به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مجیدرضا حریری رئیس اتاق ایران وچین اظهار داشت: موضوع روابط ایران و چین در حوزه کلان قابل بیان نیست، به دلیل اینکه هر شرکت چینی پس از شناسایی اینکه با ایران کارهای اختصاصی و زیربنایی انجام میدهد، در معرض خطر تهدید و فشار قرار میگیرد به همین دلیل اطلاع رسانی در این حوزه محدود است. در حوزههایی که میتوان بیان کرد توافقی بین همه دستگاهها قبل از این سفر انجام گرفته که هر وزارتخانهای در حوزه خود اطلاع رسانی لازم را انجام دهد.
وی افزود: در حوزه بخش خصوصی بر بنگاههای کوچک و متوسط در حوزه صادرات متمرکز هستیم که خوشبختانه با توافقاتی که طی دو ماه اخیر با سفر معاون نخست وزیر چین به ایران و سفر رئیس جمهور ما به کشور چین در حوزههایی مانند حوزه میوهها به ویژه مرکبات، شیلات و آبزیان، زعفران به دلیل عدم توافق نامههای دولتی امکان صادرات وجود نداشت، توافقاتی صورت گرفت.
حریری با بیان اینکه تا پایان سال ۱۴۰۲، ۴ مرکز تجاری ایران و همچنین دفتر نمایندگی اتاق ایران و چین را در چین ایجاد خواهیم کرد، توضیح داد: ما به عنوان اتاق بازرگانی ایران و چین در بهار ۱۴۰۲ دفتر نمایندگی خود را در چین خواهیم داشت و در کنار آن مقرر شد تا در ۴ نقطه چین مراکز تجاری ایرانیان را افتتاح کنیم که سرمایه گذاران ایرانی و چینی میتوانند از چین و مراکش به ما در این خصوص مراجعه کنند.
وی اظهار داشت:با استفاده از دانشجویانی که در مقطع ارشد و دکتری در حوزههای اقتصاد در کشور چین مشغول تحصیل هستند با سپری کردن دورههای کوتاه مدت به عنوان بازاریابان حرفه ایی که به زبان محلی نیز مسلط هستند تربیت خواهیم کرد.
وی گفت: مهمترین نکته دعوت از رئیس جمهور ایران و استقبال در بالاترین سطح دیپلماسی رایج در دنیا علیرغم تمام تبلیغات منفی به ویژه در چند ماه اخیر در ارتباط با ایران و چین است و این نشان دهنده تمایل دولت چین در ارتباط ایران است و زیر این چتر میتوان بحثهای اقتصادی، فرهنگی، امنیتی را میتوان تعریف کرد.