گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ شاید اطلاعات ما نسبت به فواید و تاثیرات انرژی هستهای برای توسعه و پیشرفت کشور آنچنان که باید و شاید جامع و کامل نباشد؛ به همین دلیل این سوال در اذهان عمومی ایجاد میشود که پس توسعه صنعت هستهای به چه درد کشور میخورد و کدام یک از مشکلات جامعه را میتواند حل کند؟ سوالی که هنوز بخشی از جامعه پاسخ دقیقی برای آن پیدا نکردهاند.
در همین راستا، سید پژمان شیرمردی معاون سازمان انرژی اتمی در گفتگو با خبرگزاری دانشجو، درباره مهمترین ابعاد اقتصادی و فواید توسعه صنعت هستهای برای کشور اظهارکرد: صنعت هستهای در بعد اقتصادی فعالیتهای بسیار خوبی داشته است؛ به عنوان مثال در فعالیتهای مرتبط با صنعت برق، امروز با داشتن نیروگاه بوشهر توانستهایم شاهد صرفه جویی بیش از 85 میلیون بشکه نفت باشیم.
وی افزود: اگر میخواستیم نیروگاه دیگری را با سوخت فسیلی و نفت معادل نیروگاه بوشهر راه اندازی کنیم، نیاز به مصرف 85 میلیون بشکه نفت داشتیم. درواقع هرچه به سمت راهاندازی نیروگاههای اتمی حرکت کنیم، میتوانیم شاهد صرفه جویی در منابع بیشتری باشیم.
شیرمردی ادامه داد: با راهاندازی هرچه بیشتر نیروگاههای هستهای مانند نیروگاه بوشهر، میتوانیم در مصرف برق تا حد قابل توجهی صرفه جویی کنیم و از ارزش افزوده آن برای منافع اقتصادی کشور، بهره ببریم. در همین راستا تولید 10 هزار مگاوات برق هستهای، یکی از مهمترین برنامههای ما برای آینده خواهد بود.
وی با اشاره به تولید کیتهای رادیو دارو در کشور به وسیله صنایع هستهای تصریح کرد: درحال حاضر به طور متوسط، بین 500 هزار تا 1 میلیون کیت رادیو دارو در کشور تولید میشود. اگر این کیتها به وسیله صنعت هستهای تولید نشود، مجبور به واردات آن خواهیم شد که موجب خروج ارز میشود. باید توجه داشته باشیم که تولید کیتهای رادیو دارو، میتواند 40 میلیون دلار برای کشور آورده اقتصادی داشته باشد.
آورده 40 میلیون دلاری کیتهای رادیو دارو برای کشور
معاون سازمان انرژی اتمی گفت: فناوری هستهای، یک صنعت هایتک، پیشران، استقلال آفرین و اقتدار آفرین است که کشور ما به آن نیاز دارد. باتوجه به اینکه ایران به سمت صنعتی شدن حرکت میکند، نیاز به صنعت هستهای دارد.. یکی از مهمترین روشهای تامین برق کشور، انرژی هستهای است زیرا انرژی پایدار و تمیز است و با استفاده از آن به صنایع دیگر نیز میتوانیم کمک کنیم.
وی تاکید کرد: سلامت جامعه از دیگر موضوعات مهم کشور است که صنعت هستهای میتواند به آن کمک کند؛ اگر نتوانیم رادیو داروهایی تشخیصی و درمانی را تولید کنیم، باید به سمت واردات برویم. استریل تجهیزات پزشکی، از دیگر فواید صنعت هستهای برای تامین سلامت کشور است. این موضوع درحالی است که تجهیزات پزشکی اگر با روشهای غیر پرتویی استریل شوند، کیفیت کافی را نخواهند داشت.
شیرمردی با اشاره به استریل سازی تجهیزات پزشکی به وسیله پرتودهی هستهای بیان کرد: استریل سازی تجهیزات پزشکی به وسیله گازهای شیمیایی، مشکلات زیادی را برای بدن ایجاد میکند. براساس آخرین آمار، 85 درصد تجهیزات پزشکی یک بار مصرف در کشور ژاپن، به وسیله پرتو استریل میشود.
اصلیترین فایده صنعت هستهای برای کشور
معاون سازمان انرژی اتمی درباره فواید استفاده از رادیو داروها گفت: امروز در دنیا و کشور ما، از رادیو داروها برای تشخیص بیماریها استفاده میشود؛ بسیاری از بیماریها با روشهای معمولی و استفاده از روشهایی مانند سی تی اسکن و ام آر آی قابل تشخیص نیستند. رادیو داروها این اجازه را به ما میدهند که کوچکترین تمورهای سرطانی را در مراحل اولیه تشخیص دهیم تا پزشک برای درمان بیماری، طرح درمان کند. همچنین رادیو داروها برای تسکین دردهای ناشی از بیماری سرطان نیز قابل استفاده است.
نجات جان میلیونها انسان با پیشرفت صنعت هستهای
وی در ادامه درباره مهمترین نقاط اختلافی بین ایران و آژانس انرژی اتمی بیان کرد: آژانس انرژی اتمی وظیفه حمایتی و نظارتی را بردوش دارد؛ ایران تنها کشوری در دنیاست که بیشترین نظارت بر فعالیتهای هستهای را از سوی آژانس انرژی اتمی داشته است. ما نقش نظارتی آژانس بر فعالیتهای هستهای کشورمان را بیشتر از نقش حمایتی دیدهایم. درحالی که این نگاه، نگاهی تبعیض آمیز است زیرا برای سایر کشورها چنین نگاهی وجود ندارد.
شیرمردی خاطرنشان کرد: آژانس انرژی اتمی نباید به بخشی از فشارهای سیاسی غرب بر علیه ایران تبدیل شود تا استقلال آن حفظ شود. رابطه ایران با آژانس باید براساس پادمان باشد در غیر این صورت، استقلال آژانس خدشه دار خواهد شد. متاسفانه برخی اطلاعات فعالیتهای هستهای ایران،به وسیله آژانس از طریق رسانههای غربی افشا شد. درحالی که بسیاری از این اطلاعات باید در آژانس به عنوان یک نهاد مستقل بماند.
ردپای آژانس در افشای اطلاعات هستهای ایران