کد خبر:۱۰۵۵۲۹۰
عضو سابق هیات مدیره شرکت ملی نفت در گفت‌وگو با دانشجو مطرح کرد

شرکت ذخیره‌سازی گاز نباید تعطیل می‌شد / پرمصرف‌ها باید با تعرفه بالا جریمه شوند

عضو سابق هیات مدیره شرکت ملی نفت گفت: با اینکه در اطراف شهر قم و کاشان روی موضوع ذخیره سازی گاز در گنبدهای تعبیه شده کار شده بود اما به دلیل بی‌توجهی و کم کاری دولت گذشته این موضوع پیگیری نشد.

مهدی قمصری، عضو سابق هیات مدیره شرکت ملی نفت ایران که در سوابق خود مدیریت امور بین الملل این شرکت را نیز داشته در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، گفت: سرانه مصرف گاز در کشورمان بسیار بالاست؛ اصلی‌ترین دلیل این اتفاق ارزان و در دسترس بودن انرژی در ایران است. نبود یک سیاست قیمتی درست باعث شده همواره مصرف کشورمان افزایشی باشد و گام موثری نیز در مسیر مدیریت مصرف برداشته نشود.  

 

قمصری گفت: هم اینک روزانه بیش از ۷۰۰ میلیون متر مکعب گاز در کشورمان تولید می‎‌شود که رقم قابل توجه و بالایی است، اما تمام این حجم تولید در داخل کشور مصرف می‌شود.

 

وی افزود: به لحاظ کارشناسی و فنی و مقتضیات مصرفی خانگی و صنعتی با جرات می‌توان گفت مصرف گاز در تمام طول سال تقریبا ثابت است؛ هر چند در فصول سرد سال مصرف افزایش می‌یابد و تولید بیشتر می‌شود، اما در فصل تابستان نیز مصرف بالاست اینگونه نیست که گمان شود در سایر فصول مصرف پایینی داریم.

 

قمصری خاطر نشان کرد: به غیر از دوره‌های تعمیرات فنی پالایشگاه‌ها که بعضا ممکن است تولید برای چند روز کاهش یابد سرانه مصرف در ایران بسیار بالاست و انرژی نسبت به سایر کشور‌ها به دلیل ارزان بودن و در دسترس بودن بی محابا مصرف می‌شود در حالی که تمام دنیا به این موضوع واقف هستند گاز یک انرژی استراتژیک به شمار می‌رود و در مصرف آن نهایت احتیاط را به خرج می‌دهند.

 

عضو سابق هیات مدیره شرکت ملی نفت ایران: در اکثر کشور‌های جهان از ابزار قیمت گذاری پلکانی و سخت‌گیرانه برای جلوگیری از مصرف بی‌رویه انرژی استفاده می‌کنند، ضمن اینکه با ارائه آموزش‌های مختلف و فرهنگ سازی، جامعه را نسبت به ضرورت استفاده بهینه آگاه می‌کنند. هر دو موضوع بیان شده در کشورمان به درستی پیگیری نمی‌شود.

 

قمصری با ارائه راهکاری برای جلوگیری از تکرار وضعیت آتی در افت فشار گاز و تامین نیاز‌های معقول جامعه خاطر نشان کرد: ذخیره سازی گاز در فصل تابستان برای دوره‌های یخبندان و سرمای شدید راهکار بسیار خوبی است که متاسفانه دولت  قبل توجه چندانی به این مقوله مهم نداشت. با اینکه در اطراف شهر قم، کاشان و کویر روی موضوع ذخیره سازی گاز در گنبد‌های تعبیه شده کار شد، اما به دلیل بی‌توجهی و کم کاری دولت گذشته، سرمایه گذاری قابل توجهی روی مراکز از قبل تعیین شده برای ذخیره سازی گاز انجام نشد به طوری که با تعطیلی این بخش‌ها متاسفانه چالش‌هایی مثل چالش افت فشار و کمبود گاز با تشدید سرما احساس می‌شود.

 

قمصری افزود: در رابطه با تعطیلی شرکت ذخیره‌سازی گاز و نادیده گرفتن سرمایه گذاری در صنایع بالادست نفت و گاز و اهمال در تعمیرات مورد نیاز چاه‌های گاز انتقاداتی به عملکرد دولت قبل وارد است؛ طبیعی است بی‌توجهی به این موارد در فصول سرد سال که برودت هوا روی دستگاه‌های انتقال، پمپ و تلمبه خانه‌ها اثر گذارست کشور را درگیر مشکلات متعددی می‌کند، درست مانند اتفاقی که هم اکنون در حال تجربه آن هستیم.

 

عضو سابق هیات مدیره شرکت ملی نفت ایران گفت: فارغ از مسائل مطرح شده اگر دولت در فصول گرم سال بتواند گاز LNG تولید کند و برای تامین نیاز‌های ماه‌های سرد سال به صورت مایع نگهداری کند قطعا روز‌های سرد سال را در سال‌های آینده بدون مشکل  پشت سر می‌گذاریم.

 

وی در پایان خاطر نشان کرد: در شرایط کنونی دولت باید از ابزار جریمه و افزایش بهای گاز برای مشترکان پرمصرف استفاده کند. تمام کشور‌های جهان چه تولید کننده و چه مصرف کننده گاز با ابزار‌های مختلف تلاش در مصرف بهینه انرژی دارند.  

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار