حجت الله فرزانی کارشناس پولی و بانکی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با بیان اینکه عوامل مختلفی چون تشدید تحریمها، تعلیق برجام و اظهارات پوچ اتحادیه اروپا علیه ایران همچون سنگ اندازیها برای ممانعت ورود ارز ناشی از فروش نفت به کشور بازار ارز را آشفته کرده است، گفت: چنین موضوعاتی منجر به آن شده تا مردم از ترس کاهش ارزش داراییهایشان آن را به ارز یا سکه تبذیل کنند.
وی افزود: مهمترین عامل رسیدن قیمت دلار به قیمتهای کاذب کنونی در بازار آزاد طی روزهی اخیر مسائل روانی است که در بازار حاکم شده این مسائل نگرانیهایی را برای عدهای ایجاد کرده تا راهی بازار شوند و اقدام به خرید ارز، طلا یا سکه کنند.
فرزانی در ادامه خاطرنشان کرد: به نظر میرسد بانک مرکزی در چنین شرایطی باید از سیاست ارز شناور استفاده کند تا با این شیوه بازار را مدیریت و نیازهای ارزی متقاضیان را تامین کند. تامین ارز واردکنندگان با ارز نیمایی ۲۸ تومان از یک طرف و از طرفی برآورده نمودن نیازمصارف ارزدانشجویی، مسافرتی و ....در بازار. البته در بازار توافقی ارز فقط ۷ تا ۸ درصد منابع ارزی معامله میشود.
وی با بیان اینکه طی چند روز گذشته برخی اخبار سیاسی تاثیر خود را بر رشد قیمت ارز و سکه در بازار به جای گذاشته اظهارداشت: در چنین شرایطی بانک مرکزی اگر منابع زیادی در دست دارد باید با تدابیر خاص بخشی از آن را به بازار تزریق کند تا التهاب بازار فروکش کند.
این کارشناس پولی و بانکی گفت: مدیریت جدید بانک مرکزی از علم و تجربه خاصی در بخش پولی و بانکی برخورداراست و مدیری کارآمد بوده آنطور که مورد اقبال کارشناسان بانکی و تیم اقتصادی دولت است. او برنامه دارد تا بازار ارز را مدیریت کند. در چنین شرایطی اما اخبار جدید راجع به مسائل سیاسی و بین المللی بازار ارز را تحت شعاع خود قرار داد است وهمانطور که رئیس کل جدید بانک مرکزی اعلام کرده است این بازار با مدیریت درست سامان می یابد، قیمتها در این بازار تعدیل خواهد شد زیرا رشد قیمت ارز طی این چند روز به صورت هیجانی افزایش یافته و به زودی نرخ ها در این بازار منطقی میشود.