کد خبر:۱۰۴۶۵۱۸
در اختتامیه سومین فصل برنامه «میدون» مطرح شد

۴ پیشنهاد وزیر صمت برای حمایت از کسب وکارها / برای حمایت از بنگاه‌ها رتبه‌بندی نیاز است

اختتامیه فصل سوم مسابقه «میدون» با حضور داوران این برنامه و وزیر صمت در سالن همایش‌های برج میلاد تهران برگزار شد.
محمد علی طیرانی

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ اختتامیه فصل سوم مسابقه «میدون» با حضور داوران این برنامه و وزیر صمت در سالن همایش‌های برج میلاد تهران برگزار شد. در این مراسم صد‌ها کارآفرین نیز جهت مخابره تداوم روند فعالیت خود و همراهی نکردن با فراخوان اعتصابات حضور به هم رساندند.


برنامه ریزی برای تولیدکنندگان از داخل اتاق شدنی نیست


فاطمی امین، وزیر صمت، در این نشست به اهمیت کسب و کار‌ها اشاره کرد و گفت: زمانی که صحبت از محصول می‌شود به ویژگی ها، قیمت و بازار توجه می‌شود و سخنی از کسب و کاری که آن محصول را تولید می‌کند به میان نمی‌آید. خروجی کارآفرینی سازماندهی و فعال کردن کسب و کار است. با توجه به اهمیت کسب و کار‌ها اقداماتی جهت حمایت از این کسب و کار‌ها توسط وزارت صمت انجام شده است. در ابتدا پایش کسب و کار‌ها را در دستور کار خود قرار دادیم چرا که کسب و کار‌ها مانند موجودی زنده هستند و باید هر ماه نبض آن‌ها گرفته شود، در حال حاضر این طور نیست و بررسی کسب و کار‌ها به صورت رشته‌ای صورت می‌گیرد یعنی می‌گوییم کسب و کار‌های فولاد یا شیشه یا کاشی و سرامیک وضعیتشان به چه صورت بوده است. در صورتی که باید نبض هر کدام از آن کسب و کار‌ها و بنگاه‌ها را به طور مجزا و مداوم بررسی کنیم.

وی به دیگر اقدامات صورت گرفته اشاره کرد و گفت: دومین کاری که باید انجام شود گسترش خدمات کسب و کار‌ها است. مثل تقویت و تجهیز شرکت‌های زنجیره تامین، به طوری که به حل چالش‌های کسب و کار‌های کوچک در تامین مواد اولیه مقرون به صرفه، تربیت نیرو متخصص و تقویت بازاریابی برای محصولات آن‌ها ختم شود. سومین مورد رتبه بندی است به صورتی که با دریافت اطلاعات فعالیت بنگاه‌ها آن‌ها رتبه بندی شود تا از این رتبه بندی در توزیع حمایت‌ها استفاده شود. به عنوان مثال قدیم مشاهده می‌شد که یک نوزاد یا یک پیرزن ۱۰۰ میلیون دلار واردات انجام داده است، برای افراد شاغل در این بخش سقف‌هایی تعریف شده است. چهارمین موضوع بهبود ارائه خدمات اعم از ارائه مجوز‌ها به کسب و کار‌ها است که در دولت در جریان است مثلا کسی که بخواهد کارت بازگانی را تمدید کند می‌تواند به صورت غیر حضوری این کار را انجام دهد. پنجمین موضوع هم هماهنگی برنامه‌های کسب و کار‌ها با برنامه حاکمیت است چرا معتقد هستیم اگر به تنهایی و از داخل اتاق‌ها، برنامه برای بخش‌ها مختلف تهیه کنیم و فکر کنیم این برنامه قابلیت اجرا خواهد داشت، در اشتباه خواهیم بود.

کار درست آن کاری است که با نوآوری و فناوری همراه شود


دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، به ویژگی کارآفرینان اشاره کرد و گفت: ویژگی کارآفرینان این است که در بستر تغییر محیط هر کسب و کاری با امید زندگی می‌کنند. در کتاب آسمانی ما رستگاران را افرادی معرفی کرده که ایمان آورده اند و عمل صالح انجام داده اند. با توجه به لفظ «الذین» اولین شرط توسعه را می‌توان با هم بودن و در کنار هم کار کردن دانست. مما باید از یک نفر به یک گروه یا تیم تبدیل بشویم و کسب و کارهامان را با یکدیگر به اشتراک بگذاریم. ایمان مسئله بعدی است که باید به آن توجه کرد. ایمان را ما باور قلبی می‌دانیم که با صبر همراه شده است. محال است کسی به چیزی یا هدفی باور داشته باشد و روی آن صبر کند و موفق نشود. هر کاری که فقط ارزش ایجاد کند، نه لزوما پول در نگاه اول، اگر چند سال در اجراء آن صبر کنید حتما به جایی خواهد رسید. مسئله سوم که به آن نیاز داریم کار است. اگر بچه‌های ما یاد بگیرند کار کردن به اندازه نماز خواندن مقدس است، اتفاق بزرگی رخ خواهد داد. منتهی باید کار درست را انجام داد نه هر کاری را و کار درست آن کاری است که با نوآوری و فناوری همراه شود.

فعالیت شرکت کنندگان «میدون» بعد از مسابقه میانگین دو برابر می‌شوند


هاشمی گلپایگانی، تهیه کننده برنامه «میدون»، در پاسخ به سوال خبرنگار دانشجو به هدف برنامه میدون اشاره کرد و گفت: در دوره و زمانه‌ای زندگی می‌کنیم که اگر رسانه‌ها به حوزه‌ای ورود نکنند نمی‌توان انتظار داشت مردم در آن حوزه پای کار بیایند. اگر انتظار داریم اقتصاد مردمی شکل بگیرد باید رسانه مردم را با آن آشنا کند و ما می‌خواستیم با میدون مردم را درگیر فضای کسب و کار کنیم. این برنامه به جز اثر بر روی مخاطب خود برای شرکت کننده‌های برنامه نیز اثراتی به همراه داشته است. بعد از شرکت در مسابقه ارتباط ما با شرکت کنندگان حفظ می‌شود و بر روند فعالیت آن‌ها توجه داریم و مشاوره‌هایی به آن‌ها می‌دهیم. بعد از شرکت در مسابقه میدون شرکت کنندگان به طور میانگین دو برابر بزرگ می‌شوند. البته باید توجه کرد این عدد میانگین است، برخی شرکت کنندگان کمتر از دو برابر و برخی موارد هم تا هفت برابر بزرگ شده اند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار