به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت:سال گذشته اولین همایش ما در سطح ملی و تا حدودی بینالمللی با بهره گیری از بعضی از بانوان توانمند عرصه بین الملل برگزار شد و قرار بر آن شد که آن را گسترش دهیم.
وی گفت:این کنگره با گسترش بسیار خوبی که پیدا کرد در قالب کنگره ملی و بینالمللی در دو روز برگزار میشود و در روز جمعه بخش بینالمللی را خواهیم داشت.
او ادامه داد:برگزاری کنگره زنان تاثیرگذار در سطح ملی و شناسایی اثرگذاری آنها در حیطههای مختلف، از قبیل هنر و فرهنگ، علمی-پژوهشی، سیاسی و اجتماعی، اشتغال، کارآفرینی، خانه داری برگزار شده است. یعنی تمام حیطهها در نظر گرفته شده است.
وی افزود:ما شیوههای مختلفی را برای شناسایی آنها پیشگرفتیم. یکی از شیوهها استانداریها و مدیر امور بانوان استانها بوده است. شیوهی دوم عموم مردم و سایت گوهرشاد بوده است، که حدود ۱۴ هزار زن تاثیرگذار از طریق سایت شناسایی شدند. شیوه سوم حلقههای میانی بودند، کسانی که گروهها و جمعیتهایی که زنان در آنها فعالیتهای موثر داشتند؛ و در نهایت شیوه چهارم از طریق جشنوارههایی که برگزار شده بوده است.
وی خاطرنشان کرد:هدف ما از این شناسایی تقدیر، بهرهبرداری، توانمند سازی، حمایت و کمک به رشد و ارتقاء خلاقیت و ایدههایی است که این بانوان دارند.
خزعلی گفت:در سطح بینالمللی از طرق مختلفی مانند وزارت خارجه و سازمان ارتباطات و حلقههای میانی، جمعیتها، نیروهای مردمی افراد شناسایی شدند و از آنها دعوت به عمل آمد.
وی ادامه داد:۷۰ نفر از بانوانی که در این کنگره شرکت میکنند از مقامات کشورها هستند و ۴۰۰ میهمان از زنان تاثیرگذاری که در بخشهای مختلف علمی و پژوهشی، نوآوری، اقتصادی، شرکتهای نوپا، شرکت کردهاند.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده اظهار داشت:نمایشگاهی به صورت جانبی و در کنار کنگره برپا شده است. این نمایگاه در سه بخش قابل بازدید است. در روزهای نخست برای مهمانان خارجی و بعد برای عزیزان داخل کشور قابل بازدید است.
وی گفت:تمام کسانی که در این نمایشگاه شرکت کردند و تولید و دستاوردشان را به نمایش گذاشتند خانمها هستند.
خزعلی ادامه:۹۰۰ خانم که مدیر عامل شرکتهای دانشبنیان هستند شناسایی شدند و از بین آنها ۱۰۰ نفر از برترینها در این حیطه انتخاب شدند و از بین آنها ۵۰ نفر در نمایشگاه شرکت داده شدند.
وی افزود:افراد در بخشهای مختلفی مانند علمی و نوآوری، اجتماعی، هنری و فرهنگی، اقتصاد و کارآفرینی شرکت کردهاند. ما در سال گذشته نیز برنامههایی را با کشورهای دیگر داشتیم. سال گذشته در آیورا و آموزش تخصصی که با دانشگاههای مختلف داشتیم، آموزشی را به صورت مشترک داشتیم.
او در ادامه گفت:همینطور وبینارهایی را در اتحادیه کشورهای حاشیهی اقیانوس هند با عنوان آیورا برگزار کردیم و مسئولیت آن به مدت دوسال برعهدهی ایران است.
خزعلی افزود:در کشور هند بحث سبک زندگی و خانواده را به صورت سمینارها و وبینارهایی در ایالتهای مختلف برگزار کردیم.
معاون رئیس جمهور ادامه داد:بنا داریم برنامهای را برای کشورهایی، برای مبارزه با فساد در اشکال مختلف داشته باشیم که اولین نشست آن برگزار شده است. پایهی این طرح در نشست سال گذشته سازمان ملل بنا شد. نشستهای بعدی را با کشورهایی که در این کنگره شرکت میکنند خواهیم داشت.
وی گفت:پیشنهاداتی برای بانوانی که از کشورهای دیگر شرکت میکنند در چند بحث قابل ارائه است که کشورها میتوانند بنابر انتخاب خودشان در بخش موردعلاقهشان مشارکت کنند.
او ادامه داد:از جمله این پیشنهادات جام ورزشی نوروز است که مقدماتی در این زمینه انجام شده است. صندوق نوآوری و شکوفایی، که بانوان میتوانند با کشورهایی که در این کنگره مشارکت کردهاند کارهای مشترکی را تعریف کنند؛ که این امر میتواند علاوه بر صادرات به آموزش و مهارتآموزی و شناخت نیازهای کشورهای دیگر کمک کند.
خزعلی گفت:ده سند آماده شده و تفاهمنامههایی به صورت دو جانبه امضا خواهد شد. همچنین کارگروه زنان ضد فساد در این نشستها فعال خواهند بود.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده راجع به بازگشت به کمیسیون مقام زن گفت:برای برگشت عضویت به کمیسیون مقام زن نیاز به زمان داریم. باید چهره نامناسبی که از زنان ایران نشان دادند را اصلاح کنیم. باید دستاوردهای زنان ایران به جهان نشان داده شود، برای مثال ما تنها در این دولت زنان ورزشکار ۸۷۸ مدال به دست
۳:۵۰
آوردهاند، اما این دستاوردها در داخل کشور هم نشان داده نشده است.
خزعلی با اشاره به اینکه این کنگره تنها به بانوان مسلمان اختصاص ندارد و از همه بانوان دعوت شده است گفت: چشمانداز ما برای این کنگره رساندن آن به سطح جایزه بینالمللی مصطفی (ص) است.
در ادامه بیبی فاطمه حقیرالسادات، دبیر بخش بینالملل همایش به تشریح قسمتهای دیگری از کنگره پرداخت.
وی از استقبال خوب بانوان کشورهای همسایه، اروپایی، آمریکایی و اوراسیا از این کنگره خبر داد و گفت: ما برای این کنگره در سه بخش فراخوان دادیم و از داوران بین المللی برای بررسی آثار استفاده کردیم.
وی افزود:جوایز کنگره نیز در سطح بینالمللی است و حداکثر به سه بانوی تاثیرگذار جهان اعطا میشود.
وی خاطرنشان کرد:به دو نفر جایزه یونسکوی ایران اعطا خواهد شد.
دبیر بینالملل همایش در انتها افزود:ما از بنیاد ملی نخبگان خواستیم تصحیلاتی به بانوان تاثیرگذار اختصاص دهند.