ولی اسماعیلی نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجو، درباره آخرین اخبار از روند اجرای قانون جوانی جمعیت اظهارکرد: یکی از مهمترین و مترقی ترین قوانینی که از سوی مجلس یازدهم به تصویب رسید، قانون جوانی جمعیت بود که رهبر انقلاب نیز بر آن تاکید داشت. اگر این قانون تصویب نمیشد، قطعا تا پنج سال آینده شاهد افزایش آمار بازنشستگان و کهنسالان مواجه میشدیم.
وی افزود: بخش قابل توجهی از استانها در زمینه اعطای وامهای اشتغال، ازدواج و فرزندآوری مصوب در قانون جوانی جمعیت، عملکرد مناسبی داشتهاند اما در برخی استانها به ویژه در استانهای محروم، شاهد عملکرد ضعیفی بودیم. البته یکی از دلایل این موضوع این است که براساس اعلام بانک مرکزی، اعطای وامها باید براساس منابع و مصارف انجام شود؛ لذا استانهای محروم توانمندی مالی زیادی برای این موضوع ندارند. اما به طور کلی در حوزه اعطای وام عملکردها خوب بوده است.
اسماعیلی با اشاره به میزان اجرایی شدن قانون جوانی جمعیت در کشور گفت: تابدین لحظه نمیتوانیم درصد مشخصی را برای این موضوع تعیین کنیم؛ اما براساس آمار استانی، حدود 7 الی 8 استان بالای 50 درصد و به طور میانگین، حدود 45 الی 47 درصد از قانون جوانی جمعیت را اجرا کردهاند.