آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۴۸۳۰۸
محتشمی پور در دانشگاه ملایر:

۱۳ هزار محدوده معدنی با مجوز محیط زیستی باید دوباره فعال شوند

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت گفت: اکنون ۱۳ هزار محدوده معدنی داریم که مجوز‌های محیط زیستی و منابع طبیعی را دارند. این معادن باید دوباره فعال شوند.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، نخستین نشست علمی و تخصصی حوزه معادن، صنایع معدنی و فرآوری مواد استان همدا نبا حضور بیگی نژاد، نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی و محتشمی پور، معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صمت، رئیس سازمان صمت همدان و جمعی ازفعالان این حوزه در دانشگاه ملایر برگزار شد.

محتشمی پور در این نشست با اشاره به اینکه بیشترین دغدغه ما در حوزه معادن نقشه‌ها و داده‌های اکتشافی است، گفت: امسال برای نخستین بار اطلاعات و عملکرد معادن کشور الکترونیکی شد. در نتیجه جمع آوری این اطلاعات مشخص شد که بیش از ۲ هزار محدوده معدنی کشور نقص اطلاعاتی داشتند.

معاون وزیر صمت با بیان اینکه اکنون ۱۳ هزار محدوده معدنی داریم که مجوز‌های محیط زیستی و منابع طبیعی را دارند، گفت: این معادن باید دوباره فعال شوند.

وی انرژی را مهمترین عنصر در فرآوری مواد و بخش معادن عنوان کرد و گفت: مشخص نیست در آینده چنین انرژی برای تبدیل مواد معدنی به محصولات در اختیار داشته باشیم و ظرفیت توسعه زنجیره فولاد به عنوان بزرگترین بخش معدنی به شکل گذشته وجود ندارد و باید روی تولید آلیاژی کار کنیم.

محتشمی پور با بیان اینکه باید به طور جدی روی توسعه فرآوری‌های جدید تمرکز کنیم، ادامه داد: دانشگاه‌ها در این حوزه باید به کمک ما بیایند.

وی با اشاره به جمع‌آوری مقررات بخش معدن در ابتدای امسال، گفت: برنامه وزارت صمت این است که سالانه یک بخشنامه جامع منتشر و سال آینده نسخه جدید را صادر کند.

محتشمی‌پور یادآور شد: در مجموع پروانه اکتشافاتی که در کشور صادر شده، ۱۳ درصد از مساحت کل کشور است و اکتشافات بیشتر در سطح انجام می‌شود.

وی با اشاره به برداشت ۶۱۷ میلیون تُن ماده معدنی سال گذشته در کشور و صادرات ۴.۵ میلیون تُنی، بیان کرد: در بخش محصولات فرآوری شده همچون کنسانتره نیز همین میزان صادرات انجام می‌شود و حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد موادی که صادر می‌شود، واردات داریم و در کشور فرآوری می‌کنیم.

محتشمی‌پور همچنین به کمبود ماشین‌آلات در این حوزه اشاره و بیان کرد: مجوز‌هایی که امسال تا ابتدای آذر ماه برای ورود ماشین‌آلات در کشور صادر کردیم، بیش از دو برابر سال گذشته بوده و افزایش تولید ماشین‌آلات ساخت داخل نیز ۵۰ درصد افزایش یافته است.

به گفته وی، ساماندهی وضع مقررات، ساماندهی اطلاعات، فعال کردن سامانه اطلاعات معدنی (کاداستر) و الکترونیکی کردن عملکرد معادن از جمله محور‌های مهمی است که طی یکسال گذشته توسط وزارت صمت دنبال شد و توسعه اکتشافات با محوریت دولت برنامه دیگر این بخش است.

معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: در حوزه اکتشافات در سه ناحیه خراسان جنوبی، کردستان و آذربایجان غربی اقدامات شروع شده که در خراسان جنوبی و کردستان به اتمام رسیده و در آذربایجان غربی در مرحله تلفیق نقشه‌های نهایی است.

محتشمی‌پور تاکید کرد: سطح فناوری در بخش معدنی، فرآوری و اکتشافات باید ارتقا دهیم و از ظرفیت دانشگاه‌ها استفاده کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار