به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، در آیین گرامی داشت مقام شهید که با رونمایی از کتابی با عنوان «شهید» اثر محمد تقی فیاض بخش همراه بود این استاد اخلاق و عرفان در باب مفهوم شهادت صحبت کرد.
شهادت مفهومی عام است
وی با بیان اینکه در قرآن یک جلوه از شهادت کشته شدن در راه الهی است بر عام بودن معنای شهادت تأکید دارد. نویسنده کتاب شهید با اشاره به اینکه همه آزادی خواهان و کسانی که دغدغه حریت انسانی داشتند با شهادت سردار سلیمانی به نوعی قلبشان جریحه دار شد و خواستند تا با بیت ایشان و ملت ایران اظهار همدردی کنند و ما هم حالا در سومین سالگرد شهادت سردار همه اینجا جمع شدیم تا به اندازه خودمان اظهار ارادت کنیم.
فیاض بخش افزود: همه دنبال این هستند که راه شهادت چگونه حاصل می شود؟ اگر ما فقط بر این باور باشیم که شهادت فقط در پیکار بدست می آید گروه کثیری از امت اسلام این توفیق را از دست میدادند و بسیاری سوالات دیگر از این دست که من در کتاب به آنها توضیح داده ام.
در فرهنگ قرآن شهید واژه مقدس و از اعظم صفات الهی است
نویسنده کتاب شهید ادامه داد: در فرهنگ دینی ما باید توجه کنیم که کنه شهادت چیست که با هر شهیدی که از میان پر می کشد، چه موجی در جامعه ایجاد می شود خداوند در قرآن لفظ شهید را ابتدا درباره خود به کار میبرد که ما به زودی آیات انفسی خود را به شما نشان خواهیم داد و آیا کفایت نمیکند که خداوند بر همه امور شهید است. در درجه دوم خداوند لفظ شهید را برای اولیا خاص و شخص پیامبر به کار میبرد و اصولاً بحث شهود در مرتبه حضور است که شکل میگیرد و این نکته مهمی است که سعی شده در کتاب به آن اشاره شود.
وی در مورد شهادت در فرهنگ قرآنی در ادامه گفت: اصولا در فرهنگ قرآن شهید واژه مقدس و از اعظم صفات الهی است. خداوند لفظ شهید را درمورد خود به کار می برد. اگر مردم چشم دل داشته باشند خدا نوید کشف و شهود خودش را به آنان داده است و اصولا همه حقایق از حقانیت حق است و امکان ندارد کسی حق را بشناسد و خدا را نشناسد. و در ادامه خداوند در آیاتی از قرآن خود را شهید می نامد.
اول شهید عالم پروردگار است
نویسنده کتاب شهید در مورد بزرگ بودن صفت و نام «شهید» با تأکید بر اینکه اول شهید عالم پروردگار است افزود: بعد از آن اولیای الهی هستند که صفت شهید را دارند، همه شهدایی که مورد عنایت حاج قاسم هستند از شهید همت تا شهید کاظمی آخرینشان وقتی ادبیاتشان نسبت به یکدیگر را می بینید مانند ابراز محبت فرد به فرزندان خود است. حقیقت این است که مقام ولایتی که از آن به عنوان شهادت نام می بریم خداوند می فرماید این شهادت برای تک تک انسان ها بود اگر قدر بدانیم. اینجا صحبت مرد و زن و کوچک و بزرگ نیست بلکه صحبت از بنی آدم در قرآن می کند و به تعبیر شهید بزرگوار مرحوم مطهری این نه به معنای عالم زر بلکه در تمام لحظات زندگی خداوند دارد به بشر مژده می دهد و همه به آن می گویند قالوا بلی می گویند: بلی و زمانی که انسان ها ذات خود را مشاهده کردند بلافاصله پیام از پرودگار آمد که آیا فقط خودت را دیدی؟
محبت به ولایت
همچنین استاد فیاض بخش در مورد شهید حاج قاسم سلیمانی به عنوان یکی از اولیای الهی و در مقام سیر و سلوک به محبت این شهید بزرگوار نسبت به ولایت اشاره کرد و گفت: اولین و آخرین دستگیره اولیای خدا محبت بود و در محبت آنها به ولایت و به تبع آن آن کسانی که بیشترین ظهور از ولایت در آنان چشم می خورد و محبت ایشان به ولایت فقیه و مقام معظم رهبری و صرفا به عنوان رهبر نیست بلکه از این جهت است که ایشان یعنی آیت الله خامنه ای مظهر ولایت امامش در نظام دینی و انقلاب ماست و برای همین ایشان در وصیت نامه اش خدا را شکر می کند که زمان حیاتش را در زمان حکومت ولایت است و واقعا شکر می کند و شکر این نعمت در این است که با تمام وجود در جهت ایشان حرکت کند.
سردار محمد شیرازی رئیس دفتر نظامی مقام معظم رهبری: اخلاص شهید سلیمانی کاملاً واقعی بود
در ابتدای این مراسم سردار محمد شیرازی رئیس دفتر نظامی مقام معظم رهبری با اشاره به این نکته که باید شهید سلیمانی را در کلام بزرگانی مثل رهبری پیدا کرد گفت رهبری بعد از شهادت ایشان باب سخن را درباره او باز کردند و نکات ایشان کاملا گویا است و از همه آنها می شود شهید سلیمانی را شناخت.
سردار شیرازی با اشاره به سخنان رهبری که فرمودند شهید سلیمانی یک مکتب است ادامه داد، شهید سلیمانی یک مکتب است، راه است و یک مدرسه درس آموز است.
سردار شیرازی ادامه داد شهید سلیمانی از خطه کرمان به عنوان یک بسیجی راهی جبهههای دفاع مقدس شد و همان موقع به عنوان فرمانده گردان و بعدها به عنوان فرمانده لشکر ثارالله انتخاب میشوند رهبری مدام می فرمایند که بروید از این گنجینه عظیم دفاع مقدس بهره برداری کنید و واقعاً هم کارهایی شده ولی به آن اندازه کار نشده است و کار زمین مانده بسیار است به راستی که زندگی هر رزمنده ای که در دوران جنگ و جبهه ها حضور پیدا کرده اند شهید شده و چه برگشته اند تک تک روزهای حضور آنها پر از درس و نکته است که باید بیان شود.
رئیس دفتر نظامی مقام معظم رهبری در ادامه با توجه به این نکته که شهید سلیمانی مانند باقی فرماندهان در دفاع مقدس همیشه جلودار لشکر بود ادامه داد بعد از جنگ حاج قاسم ماموریت پیدا کرد که به کرمان برگردد یکی از مسائل جنوب شرق کشور مسائل شرارت هایی بود که آن سالها در اوج خود قرار داشت و حاج قاسم وقتی به آنجا رفت، مشکل جوانان آنجا را بیکاری تشخیص داد و با همکاری با تهران و برگشت به منطقه و صحبت با سران آنجا و در همکاری با خودشان این کار را پیش برد به نحوی که همه اشرار یک یکی آمدند و اسلحههای خود را تحویل سردار دادند.
یکی از خدمات دیگر حاج قاسم خدمت رسانی واقعی به خانوادههای شهدا بود و بدون شک این ارتباط دو طرفه بود و خانواده های شهدا نیز به حاج قاسم عشق می ورزیدند مرحله دیگر خدمت سردار در نیروی قدس سپاه بود یکی از وظایف نیروی قدس ارتباط و تقویت مستضعفین و مسلمانان کشورهای منطقه بود که با تلاش های حاج قاسم شکل دیگری به خود گرفت.
سردار شیرازی افزود: یکی از روشهای کاری و اخلاقی حاج قاسم این بود که هیچ وقت شیوه، نظر و راهبرد کارشناسی خود را به دیگران دستور نمیداد و سعی میکرد با ارتباط با مسئولان کشورهای دیگر مسائل منطقه را بررسی کرده و با ذکاوت و اخلاص، نظر کارشناسی خود را پیشنهاد میداد و آنها نیز این نظرات را به جان می خریدند اخلاص شهید سلیمانی کاملاً واقعی بود.