به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «عبداللطیف رشید»، رئیس جمهور عراق در دیدار «الینا رومانسکی»، سفیر آمریکا در بغداد تاکید کرد که عراق جزء کشورهایی است که بیشترین خسارت و آسیب را از کمآبی و خشکسالی متحمل شده است.
دو طرف در این دیدار درباره عمق روابط دو کشور و اهمیت تقویت همکاری و هماهنگی و رایزنی درقبال مسائل مورد اهتمام مشترک گفتگو کردند.
رئیس جمهور عراق با اشاره به اهمیت اتخاذ راهکارهای ریشهای برای پرونده آب و تغییرات آب و هوایی در کنفرانس نیویورک اظهار داشت: عراق یکی از کشورهایی است که بیشترین تاثیر را از کمآبی و خشکسالی متحمل شده است.
وی با اشاره به ثبات موجود در شهرهای عراق و تاثیر آن در تشویق به سرمایهگذاری و بهبود وضعیت معیشتی و خدماتی به شهروندان، تصریح کرد: پرونده آوارگان و وضعیت فاجعهبار خانوادههای آواره مستلزم تلاشهای بیشتر برای فراهمسازی شرایط لازم به منظور بازگشت آوارگان است.
رئیس جمهور عراق تاکید کرد: دولت اهتمام شایانی به تحکیم امنیت و ثبات، مبارزه با فساد و بازسازی زیرساختها و تامین زندگی شرافتمندانه برای شهروندان قائل است و ما از تلاشهای آمریکا در حمایت از عراق در جنگ علیه تروریسم و افراطگرایی تمجید و تقدیر میکنیم.
از سوی دیگر، سفیر آمریکا ضمن اعلام حمایت از تلاشهای عراق برای تقویت امنیت و ثبات، بر اهمیت مشارکت عراق در کنفرانس آتی آب در نیویورک به خاطر شرایط کمآبی و تغییرات آب و هوایی پررنگ در این کشور تاکید و ابراز امیدواری کرد که تصمیمات این کنفرانس راهکارهای جدی برای حل مشکل کمآبی در عراق ارائه دهد.
یادآور میشود که مردم عراق منتقد دیدارهای گاه و بیگاه «الینا رومانوفسکی» سفیر آمریکا با احزاب، فراکسیونها و شخصیتهای عراقی هستند که تا مرز مداخله در امور داخلی این کشور پیش رفته است.
«محمد السعیدی» فعال سیاسی و استاد دانشگاه عراقی در توئیتی نوشته بود: مسئولی در عراق نیست که سفیر آمریکا با او دیدار نکرده باشد. تنها جایی که وی به آن رفته است، نهادهای دولتی است یا «خان جغان». (مقصود از خان جغان، مهمانسرایی است که در قرن 14 میلادی در بغداد احداث شده بود و به عنوان هتل از آن استفاده میشد. در لهجه عامیانه عراقی نیز منظور مکانی است که هیچ ضابطهای ندارد و به عبارتی «بی در و پیکر» است).
«علی العقابی» نیز یکی دیگر از فعالان عراقی است که درباره سفیر آمریکا نوشته بود: تنها جایی که سفیر آمریکا نرفته است، دیوان اوقاف تشیع و تسنن است.
«سمر» فعال عراقی نیز گفته بود که رومانوفسکی چه کاری میتواند با رئیس بانک مرکزی عراق داشته باشد؟.
وزارت منابع آب عراق اعلام کرد که عراق کمتر از 30 درصد سهمابه خود را دریافت میکند.
«خالد شمال»، سخنگوی وزارت منابع آب عراق اعلام کرد: ورودی آب از ترکیه حدود 50 درصد منابع آب عراق، ورودی آب از ایران حدود 15 درصد و از سوریه حدود 5 درصد منابع آبی ما را تشکیل میدهد.
خالد شمال با بیان اینکه وزارت منابع آب مسئول مدیریت پروژههای آبیاری و پیگیری طرحهای فنی پرونده آب است، گفت: 3 سال خشکسالی و استفاده از منابع سطحی و سدها و طرحهای وزارت کشاورزی منجر به تحلیل رفتن منابع آب شده است.
وی با بیان اینکه عراق 70 درصد از سیاستهای آبی کشورهای همسایه تاثیر پذیرفته است، گفت: طرحهای کشاورزی طی سه سال گذشته ظالمانه بوده است.
سخنگوی وزارت منابع آب عراق تصریح کرد: سفر قریب الوقوع هیئت عراقی به ترکیه منجر به حل بسیاری از اختلافات آبی خواهد شد و ما با همکاری دستگاههای امنیتی در حل رفع دستاندازیها به رودخانهها و منابع آب زیرزمینی هستیم.
وی با بیان اینکه ترکیه بدون هماهنگی طرف عراقی سدهای بزرگی ساخته است، گفت: عراق کمتر از 30 درصد سهمابه خود از دجله و فرات را دریافت میکند.
این مقام عراقی در پایان گفت: در حال رهاسازی آب از سد دوکان هستیم و طی روزهای آتی وضعیت آبی دو استان میسان و ذی قار بهبود خواهد یافت.