کد خبر:۱۰۵۲۷۷۵
هاشمی تشکری در گفتگو با دانشجو:

آلودگی هوا یک شبه رخ نمی‌دهد/ آلودگی هوا و عدم توسعه حمل و نقل محصول کار نکردن‌های مدیریت شهری و دولت گذشته است

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران با اشاره به اینکه آلودگی هوا یک شبه رخ نمی‌دهد گفت: آلودگی هوا و عدم توسعه حمل و نقل محصول کار نکردن‌های و کم کار کردن‌های مدیریت شهری و دولت گذشته است.

سید جعفر هاشمی تشکری؛ رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران و معاون شهردار اسبق پایتخت درگفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به سهم شهرداری‌ها در توسعه حمل و نقل عمومی گفت: برای مبارزه با آلودگی هوا چند اقدام باید انجام شود که بخشی به طور اختصاصی دراختیار دولت است.

او افزود: دولت لازم است تا سوخت‌های پاک را تامین کند. دولت باید سوخت با کیفیتی در اختیار مصرف کننده بگذارد. هر چند می‌گویند مازوت سوزی نداریم، اما این ابهام وجود دارد در زمان کمبود گاز از مازوت استفاده می‌شود.

هاشمی تشکری با تاکید بر ایجاد دولت الکترونیک برای کنترل کیفیت هوا موثر است، اظهار کرد: باید مردم برای گرفتن خدمات، حداکثر یکبار نیاز به مراجعه داشته باشند. این کار‌ها را دولت به طور انحصاری می‌تواند انجام دهد.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه برخی امور را دولت‌ها با همکاری شهرداری باید انجام دهد، افزود: برخی کار‌ها مانند توسعه مترو کار مشترک شهرداری و دولت است. ناوگان حمل و نقل عمومی هم اینگونه است.

او ادامه داد: کار‌هایی هم باید در حوزه شهر تهران و شهرداری تهران صورت بگیرد و امکاناتش در اختیار شهرداری است. هوشمندسازی شهری و معاینه فنی خودرو‌ها از آن جمله است.

این نماینده مردم در امور شهری اضافه کرد: برخی امور هم نیازمند عزم ملی است. قوه قضائیه، قوه مجریه و قوه مقننه در برخی موارد باید در کنار هم باشند. به عنوان مثال بحث خودرو‌های فرسوده یکی از موضوعاتی است که اگر هر سه قوه کنار هم نباشند امکان پذیر نیست و نیازمند سیستم‌های حمایتی هستیم.

هاشمی تشکری افزود: شهرداری نقش مهمی دارد، ولی به این معنا نیست بدون دستگاه‌های دیگر فعالیت کند و یا سلب مسئولیت از سایر ارگان‌ها انجام شود.

معاون شهردار اسبق تهران عنوان کرد: امروزه استفاده بی حد از خودرو شخصی انجام می‌شود. برای اولین بار در تاریخ کشور حدود روزانه به مصرف ۱۱۱ میلیون لیتر بنزین رسیدیم که نتیجه ترک فعل‌هایی است که در تامین حمل و نقل عمومی صورت گرفته. مردم چاره‌ای جز استفاده از خودرو شخصی ندارند.

هاشمی تشکری با اشاره به اینکه در حوزه ترک فعل‌ها می‌توان به بحث حمل و نقل عمومی اشاره کرد، گفت: شهرداری نقش مهمی دارد، ولی رافع سایر دستگاه‌ها نیست. آنچه مسلم است دوران طولانی با بی توجهی مفرد این شرایط ایجاد شده است.

او با اشاره به وعده‌های شورای شهر گذشته برای رفع آلودگی هوا اظهار کرد: با شهرداری تهران تعارف نداریم و بدون اغماضی مسائل را مطالبه می‌کنیم، اما پدیده آلودگی هوا یک شبه حادث نمی‌شود که در آن روز به دنبال مقصر باشیم.

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران اظهار کرد: اتفاقاتی است که در زمان طولانی انجام شده و قانون گذار بر عهده مدیریت‌ها گذاشته است. آلودگی هوا این روز‌ها محصول کوتاهی‌هایی است که به طور خاص در دوره دولت قبلی و شهرداری قبلی رخ داده است البته معنا این نیست که از کاستی‌های این ایام چشم پوشی کنیم، اما این کاستی‌ها قابل پیگیری است تا رفع شود.

هاشمی تشکری در پایان تاکید کرد: پدیده آلودگی هوا یک شبه نیست و محصول انباشتگی چندین سال کار نکردن‌ها و کم کار کردن‌ها است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار