به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، آیت الله سیداحمد علم الهدی، نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در مراسم سالگرد شهادت سردار سلیمانی که در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: امام بزرگوار در فرمایشات خود پیش از پیروزی انقلاب در اعلامیهای جملهای را فرمودند که تاثیرگذاری بسیاری در میان جوانان داشت. در شرایطی که هنوز انقلاب پیروز نشده بود. امیدواری پیروزی انقلاب در هیچ ذهنی نبود. تنها چیزی که وجود داشت مبارزه با طاغوت و انجام وظیفه بود.
علم الهدی ادامه داد: امام در آن اعلامیه خطاب به پروردگار فرمودند «خدایا زندگی امت برای اسلام نفعی نداشت. ولی مرگ را برای من سرمایه سعادت اخروی ام قرار بده».
امام جمعه مشهد بیان کرد: آن روز این فرمایش در دلها تاثیر گذاشت که اگر انسان در طول زندگی در عرصه جهاد یا بندگی نتوانست موثر باشد در لحظات آخر زندگی یک راه برای جبران همه کاستیها باقی میماند و آن به کار گیری مرگ در خط قرار گرفتن در راه دین خداست که همان شهادت است. از آن روز به بعد شهادت چنین مفهومی داشت. اما آنچه مهم است این است که آیا شهادت در هر شکلی باشد آیا این نقش را دارد؟ که با شهادت و ریخته شدن خون و جان دادن همه آن کاستیها جبران شود؟
وی افزود: اگر این است پس با کمال صراحت باید گفت پیامبر (ص) از این فضیلت محروم ماند. چون بدنشان در راه خدا تکه تکه نشد و خونشان نریخت و امام ما هم به آرزویشان نرسید. شهادت فقط در عرصه مرگ برای انسان پیش نمیآید. ممکن است برحسب بمباران یک کافر هم در منطقهای از بین برود. آیا او واقعا شهید است؟
علم الهدی با اشاره به حادثه هفتم تیر گفت: بعد از این حادثه و شهادت آیت الله بهشتی بنده یک شب ایشان را خواب دیدم. سوال کردم کسانی که در دفتر حزب به شهادت رسیدند همه یک جا هستید؟ گفتند نه. خیلیها از ما جلوتر رفتند و عدهای هم عقب ماندند و ممکن است حتی به ما نرسند. ایشان گفتند شهادت تنها مسئله حادثه نیست. شهادت یک جریان ارادی است که باید اراده شهادت داشته باشد که آخرش قربانی شدن در راه خداست.
وی خاطرنشان کرد: باید دید افرادی که کشته میشوند از ابتدا اراده شهادت داشتند یا بر حسب یک اتفاق این کشته شده اند.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با اشاره به آیهای از قرآن که میفرماید مومنان ایمان به خدا و رسول دارند، گفت: این یک اراده قطعی است. جهاد میکنند. جهاد هم یک حرکت ارادی است. اگر این خط باشد اگر کسی ۸۰ سال هم عمر کند به شهادت ختم میشود.
وی ادامه داد:، اما اگر کسی در این خط نبود یک حادثهای پیش آمد که در آن از بین رفت حتی اگر به او شهید هم گفته شود، اما جایگاه متفاوتی دارد.
علم الهدی با تاکید بر اینکه اگر بخواهیم یک شهید را به عنوان مجسمه تجسم کنیم آن شهید قاسم سلیمانی است، بیان کرد: این که از لحظه اول رهبر انقلاب فرمودند مکتب حاج قاسم فرمایش دقیقی بود. شهادت را به صورت یک خط حرکتی در تمام عمر قرار دادند. محور تمام فعالیتهای بدنی و فکری فقط یک مسئله است و آن فضایی شدن در راه دین است.
آیت الله علم الهدی افزود: آن چه مهم است در عمر او در تمام شبانه روز در همه حرکتها و فعالیتهای سیاسی و تحولات فکری که دغدغه او بود، حرکت در جهت شهادت بود؛ یعنی حرکت در راه فدایی شدن.
وی تاکید کرد: فقط این نیست که دعا کنیم شهید شویم. شهادت واقعی که قرآن معرفی میکند شهادت در زنده بودن است نه در مرگ و نتیجه و آخرش مرگ است.
امام جمعه مشهد با بیان اینکه در حال حاضر در عرصه فعالیتهای اجتماعی اینجا باید شهادت محقق شود، اگر به مرگی هم انجامید آن مرگ هم سرمایهای برای سعادت و آخرت شما خواهد بود حالا مرگ به هر صورتی انجام شود، گفت: بزرگان که به مرحله شهادت میرسند مسئله مهم آموزش گرفتن و بهره گیری ساخته شدن از شهید است.
وی اظهار کرد: اگر بخواهیم تمام عرصه زندگی شهید سلیمانی را بررسی کنیم باید بگوییم او آرزو کرده با شهدای کربلا باشد و دقیقا مسیر زندگی اش در این خط قرار گرفته است. آدمی که همه جریانهای زندگی اش همه در یک محور بوده و آن فدایی شدن در راه دین بوده است، در این خط حتی کوچکترین کارها در خط شهادت هست انجام میپذیرد. تمام برخوردهای عمرش اینگونه صورت میگیرد.