به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، آیین قرارداد اعطای تسهیلات تبصره ۱۶ قانون بودجه بین بانک ملی ایران و صندوقهای غیردولتی پژوهش و فناوری، روز گذشته در محل بانک ملی برگزار شد.
علی وحدت رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در این نشست اظهار داشت: در سالهای اخیر بانکها به توسعه فناوری و تامین مالی کمک شایانی کردند. حوزه نوآوری و فناوری، در بحث تامین مالی زیست بوم خاص خود را دارد که اجزای مختلفی باید به آن کمک کنند. از جمله بانکها، بازار سرمایه، صندوقهای پژوهش و فناوری و بیمهها که در این بین صندوق توسعه نوآوری و شکوفایی برای هماهنگی آنها است.
وی افزود: تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان اتفاق بزرگی بود که برکات آن باعث ارتقای جدی شرکتهای دانش بنیان، فناور و خلاق شده است. البته در بحث بیمه خیلی عقب هستیم.
وحدت گفت: با ابزارهایی که قانون جهش تولید دانش بنیان دارد امیدوار هستیم در بازار سرمایه اتفاقات خوبی رقم بخورد.
طی دو سال اخیر بانکها با منابع اهرمی و کمکهایی که کردند، حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات از سیستمهای بانکی اعطا شده است.
وی افزود: همچنین بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان ضمانت نامه بانکی اعطا شده است، به طور خاص سعی کردیم بانکها در حوزه شرکتهای دانش بنیان فعال بشوند. شرکتهای دانشبنیان اعتبارهای خود را نزد بانکها بالا بردند. دو موضوع قانون بودجه و قانون جهش این فرصت را به وجود آورده که بانکها با اکوسیستم نوآوری کشور ارتباط بگیرد.
وحدت اظهار داشت: شرکتهای دانشبنیان مستقیما تا سقف ۱ میلیارد تومان میتوانند تسهیلات قرضالحسنه بگیرند. صندوقهای پژوهش، فناوری، ۲۵ میلیارد تومان غیر مستقیم به شرکتهای فناوری که در پارکها هستند اعطا میکنند. فرصتی هم برای اینها دیده شده که طی دو سه هفته باید به شرکتها پرداخت شود و کارمزدی به آنها اختصاص میدهیم.