به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، نشست خبری دومین دوره کاروان روایت حبیب در جهت روایت شهید حاج قاسم سلیمانی میان مردم و در استانهای کشور که به مقصد شهر کرمان محل تولد وی و همچنین قبر مطهر آن شهید بزرگوار است برگزار شد.
در این حرکت مردمی که به ابتکار حوزه هنری انقلاب اسلامی و در سومین سالگرد شهید حاج قاسم سلیمانی برگزار خواهد شد قرار است روایتها، آثار هنری و همچنین خاطرهگوییهایی از سید شهدای مقاومت برای مردم در سراسر کشور انجام شود.
علی فروزانفر معاونت هنری حوزه هنری با بیان اینکه: بزرگداشت نام و یاد حاج قاسم سلیمانی یک فرض و واجب عینی برای هر سازمانی به خصوص فرهنگی و هنری مثل حوزه هنری در جمهوری اسلامی است، افزود: حوزه هنری هم در این راستا سعی دارد فعالیت کند که در دومین سال کاروان روایت حبیب در ده استان کشور را به حرکت در خواهد آورد.
فروزانفر در ادامه گفت: حوزه هنری وظیفه خود میداند که احیاء ذکر حاج قاسم و یاد مرام و شهادت حاج قاسم را همواره زنده نگاه دارد. اما به واسطه اینکه توجهها به ایشان نزدیک سالگرد شهادت بیشتر میشود کاروان در فاصله یک ماه حرکت خود را تا روز شهادت حاج قاسم ادامه خواهد داد.
معاونت هنری حوزه هنری انقلب اسلامی در ادامه و با توجه به اهمیت موضوع شناساندن شهید سلیمانی به کودکان و نوجوانان افزود: این کاروان با محوریت روایت حاج قاسم به شکل دانشآموزی انجام میشود که آن هم به شکل ویژه اعلام برنامه خواهد شد.
فروزانفر در تشریح برنامههای کاروان روایت حبیب نیز با بیان اینکه ما در ده استان کشور برنامه خواهیم داشت تأکید کرد: این روایتها به شکل میدانی و با تمرکز بر اجرای هنری و نقد و بررسی آثار در مورد شهید حاج قاسم سلیمانی خواهد بود. البته این فعالیتها با همکاری و همراهی مکتب حاج قاسم انجام خواهد شد.
وی با اشاره به ویژگی منحصر به فرد کاروان روایت حبیب گفت: این رویداد این ویژگی را دارد که به میان مردم میرود در محل تجمع مردم به خصوص ورود کاروان به شهرستانها و روستاها که چند صد نفر که تراکم جمعیتی زیاد هم نداشت وارد بدنه مردم میشد و اجرا میکردند که این روال در سالهای آینده نیز ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه سعی میکنیم ابتکار عمل روایت حبیب بر عهده مراکز حوزه هنری در خود استانها باشد تأکید کرد: بر ظرفیتهای قومی و بومی هر استان و شهرستان برای روایت هر چه بهتر حاج قاسم تکیه خواهیم کرد.
در ادامه این نشست خبری سید مهدی ابطحی دبیر دومین کاروان روایت حبیب گزارش مفصلی از چگونگی اجرای این رویداد در حضور اصحاب رسانه و خبرنگاران گفت:
یک استیج کامل
کاروان سیار روایت حبیب یک استیج با امکانات کامل صوتی و نورپردازی و… است که در مناطق کمتر برخوردار و حاشیه شهرها مستقر میشود و گروههای هنری استان میزبان، در آن برنامههایی چون تئاتر، نقالی حماسی، شاهنامه خوانی، موسیقی، نقل خاطرات اجرا میکنند.
ابطحی درباره مدت اجرای برنامه ها در هر استان گفت: این استیج در هر استان سه روز به اجرای برنامههای فرهنگی و هنری خواهد پرداخت. فعالیت در استیج روایت حبیب، فضایی کاملا مردمی دارد و مراکز مختلف هنری در این حوزه فعال هستند. برای مثال در استیج قهرمان محله به افراد شاخص در هر محله پرداخته خواهد شد. یعنی این برنامه به معرفی کشتیگیر معروف یا فردی که ویژگی شاخصی مثل کارآفرینی و…. را داشته، اختصاص دارد.
نمایشگاهی برای همه
یکی دیگر از برنامههای این رویداد فرهنگی- هنری، افتتاح نمایشگاه تجسمی حوزه هنری شامل نقاشی پوستر و عکس است. این نمایشگاه فضای مستقلی دارد که توسط هنرمندان و مسئولان استانی در مکانهای پرتردد افتتاح خواهد شد و در کنار آن برنامههایی چون سرود، اجرای تئاتر خیابانی و … اجرای می شود.
دبیر ستاد بزرگداشت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: سومین بخش از برنامههای «روایت حبیب» برپایی جلسه نقد و بررسی آثار ادبی هر استان است که تحت عنوان «پاورقی» و با محوریت آثار ادبی که درباره سردار سلیمانی به نگارش در آمدهاند، اجرا خواهد شد. این آثار محصول معاونت راهبری امور استانها و مرکز آفرینشهای ادبی است و با حضور نویسنده اثر، اساتید و کارشناسان این حوزه به عنوان محفل تخصصی فعالان ادبی برگزار میشود.
وی ادامه داد: چهارمین رویداد ویژه برنامه «روایت حبیب» کارگاه هنرهای تجسمی است که با حضور اساتید این حوزه که از تهران اعزام میشوند، برپا خواهد شد. این کارگاه بنا بر درخواست استانها در برخی مناطق نیم روز و در برخی دیگر یک روز و در برخی از استانها سه روزه برگزار میشود.
ابطحی با بیان اینکه نگاهها به این کارگاه در کنار آموزش، تولید و خلق اثر از سوی هنرمندان شرکتکننده و استانی است، تشریح کرد: اتفاق دیگر در قالب «روایت حبیب» تولید برنامه تلویزیونی ۳۵ دقیقهای است که از سوم تا ۱۳ دی ماه هر شب از یکی از شبکههای تلویزیونی پخش خواهد شد. در این برنامه شاخصههای استانی در نظر گرفته میشود یعنی فضای سنتی وجود دارد که مخاطب را به حال و هوای جغرافیایی هر استان راهنمایی میکند.
کودکان و نوجوان در روایت حبیب
ابطحی با اشاره به اینکه در دومین دوره از «روایت حبیب» دو اتفاق دیگر در حوزه کودک و نوجوان را شاهد خواهیم بود گفت: یکی از برنامهها ویژه مادران و کودکان است که با عنوان «قصههای خوب برای بچههای خوب» به عنوان محفل مستقلی با محوریت روایت شهید سلیمانی در قالب قصهگویی، پردهخوانی موسیقی، مسابقه و… برگزار خواهد شد.
وی افزود: دومین برنامه حوزه کودک و نوجوان کارگاه سه روزهای است که هفته اول دی ماه در کرمان برپا میشود. در این رویداد فعالان حوزه هنرهای تجسمی از سراسر کشور دعوت به برگزاری همایش یا کارگاه سه روزه برای خلق اثر خواهند شد.
روایات شنیدنی در شب های خاطره
یکی از ویژه برنامه هایی که کاروان روایت حبیب در استان های میزان اجرا خواهد کرد، برنامه «شب خاطره» است. دبیر ستاد بزرگداشت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: این رویداد با محوریت روایت خاطرات مرتبط با شهید سلیمانی توسط سه نفر از خاطرهگویان بومی در کنار برنامههایی چون نقالی، اجرای نمایش، شعرخوانی، رونمایی از ترکهای موسیقی، معرفی کتاب و…. برگزار میشود.
ابطحی درباره میزان تولیدات هنری در هر بخش تشریح کرد: صد قطعه نمایشگاهی عکس، نقاشی، پوستر، یک سردیس از استاد قشقایی، ۶ اثر موسیقایی از تولیدات مرکز موسیقی حوزه هنری و مراکز استانی ، ۱۰ قطعه شعر، ۶ نماهنگ ، ۵ نمایش کوتاه از تولیدات مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و استانها ، ۱۰ کتیبه برای فضای پردهخوانی و نقالی درکنار تولیدات سال گذشته به مخاطبان عرضه خواهد شد.
وی با یادآوری اینکه در هر استان یک شاعر بومی و استانی و یک شاعر اعزامی از ستاد، بخش شعرخوانی روایت حبیب را برگزار میکنند گفت: مخاطبان هیچ یک از بخشهای برنامه روایت حبیب، نه تنها منفعل نیستند بلکه در پیش رفتن این برنامه فرهنگی هنری نقش دارند.
دبیر ستاد بزرگداشت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی درباره پوشش رسانهها و پخش آنلاین برنامههای روایت حبیب تصریح کرد: امسال در روابط عمومی حوزه هنری پیوست رسانهای برای این کار طراحی شده است تا افراد از اینکه هر روز در هر استان چه اتفاقی روی میدهد، اطلاع پیدا کنند. سال گذشته چند شبکه مختلف کاروان را پشتیابی خبری میکردند که این حرکت میتواند برای هنرمندان استان اتفاق مبارکی باشد و ما امیدواریم امسال اتفاقات بهتری در این زمینه روی دهد چراکه طبق برنامهریزی، هم صدا و سیما هم شبکههای مختلف خبری و هم شبکههای استانی و… فضای هنری کاروان را تبیین خواهند کرد.
وی تاکید کرد: شبکههای فرامرزی که با ما در ارتباط هستند مثل العالم و احتمالا الکوثر نیز در پوشش این رویداد هنری ما را همراهی میکنند. البته این امر به سبک کار ما نیز بستگی دارد و گاه تلنگرهایی بوجود میآید که شبکهها یک رویداد را پوشش دهند.
ابطحی در پایان گفت: ما سه شعار برای این رویداد امسال در نظر گرفتهایم که در راستای معرفی سردارسلیمانی به عنوان سرباز ایران بودن و ملیگرایی است.
در پایان این نشست که خبرنگاران از مسئولین برگزاری این رویداد پرسشهایی داشتند، سید مهدی ابطحی دبیر دومین دوره کاروان روایت حبیب در پاسخ به سوال اختصاصی خبرگزاری دانشجو که پرسید:از حضور افراد منطقهای و بینالمللی و روایات آنان از شهید حاج قاسم سلیمانی نیز در کاروان روایت حبیب استفاده خواهد شد؟ پاسخ داد:
«به فراخور استانها ازاین روایتها استفاده خواهیم کرد، مثلا از فاطمیون در استان خراسان رضوی و از حیدریون در استان خوزستان یا حتی از افرادی حاضر در حزب دموکرات کردستان که سالهای قبل هم بهره بردیم روایاتی خواهیم داشت»