به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حسین زاهدی؛ مدیرعامل گروه اقتصادی معینکوثر در نشست خبری به اقدامات گروه معین کوثر اشاره کرد و گفت: مولد سازی املاکی که سالیان سال بلا استفاده مانده یکی از کارهایی است که جزو برنامه است و میتواند به ایجاد ارزش افزوده کمک کند.
مدیر عامل گروه معین کوثر افزود: حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان بنیاد شهید درحوزه املاک ارزش افزوده ایجاد کرده است.
زاهدی تاکید کرد: تلاش میکنیم بر اساس قولی که دولت برای ساخت ۴ میلیون مسکن در کشور قول داده ما هم سهمی داشته باشیم و به این دلیل روی ساخت مسکن و نیز مولدسازی املاک کار میکنیم.
مدیر عامل گروه معین کوثر به پروژههای در دست اقدام هم اشاره کرد و گفت:موسسه ایثار در ۵ استان کشور بازسازی و نوسازی انجام میدهد همچنین برنامه خدمات سیاحتی به جامعه هدف که خانواده شهدا، ایثارگران و شهدا است را اجرایی میکند.
وی اضافه کرد: این شرکت خدمات درمانی را برای جامعه هدف انجام میدهد که ایجاد آسایشگاه برای قطع نخاعیها و ا حیای کارخانه ویلچر سازی از جمله آنها است همچنین برایر بیمارستان خاتم تهران پارکینگ طبقاتی ۷۰۰ ظرفیتی میسازد.
به گفته زاهدی، شرکت معین کوثر همچنین خدمات فنی و مهندسی به شرکتهای تابعه سازمان اقتصادی کوثر ارائه میدهد.
ساخت ۱۳۰۰ واحد مسکونی از ماه آینده
مدیر عامل گروه معین کوثر تصریح کرد که برنامه ساخت ۱۳۰۰ واحد مسکونی را از ماه آینده در قالب ۵ پروژه و در ۴ استان کشور تهران، گیلان، مازندران و خراسان رضوی شروع میکنیم و قرار است تا آخر سال کلنگ زنی مسکن ایثارگران را برای جامعه هدف داشته باشیم.
وی در ادامه به سود ۲۰۰ درصدی سازمان اقتصادی کوثر در یکسال گذشته از زمان به کارآمدن تیم جدید خبر داد و گفت:این در حالی است که دوره قبلی این سازمان ۱۰ میلیارد تومان ضرر داشت و الان سود ۳۳۷ میلیارد تومان ثبت شده است.
وی اضافه کرد که دریکسال گذشته همه آیین نامهها به روز شده و به تایید مقامات ذیربط رسیده است و قرار است رتبه بندی مشاغل هم اجرایی شود.
چالش پروژه خرم آباد
وی یکی از چالشهای عمده شرکت معینکوثر را مشکلات دو پروژه خرمآباد و یاسوج اعلام کرد و گفت:متأسفانه در سالهای ۹۳ و ۹۴ با نگاه منطقهای این دو پروژه تصویب شده که از هر لحاظ کار اشتباهی بوده و برآورد کارشناسان ما نشان میدهد این پروژهها اصلا صرفه اقتصادی نداشته است.
وی اضافه کرد: در سال ۹۳ و ۹۴ توسط مسؤولان وقت تصمیم گرفته میشود در منطقه خرمآباد پروژه ۳۰ طبقهای در قالب دو برج دوقلو با ۱۵۰ هزار متر زیربنا احداث شود. این پروژه با دلار ۳۲ تومان آن موقع ۱۶۰۰ میلیارد تومان سرمایه نیاز داشت و قرار بود ۳۲ آسانسور در آن احداث شود حتی در این پروژه بنا بود ۳ سینما احداث شود این در حالی است که خرمآباد سینمای فعال ندارد.
وی افزود: این پروژه اصلا پیوست اجتماعی و فرهنگی هم نداشت و به دلیل نفوذ و فشارهای سیاسیون این پروژه تعریف شده بود. در این پروژه ۳۰۴ واحد تجاری پیشبینی شده بود که برای هر ۲۵ نفر خرمآبادی یک واحد تجاری میرسید. چندصد واحد مسکونی هم پیشبینی شده بود و این بنا کلا با فرهنگ منطقه سازگار نداشت.
زاهدی با بیان اینکه این پروژه ۳۱ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است گفت:درحال حاضر این بنا متوقف شده و ساخت آن ادامه نمییابد علت آن هم این است که اولا آنها به قول خودشان عمل نکردهاند یعنی قرار بود یک دانگ از این پروژه را به نام گروه معین کوثر بزنند، اما این کار را نکردند علاوه بر آن کارشناسان ما از نظر اقتصادی آن را به صرفه نمیدانند.
وی اضافه کرد: این پروژه در منطقه خرمآباد که اکثر بناهای آنها تکواحدی دو دو واحدی هستند هیچ سازگاری ندارد و دو برج ۳۰ طبقهای با بافت آن منطقه سازگار نیست.
زاهدی گفت:متأسفانه در سالهای گذشته این پروژه نیمه تعطیل محل بهرهبرداری سیاسیون شده شوراهای شهر و نمایندگان مجلس با قول تکمیل این بنا بارها رأی آوردهاند، اما این بار این فرصت را به آنها نخواهیم داد.
مدیرعامل گروه معینکوثر تأکید کرد: شکوائیهای به دادگاه تنظیم شده و در حکم اولیه آنها به نفع ما رأی دادند، اما در دادگاه تجدیدنظر با استناد به صورتجلسه زمان وقوع سیل حکم نهایی به نفع آنها صادر شده است.
وی تأکید کرد: تاکنون ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه سازمان اقتصادی کوثر برای این پروژه هزینه کرده است. زمین این پروژه را شهرداری تأمین کرده و هزینه هم از سازمان اقتصادی کوثر بوده و من تأیید میکنم این کار اشتباهی بوده و از مردم از این بابت عذرخواهی میکنیم.
وی در ادامه گفت: با همه مسؤولان آن شهر صحبت کردیم و هرگونه پیشنهاد را دادهایم، اما به هیچ نتیجهای نرسیدهایم اولا ادامه ساخت این پروژه به صلاح نیست، زیرا این شهر توان تأمین برق این پروژه را ندارد علاوه بر آن بنا به دلایلی از نظر نقایص پیوست فرهنگی و اجتماعی که گفته شد ادامه این پروژه به صلاح نیست پیشنهادهایی دادیم که پول ما زنده شود، اما تا کنون پاسخی از آنها دریافت نکردهایم.
زاهدی در ادامه به پروژه یاسوج هم اشاره کرد و گفت:این پروژه مجتمع تجاری، خدماتی و مسکونی است و در مرحله گودبرداری است و در زمینه ادامه این پروژه هم مشکلاتی داریم.
وی در ادامه تأکید کرد:تلاش ما این است زمینهای بلااستفاده را فرآوری کنیم و به آنها کاربری مسکونی بگیریم معتقد هستیم که هر چه عرضه مسکن بیشتر شود روی کاهش قیمت تأثیر میگذارد.
وی به تجربهای در این باره اشاره کرد و گفت:عرضه تنها ۷۰ واحد در منطقه ۵ تهران توانست قیمت در این منطقه ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش دهد و اگر این در سطح کشور اتفاق بیفتد قیمت مسکن افت خواهد کرد.
وی درباره کمک سازمان اقتصادی کوثر به نهضت ملی مسکن گفت: ما به صورت خصوصی وارد این موضوع میشویم و با استفاده از زمینهای بلااستفاده و ایجاد کاربری مسکونی برای آنها و ساخت و ساز بیشتر دولت را در این نهضت کمک خواهیم کرد.