به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا جولایی، مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران اظهار داشت: ما سعیمان در شرکت ملی گاز ایران این است که در شبکه پرفشار و مبادی شهرها هیچگونه افت فشاری نداشته باشیم، اما لازم است که مدیریت مصرف در داخل خانهها انجام شود.
وی افزود: از هفته گذشته با توجه به وضعیت شرایط جوی که در کشور حاکم بود و برودت هوایی که در کشور داشتیم، مصرف گاز هم افزایش پیدا کرد، طی سه روز گذشته بالغ بر ۶۵۰ میلیون مترمکعب گاز را در بخش خانگی و تجاری مصرف کردیم؛ یعنی چیزی بالغ بر ۷۷ تا ۷۸ درصد کل گاز تولیدی ما طی چند روز گذشته صرف بخش خانگی شد.
جولایی با بیان اینکه "بهنظر میآید که تا آخر هفته این وضعیت پایدار است و بارشهایی را هم در نواحی مختلف کشور بهخصوص نیمه شمالی کشور داریم"، گفت: پیشبینی این است که با توجه به این روند مصرف این وضعیت همچنان حفظ شود و متأسفانه فشار روی شبکه گاز همچنان پابرجا بماند.
وی ادامه داد: نیاز است که در بخش خانگی حتماً مدیریت مصرف انجام شود، ما سعیمان در شرکت ملی گاز ایران این است که در شبکه پرفشار و مبادی شهرها هیچگونه افت فشاری نداشته باشیم تاکنون هم علیرغم این مصرف بالایی که الآن داریم، وضعیت همه جا پایدار است.
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: لازم است مدیریت مصرف در داخل خانهها انجام شود؛ چرا که مقدار تولید گاز ثابت است و قابلیت این وجود ندارد که بتوانیم در ظرف یک هفته مثلاً ۵۰ یا ۶۰ میلیون مترمکعب گاز را اضافه تولید کنیم، برای همین حتماً هموطنان باید بهینهسازی مصرف گاز را مورد توجه قرار دهند.
وی اضافه کرد: اگر سهم گاز بخش خانگی افزایش پیدا کند، سهم مصرف گاز نیروگاهها یا صنایع دیگر کاهش پیدا میکند؛ در واقع میزان گاز توزیعی در بخشهای دیگر، منوط به میزان مصرف در بخش خانگی خواهد بود.
جولایی با یادآوری اینکه "مصرف گاز بخش خانگی در تابستان به ۱۵۰ میلیون مترمکعب در روز میرسد، درحالی که این میزان هماکنون ۶۵۰ میلیون مترمکعب است"، گفت: این افزایش ۴ برابری باید از جای دیگری تأمین شود و این افزایش مصرف در بخش خانگی، باید از کاهش سهم دیگر بخشها تأمین شود.
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران با تصریح به اینکه "در این ۴۰ روز باقیمانده سال هم باید گازرسانی بهنحو مطلوب انجام شود"، گفت: در زمستانها و در نیمه دوم سال قطعاً باید مصرف بخش خانگی را بتوانیم مدیریت کنیم وگرنه صنعت و اقتصاد کشور لطمه خواهد دید و مصرف به این صورت در بخش خانگی منفعتی برای کشور نخواهد داشت.