به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، داود منظور امروز در نشست خبری به مناسبت دهه فجر در محل سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه رشد درآمد مالیاتی در سال آینده ۵۴ درصد خواهد بود، اظهار داشت: مجموع افزایش درآمد مالیاتی در سال آینده از ۴۵۴ هزار میلیارد تومانِ امسال، قرار است به ۷۰۰ هزار میلیارد تومان برسد که ۵۴ درصد رشد خواهد داشت.
وی در مورد منبع افزایش درآمدهای مالیاتی گفت: اولا تعداد زیادی پرونده مالیاتی از دوره قبل داریم که قطعی نشده و در هیأتهای حل اختلاف و هیأتهای رسیدگی بدوی قرار دارد و بلاتکلیف ماندهاند که رقم آن به ۲۱۳ همت میرسد که باید این پروندهها سریعا تعیین تکلیف شود.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی افزود: در سال جاری تاکنون ۲۰۰ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی از محل رسیدگی به پروندههای سالهای قبل قطعی شده است، اما انباره این پروندهها همچنان پر و پیمان است.
منظور با بیان اینکه درآمد مالیاتی سال آینده ۲۴۰ هزار میلیارد تومان نسبت به سال جاری افزایش خواهد داشت، گفت: پروندههای هیأتهای مالیاتی که از سوی مؤدیان ابراز شده است حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است که پیشبینی شده است ۴۰ درصد آن به میزان حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان وصول خواهد شد؛ منبع دیگر مالیات بر ارزش افزوده است که در حال حاضر این نوع مالیات ۴۵ درصد از درآمدهای مالیاتی را تشکیل میدهد و، چون ارزش افزوده تابعی از قیمت کالاها است با توجه به تورم بالای ۳۰ درصدی در نتیجه درآمدهای ۹ درصد مالیات ارزش افزوده هم افزایش خواهد یافت.
وی درباره منبع سوم تأمین درآمد مالیاتی بیان کرد: با اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و اشراف اطلاعاتی سازمان مالیاتی بر معاملات افراد پیشبینی میشود درآمد جدیدی کسب کنیم بهگونهای که از اول آبان سال جاری تا کنون در قالب سامانه مؤدیان ۱۱ میلیون صورتحساب مالیاتی صادر شده که رقم مالیات آن بالغ بر ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است و همچنین میزان مالیات ارزش افزوده که در سامانههای سازمان مالیاتی ثبت شده ۳۳ هزار میلیارد تومان از سوی ۴۰۰ شرکت بورسی ثبت شده است؛ بنابراین رشد قابل ملاحظهای در مالیات ارزش افزوده خواهیم داشت.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی تأکید کرد: سال آینده قرار نیست به مؤدیان مالیاتی که به طور مرتب اظهارنامه میدهند و به قانون تمکین میکنند فشار جدیدی وارد شود، چون نه قرار است پایه مالیاتی اضافه شود و نه نرخ مالیاتی افزایش یابد بلکه کوشش مالیاتی همکاران ما اضافه میشود.
منظور اضافه کرد: رشد درآمد مالیاتی در سال گذشته ۵۸ درصد امسال ۵۵ درصد و سال آینده ۵۴ درصد خواهد بود و سهم مالیات از بودجه در سال جاری به ۵۸ درصد رسیده است، این رقم در سال قبل ۴۸ درصد بود البته منظور سهم مالیات و عوارض گمرکی با یکدیگر است.
وی همچنین در مورد میزان افزایش دستمزد کارمندان در لایحه بودجه و افزایش مالیات بر حقوق گفت: هنوز لایحه بودجه در مجلس تبدیل به قانون نشده، اما دولت پیشنهاد کرده افزایش حقوق کارمندان به طور متوسط ۲۰ درصد رشد کند و سرجمع مالیات حقوق و دستمزد با نرخ ۲۷ درصد خواهد بود، اما با رعایت اجتناب از فرار مالیاتی در بخش حقوق و دستمزد این نرخ پیشبینی شده است.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی این را هم گفت: با توجه به اینکه در سالهای گذشته در قالب تبصره ماده ۱۰۰ مالیاتی برای اصناف یک رشد ۱۰ تا ۱۵ درصد به صورت توافقی حاصل میشد، در نتیجه میزان رشد مالیات اصناف کمتر از رشد مالیات بر حقوق و دستمزد شده بود بهگونهای که در برخی اصناف هر واحد صنفی سالانه ۶ میلیون تومان مالیات میداد در حالی که یک نفر حقوقبگیر سالانه ۸ میلیون تومان مالیات پرداخت میکرد، اما از امسال روش توافقی برداشته شد و مالیات مقطوع ماده ۱۰۰ بر اساس واریز به پوزها در نظر گرفته شد.
منظور اظهار داشت: ۳.۳ میلیون مؤدی مالیاتی در بخش مشاغل مالیات قطعی خود را پذیرفتند که این مالیات از محل درآمد ناشی از فروش به دست میآید و امسال در ارائه اظهارنامه تبصره ۱۰۰ رشدی معادل ۲۰۰ درصد اتفاق افتاده و پیشبینی میکنیم میزان مالیات هم به همین مقدار باشد که گامی در جهت ایجاد عدالت مالیاتی بین مشاغل و حقوقبگیران برقرار خواهد شد.
وی تأکید کرد: در برخی از اصناف میانگین مالیات نسبت به گذشته دو برابر سال قبل و در برخی اصناف حتی سه برابر افزایش یافته است.
رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: سلبریتیها مانند سایر مودیان هستند و بر اساس میزان درآمدی که دارند مشمول مالیات میشوند؛ اداره کلی در تهران فقط برای مالیات سلبریتیها راهاندازی شده و همه قراردادهای این افراد را بررسی و شناسایی میکنند.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی همچنین در مورد مالیات بر عایدی سرمایه گفت: این نوع مالیات عملا مالیات بر سوداگری بر داراییهای ثابت به ویژه خودرو و ملک است و هدف آن تنظیمگری است که افرادی که از خرید و فروش مکرر ملک و خودرو سودی کسب میکنند مالیات از آنها گرفته شود.
منظور در مورد اینکه آیا مالیات از سود سپرده بانکی هم وصول خواهد شد؟ گفت: در حال حاضر طبق ماده ۱۰۵ قانون مالیاتهای مستقیم سود سپرده بانکی از مالیات معاف است و فعلا هیچ بحثی در مورد حذف این معافیت وجود ندارد، چون سود سپرده بانکی در شرایط تورمی معمولا کمتر از تورم است و اگر مالیاتی هم به آن اضافه شود پولها از بانک خارج شده و برای شبکه بانکی مشکلاتی ایجاد میکند بنابراین در شرایط تورمی مالیات از سود سپرده بانکی گرفته نمیشود.