شود با حفظ ارزش‌های اسلامی ایرانی و رفع دغدغه‌های اصلی مردم وجوانان، تا شاهد بازگشت آرامش به کشور و حرکت هماهنگ مردم و همه ارگان‌ها برای رشد اقتصادی و کاهش چشمگیر مشکلات معیشتی و اقتصادی جامعه باشیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار