به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام والمسلمین «مجید باباخانی» در نشست خبری اولین دوره معرفت و مهارت افزایی هیئات و تشکل های دینی با عنوان «ماه» که امروز 8 بهمن در حوزه هنری برگزار شد، گفت: این دوره ویژه هیئت هایی است که برنامه های متنوع فرهنگی، تربیتی، رسانه ای و اجتماعی دارند.
رییس سازمان هیئات و تشکل های دینی کشور افزود: تلاش شده است هیئات از صرف فعالیت مناسک خارج شوند و به متن زندگی خانواده ها وارد شده و برنامه داشته باشند. وی خاطرنشان کرد: هیئاتی که وارد فضای تخصصی شده اند، کمک های محتوایی بیشتری نیاز دارند تا برنامه های موثرتری داشته باشند.
حجت الاسلام والمسلمین باباخانی با تاکید بر تمرکززدایی گفت: 10 پهنه در سطح کشور تعریف شده است تا دوره معرفت و مهارت افزایی هیئات و تشکل های دینی در آنها برگزار شود.
آغاز دوره معرفت و مهارت افزایی هیئات و تشکل های دینی در استان فارس
وی ادامه داد: این دوره آموزشی اواخر بهمن ماه در استان فارس و با حضور استان های خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر و چهارمحال و بختیاری آغاز می شود.
حجت الاسلام باباخانی افزود: این دوره آموزشی شامل دو بخش حضوری و غیر حضوری و آنلاین خواهد بود. دوره های آموزشی با برنامه های اردویی دو روزه برگزار می شود و خرداد ماه سال 1402 وارد دوره شش ماهه خواهد شد که این دوره ها به صورت غیر حضوری و مجازی برگزار می شود.
رییس سازمان هیئات و تشکل های دینی کشور خاطرنشان کرد: این دوره ویژه تشکل های فرهنگی است که در چهار رده مدیران تشکل، مسئولان رسانه ای، مسئولان تربیتی و مسئولان بانوان برگزار می شود.
وی با بیان اینکه پیش بینی شده است 1500 تشکل و شش هزار نفر از اعضای تشکل ها در دوره معرفت و مهارت افزایی هیئات و تشکل های دینی شرکت کنند، افزود: مبانی نظری، مبانی مرتبط با انقلاب اسلامی، مدیریت سازمان، مدیریت نیروی انسانی، سواد رسانه ای، تقویت و توانمندسازی نوجوانان و جوانان، روش های شناسایی و جذب نوجوانان از جمله مباحثی است که در این دوره آموزشی مطرح خواهد شد.
وی ادامه داد: کشور ما دارای یک سنت غنی است که برای مواجهه با دنیای مدرن نیاز دارد بازتعریف شود، بنابراین باید از روش های نوین برای آن استفاده کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین باباخانی از ثبت نام 1400 تشکل فرهنگی در سایت رشد هیئت خبر داد و گفت: پیش بینی شده است پنج هزار هیئت و تشکل دینی در این سایت ثبت نام کنند که پس از غربالگری 1500 تشکل واجد شرایط انتخاب می شوند.
رییس سازمان هیئات و تشکل های دینی کشور تاکید کرد: ارایه محتوا و حضور اساتید شاخص در این دوره، صدور مدرک، استمرار دوره های تخصصی، ارتباط با دوام با مجموعه های اساتید از جمله مزایای شرکت در این دوره آموزشی است.
وی درباره معیارها و شاخص های ارزیابی تشکل ها برای شرکت در اولین دوره معرفت و مهارت افزایی هیئات و تشکل های دینی گفت: فعالیت جدی رسانه ای، محتوایی و تاثیرگذار در میدان دارای ساختار و تشکیلات، فعالیت در حوزه تربیت نوجوانان، ارایه خدمات اجتماعی و تاثیرگذار در حوزه آسیب های اجتماعی و کمیت های مخاطبین از جمله معیارهای انتخاب تشکل ها است.
حجت الاسلام والمسلمین باباخانی تصریح کرد: شورای ارزیابی در استان به عنوان اولین لایه به ارزیابی شاخص های تشکل های دینی می پردازد و در مرحله دوم پس از تایید نهایی در مرکز این تشکل ها با شاخص های موجود مطابقت داده می شوند.
وی ادامه داد: بیش از یک میلیون تومان برای آموزش هر فرد در این دوره ها هزینه می شود که از افراد دارای تشکل دینی 100 هزار تومان دریافت می شود اما افرادی که فعال فرهنگی بوده اما فاقد تشکل هستند، 700 هزار تومان دریافت می شود و در طول سال نیز از مجموعه فرهنگی حمایت های مادی و معنوی داریم.
حجت الاسلام والمسلمین باباخانی یادآور شد: مجموعه بنیاد دعبل خدمات رفاهی، حقوقی، پزشکی و گردشگری به اعضای تشکل های دینی ارایه می کنند که افرادی که در این دوره ها شرکت می کنند نیز با توجه به میزان اثرگذاری از خدمات این مجموعه بهره مند خواهند شد و حمایت های ویژه ای از آنها در طول سال خواهد شد.
امکانات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور به خدمت دوره معرفت و مهارت افزایی هیئات و تشکل های دینی می آیند
در ادامه، «حامد علامتی» مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: اولین دوره معرفت و مهارت افزایی هیئات و تشکل های دینی برای 1500 تشکل دینی و در چهار لایه مدیران، مسئولان رسانه، حوزه بانوان و جوانان تشکل های دینی برگزار می شود.
وی خاطرنشان کرد: راهبری مجموعه ها و تشکل های دینی برای مسلح شدن تشکل ها در مواجهه با مبانی غربی، اصلاح مهارتی، ایجاد زمینه تقویت مهارت های مجموعه ها و کمک به ارتقای روش آنها، تقویت کیفی و کمی مجموعه ها و تشکل های دینی از اهداف این دوره آموزشی است.
علامتی تاکید کرد: تشکل ها و مجموعه هایی که خدمات اجتماعی برای مردم انجام می دهند در زمره این دوره های آموزشی قرار می گیرند و در این دوره ها آشنایی با پایه های لیبرالیسم فرهنگی، بحث های فلسفی، روش های غرب برای کم سو کردن سنت های اصیل، تضعیف خانواده و سبک زندگی ایرانی اسلامی، چالش های مطرح از سوی غرب در حوزه سبک زندگی و مهارت آموزی برگزار می شود.
وی ادامه داد: این دوره آموزشی دو ساله بوده و در قالب آن می توانیم از ظرفیت تشکل هایی که جوانان و نوجوانان پرچمدار آن هستند به عنوان کنشگران جامعه و حلقه های میانی استفاده کنیم.
علامتی افزود: 40 اردو در قالب دوره معرفت و مهارت افزایی هیئات و تشکل های دینی برگزار می شود که اردوها در قالب 2 تا چند روزه پیش بینی شده اند که آموزش های تئوری و عملی با رویکرد توجه به تربیت نوجوانان در اولویت می باشد.
وی تاکید کرد: اگر به تربیت نسل جوان امروز درست بپردازیم حتما آینده انقلاب و نظام اسلامی را بیمه می کنیم، بنابراین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به ویژه در حوزه نوجوانان تلاش خود را انجام خواهد داد تا به روش های علمی و فرهنگی در این دوره ها حضور یابد.
علامتی تاکید کرد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از ظرفیت های خود برای اجرای این دوره آموزشی استفاده خواهد کرد. ظرفیت هایی مانند تولید فیلم و انیمیشن، انتشار کتاب، تالیف کتاب های مختلف، نگارش، خوانش و اجرا به روش هنرمندانه، بیان ادبی می توانند به کمک این دوره آموزشی بیایند.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور تصریح کرد: در حال حاضر یک هزار مجموعه فرهنگی هنری داریم که تشکل های دینی می توانند از ظرفیت آنها استفاده کنند.
تشکل های دینی برگزیده، مجوز سمن می گیرند
در ادامه، حجت الاسلام والمسلمین «مهدی متقی فرد» نیز گفت: معاونت جوانان وزارت ورزش و جوانان در حوزه مسایل اجتماعی و فرهنگی، هویت جوانان و مشارکت اجتماعی آنها در حوزه های مختلف فرهنگی و اجتماعی مانند ازدواج جوانان و تحکیم خانواده ماموریت های ویژه ای دارد.
سرپرست دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان با تاکید بر نقش حلقه های میانی در برطرف کردن مسئله ها و آسیب های اجتماعی و فرهنگ سازی در مباحث فرهنگی گفت: بیش از چهار هزار سازمان مردم نهاد در وزارت ورزش و جوانان داریم که می توانیم از ظرفیت آنها استفاده کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین متقی فرد افزود: تمام مسئله های اجتماعی و فرهنگی نیازمند مداخله مردم و جوانان است و اگر غیر از این باشد به نتیجه نمی رسد.
وی با بیان اینکه بیش از 400 مرکز مشاوره ازدواج در سراسر کشور مشغول فعالیت هستند، گفت: بسته های حمایت مالی از تشکل های دینی مهمترین خدمتی است که می توانیم در برگزاری دوره معرفت و مهارت افزایی هیئات و تشکل های دینی ارایه کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین متقی فرد تصریح کرد: توافق کرده ایم تشکل ها و هیئات برگزیده در این دوره آموزشی مجوز سمن دریافت کنند تا از حمایت های وزارت ورزش و جوانان برخوردار شوند.