به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، ظهر در آیین افتتاح پروژههای عمرانی دانشگاه ملی ملایر و آیین تودیع و معارفه ریاست این دانشگاه، با تاکید بر ضرورت بیمه شدن پژوهشها در کشور، افزود: برای پیشبرد هر هدفی برنامه، قانون و مقررات خاصی نیاز است.
زلفی گل با اشاره به فرمان مقام معظم رهبری و شعار سال به نام «جهش تولید، دانش بنیان و اشتغال زایی» تصریح کرد: یکی از کارکردهای دانشگاه بحث پژوهشی است و باید به صورت هدفمند پژوهشها را به سمتی ببریم که در خدمت جامعه باشد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه نوع نگاه حاکمیتی ما به بحث تولید، متفاوت شده است، افزود: علمدار این موضوع در سطح کشور مقام معظم رهبری هستند، بنابراین باید قدر این موقعیت را بدانیم.
وی با اشاره به تاسیس معاونت فناوری و نوآوری در وزارت علوم، این اقدام را گامی موثر در راستای تحقق شعار سال دانست و افزود: رییس دانشگاه باید مجوز پردیس فناوری را اخذ کند و از امکانات و پتانسیلهای موجود در این زمینه نهایت استفاده را ببرد.
زلفی گل با اشاره به اینکه حسن زمانیان یکی از روسای سابق این مرکز آموزش عالی، به تازگی مدیریت سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی کشور را برعهده گرفته است، این امر را به فال نیک گرفت و اظهار کرد: از این موضوع باید نهایت استفاده را برد و تاکید میکنیم که یک تور بازدید با حضور دانشجویان و اساتید از سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی کشور در اسرع وقت فراهم شود.
وزیر علوم در ادامه با بیان اینکه دانشگاه ملی ملایر، مولود انقلاب است و پس از پیروزی انقلاب اسلامی کار خودش را آغاز کرد، افزود: امیدواریم مدیران و مسئولان استانی نگاه ویژه به این دانشگاه به عنوان «نگین شهر» خود داشته باشند.
زلفی گل با تاکید بر اینکه در هر شهری باید دانشگاهها به عنوان نگین شهر تلقی شوند، افزود: قطعا با این نوع نگاه، برخورد جامعه با فرهیختگان و دانشگاهیان نیز متفاوت میشود و این امر زمینه رشد و توسعه را بیش از پیش فراهم میکند.
وی با تاکید بر اینکه باید قدردان همه گذشتگان باشیم که برای کشور در همه عرصهها زحمت کشیده اند، اظهار کرد: اساتید دانشگاهها و مدیران اجرایی مراکز آموزش عالی به نوعی والدین دانشجویان محسوب میشوند، بنابراین انتظار داریم که جامعه دانشگاهی ما الگوی مناسبی برای سایر اقشار به شمار برود.
مقام عالی وزارت در ادامه با اشاره به اینکه یکی از معضلاتی که جنبه فرهنگی پیدا کرده است و باید در سطح کشور مورد پویش، پالایش و پیرایش قرار بگیرد، گفت: نوع نگاه ما به برخی از مسائل، منفی و بدبینانه است.
زلفی گل با تاکید بر اینکه نا امیدی از جنود شیطان است، افزود: باید تلاش کنیم بیشتر نکات مثبت را ببینیم و بدبینی بپرهیزیم.
وی با تاکید بر اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، در سطح این کشور اتفاقات بزرگی افتاد که در نوع خود بینظیر است و همه آنها را مرهون جانفشانی شهدا و ایثارگران هستیم، افزود: در همین زمینه دانشگاه ملی ملایر در چند سال اخیر به یک نگین آموزشی تبدیل شده است.
وزیر علوم با بیان اینکه ساختمان ها، دانشکده ها، فضاهای آموزشی و امکاناتی که در سطح دانشگاه ملایر ایجاد شده، قطعا کار سادهای نبوده است و همه اقدامات رخ داده به برکت پیروزی انقلاب اسلامی است، اظهار کرد: در این راستا یک کار جهادگونه انجام شده است و باید قدر دانم این پیشرفتها باشیم.
زلفی گل با تاکید بر اینکه دشمنان با نقاط ضعف کاری ندارند، بلکه نقاط قوت ما را هدف میگیرند، افزود: باید بدانیم که دشمن هر جایی که ما را مورد هدف قرار میدهد آن نقطه، نقطه قوت ماست.
وی مقام معظم رهبری، و ولایت فقیه، سپاه پاسداران، امنیت کشور، نهادهای انقلابی و پیشرفتهای علمی نخبگان دانشگاهی و دانشمندان ما را از اهداف اصلی دشمنان برشمرد و اظهار کرد: بسیجی، کسی است که نتیجه رفتار، گفتار و کردارش باعث دوام و بقای انقلاب و نظام شود.
وزیر علوم با تاکید بر اینکه باید کاری کنیم که عالمان و جامعه دانشگاهی ما قدر ببینند و بر صدر بشینند، افزود: امروز چشم اندازی دانشگاه ملی ملایر بسیار روشن است و امکانات این دانشگاه در بسیاری از دانشگاههای بزرگ ما وجود ندارد.
مقام عالی وزارت با بیان اینکه این مرکز آموزش عالی میتواند برخی موضوعات و پروژههای کلان ملی را تعریف کند، اظهار کرد: ما در شورای عالی علوم و تحقیقات کشور به این موضوع توجه جدی میکنیم چرا که دانشگاه ملایر میتواند در زمینه انگور و کشمش و صنعت مبلمان منبت گامهای بسیار کلیدی را در سطح کشور بردارد.
زلفی گل در ادامه با بیان اینکه برای «پیشرفت علم» هزینه کردن هیچگونه ضرر و زیانی ندارد، بلکه بهترین گزینه و محل برای سرمایه گذاری بحث «علم و فناوری» است، تاکید کرد: دانشجویانی که وارد این شهر میشوند، فرزندان کشور و امانتب دست همه ما هستند، بنابراین وظیفه استاندار و فرماندار و سایر مسئولین است که خوابگاههایی با امکانات مناسب برای اسکان دانشجویان فراهم کنند تا این آیندهسازان بدون دغدغه به ادامه تحصیل بپردازند.
وی با تاکید بر اینکه انتظار داریم استاندار همدان و فرماندار ملایر در این زمینه کمک حال دانشگاه ملی ملایر باشند، افزود: نگاه ما به دانشجویان باید نگاه پدر فرزندی باشد.
وزیر علوم با اشاره به اینکه امروز از طریق علم و فناوری میتوان یک جامعه را پیش برد، اظهار کرد: امروز باید به دانشمندان ایرانی اعتماد کنیم و باور داشته باشیم که از طریق علم و فناوری بسیاری از مشکلات جامعه همچون کمبود آب، بارور کردن ابرها، مشکلات صنعتی و پزشکی قابل رفع شدن است.
گفتنی است؛ در این آیین طی حکمی از طرف وزیر علوم تحقیقات و فناوری، ابراهیم محمدی منش به عنوان رئیس دانشگاه ملی ملایر معارفه شد و از زحمات سه ساله خسرو سایوند تجلیل به عمل آمد.
همچنین با حضور شش تن از روسای قبلی دانشگاه ملی ملایر از خانواده شهید رسول حیدری با اهداء لوح تقدیر و سپاس از طرف دکتر زلفی گل تجلیل به عمل آمد.