به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، سیدحسن موسوی فرد، معاون جنگ اقتصادی بسیج دانشجویی در نشستی با عنوان «دیده بان اقتصاد» که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: وقتی درباره جنگ اقتصادی سخن میگوییم، برخی فکر میکنند در حد حرف است، اما اتفاقی واقعی است و حرف خود آمریکایی هاست.
موسوی فرد با اشاره به اینکه در سال ۸۹ و ۹۰ بانک مرکزی و فروش نفت تحریم شد، گفت: همه معادلات مالی پس از تحریم منحل شد و امکان فروش نفت از بین رفت. بلافاصله آمریکا شروع کرد قیمت دلار را افزایش دهد و دلار از ۷۰۰ تومان به حدود ۲ هزار و ۵۰۰ تومان رسید.
معاون جنگ اقتصادی بسیج دانشجویی گفت: در کشوری مانند ایران، پس از اکتشاف نفت، مسالهای به نام مفت خوری رونق پیدا کرده است. پول مفت به دست میآوردیم که با آن چالههای اقتصادی کشور را پر میکردیم. این به یکباره از ما گرفته شد و برای کشور کسری بودجه شدیدی پیش آمد.
وی با اشاره ه اینکه دولت با استفاده پول نقت کالاهای اساسی مردم را تأمین میکرد، گفت: به این ترتیب مردم سطحی از رفاه اجتماعی را لمس کردند. اما وقتی پول نفت وارد کشور نمیشد، تأمین کالاهای اساسی نیز با مشکل مواجه شد. همه اینها حاصل وابستگی به نفت بوده است.
موسوی فرد با بیان اینکه پس از جنگ آمریکا در عراق، به وجهه آمریکا خدشه وارد شد، گفت: آمریکا تصمیم گرفته بود که این وجهه را ترمیم کند و با ابزارهای دیگری در کشورها نفوذ کند. جنگ نرم هم پاسخ سریع نمیدهد؛ بنابراین سراغ ابزاری به نام ابزارهای قدرت اجبار است. تحریمهای مالی، حمایت از مخالفان داخلی، حملات سایبری جزو ابزارهای آمریکاییها برای قدرت اجبار است.
وی با اشاره به اینکه تحریمهای مالی، رفتار دولتها را تغییر میدهد، گفت: خروجی این رفتار آمریکاییها انتخابات ۹۲ بود. آمریکا همچنان دنبال این سناریو است و هر ابزاری استفاده میکند که فشار ایجاد کند که منجر به تغییر شود.
موسوی فرد با اشاره به اینکه اکنون عدهای دنبال دلارزدایی هستند، گفت: مساله ما خود دلار است یا وابستگی؟ بخشی از تعاملات ما با ارزهای دیگر انجام میشود، اما چرا باز هم دچار مشکل هستیم؟ مساله تنها در صورتی حل میشود که بتوانیم وابستگی هایمان را از خارج از کشور کم کنیم.
وی با تأکید بر اینکه اگر وابستگی را کم کنیم، سلاح تحریم بی اثر میشود، گفت: هدف تحریم افزایش هزینهها و کاهش درآمدهاست؛ بنابراین هرچیزی که درآمد را کاهش دهد، به شرایط تحریم کمک میکند. مثل صدور مجوز کسب و کار که مجلس قانون سهولت دریافت مجوز را تصویب کرده است.
معاون جنگ اقتصادی بسیج دانشجویی ادامه داد: زمانی که وارد کسب و کار شدیم، مشکل بعدی تأمین سرمایه در گردش است. کشور و بانکها مشکل مالی ندارند، اما پول به جای سرمایه گذاری در تولید و اشتغال در بسترهای دیگر سرمایه گذاری میشود.
وی با بیان اینکه سالانه بانکها رقم زیادی را به عنوان تسهیلات پرداخت میکنند، گفت: این پولها اکثرا در بازار طلا و دلار و موارد این چنینی هزینه میشود چراکه سود خوبی دارد. راهل حلی که باعث میشود این بازارها از صرفه بیفتد، مالیات است.
موسوی فرد گفت: پولهای مردم وارد بازارهای سرمایهای میشود و آنها را گران میکند و پس از آن به سایر قسمتهای زندگی مردم سرازیر میشود و در نهایت زندگی مردم گرانتر میشود.
وی ادامه داد: مهمترین چیزی که تولید را کاهش میدهد، غیرقابل پیش بینی بودن شرایط بازار است که بخشی از آن در اختیار ما نیست.
موسوی فرد خاطرنشان کرد: سناریویی که آمریکا در ذهن دارد این است که ما باید بازار ارز را دخالت کنیم تا مردم پولشان را تبدیل به دلار کنند و بانکها ورشکسته شوند. همان بلایی که سر آرژانتین آمد.