به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اولین رویداد ملی فناورانه در مسیر کشاورزی دانش بنیان استان مرکزی در دانشگاه صنعتی اراک برگزار شد.
منا طهماسبی، دبیر نخستین رویداد ملی فناورانه در مسیر کشاورزی دانش بنیان در این خصوص گفت: این رویداد دو روزه به همت مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی با همکاری و میزبانی دانشگاه صنعتی اراک و با حضور روسا و معاونین مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی، دانشگاه صنعتی اراک، دانشگاه اراک، سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی، پارک علم و فناوری استان مرکزی، صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان مرکزی، اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی اراک، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی و پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات برگزار شد.
وی هدف از برگزاری این رویداد را، ایجاد تفکر همگرا و همسو در راستای تحقق اقتصاد دانش بنیان با محوریت کشاورزی دانست و بیان داشت: در این رویداد 60 دانش پذیر از دانشگاه ها و مراکز علمی و تحقیقاتی مختلف در قالب 14 تیم با یکدیگر به رقابت پرداختند و مهارتهای لازم را نیز کسب کردند.
طهماسبی با اشاره به شناسایی برخی از مسائل این حوزه بیان داشت: رویکرد مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی در این رویداد استفاده از مدل تفکر همگرا در ایجاد نوآوری باز است تا بتوانند با برگزاری ایده شو و رویدادهای فناورانه تیمهای نوآور و دانش بنیان را هدایت و ایدههای خلاق را هدایت و در تحقق آنها کمک کنیم.
در بخش نخست این برنامه گودرزی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی تاکید کرد: کشاورزی ضامن امنیت غذایی است و بزرگترین معضل بخش کشاورزی کمبود دانش است که باعث هدررفت سرمایهها در این بخش میشود و یکی از راههای برون رفت از این مشکل داشتن تولیدات فناورانه است.
وی بیان داشت: دانشگاه صنعتی اراک همواره در برگزاری رویدادهای نوآورانه پیشگام است و این رویکرد را بهعنوان یک رسالت در استان مرکزی برای خود تعریف کرده است و این رویداد نیز در راستای تحقق اهداف و برنامههای دانشگاه صنعتی اراک است و بسیار خرسندیم که میزبان نوآوران و نواندیشان ارجمند از سراسر استان مرکزی هستیم.
در ادامه ذوالفقاری رئیس دانشگاه اراک و رئیس قرارگاه دانش بنیان استان با ذکر این نکته که اولویت اول کشور امنیت و سلامت غذایی است اظهار کرد: اقتصاد دانش بنیان نیاز به مهارتورزی دارد که این مهارتورزی دانش محور باید در دانشگاه اجرا شود.
در این رویداد، شمسی بهعنوان سخنران کلیدی از پارک علم و فناوری استان مرکزی بیان داشت: برای خلق ارزش در حوزه کشاورزی داشتن تفکر دانش محور، روحیه همافزایی و کار تیمی از اهمیت بالایی برخوردار است و مهمترین راهبرد برای تحقق یک استارتاپ، بررسی الگوهای شکست خورده و موفق اولین اقدام است.
طهماسبی در ادامه به ارائه گزارش از سخنان مطرح شده در پنلها اشاره کرد تا اولین پنل تخصصی تجربیات موفق در حوزه کشاورزی با رویکردی کاملا تجربه محور ارائه شود.
وی افزود: چهار کارگاه آموزشی و یک پنل انتقال تجربه در دو روز برگزاری این رویداد با عناوین اعتبارسنجی ایده توسط مسعود زمانی کارشناس فناوری، کارآفرینی و تجاری سازی، بازاریابی توسط نجفی زاده استادیار دانشگاه آزاد اسلامی اراک و مدیرعامل شرکت بازرگانی طلایه داران ناب اندیش، اصول تدوین و نحوه نگارش مدل کسب و کار توسط پیمان دلشادی مدیرعامل شرکت دانشبنیان پژوهشگران راه شکوفایی و مشاور توسعه فناوری سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و نحوه ارائه ایده توسط مدیر فناوری، همچنین نشست انتقال تجربه محسنی خالق برند رویال اسانس آلا انجام شد.
دبیر برگزاری اولین رویداد ملی فناورانه در پایان افزود: مهمترین اتفاق صورت پذیرفته در دومین روز برگزاری رویداد، پنل تخصصی ارائه اولیه ایده ها توسط شرکت کنندگان با حضور دری مدیرعامل شرکت دانش بنیان فناور نانو پژوهش مرکزی و کمانکش مدیرعامل شرکت نگین بذر پارس خمین به عنوان افراد موفق در حوزه کسب و کار بود که علاوه بر انتقال دانش بر شوق و شور دانشپذیران افزود.
گفتنی است در دومین کنفرانس ملی فناوریهای صنعتی در مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اراک در روز 16 اسفند 1401 نیز کارگاه کاربردی توسعه کشاورزی با محوریت فناوریهای نوین حوزه مکانیک برای این دانش پذیران برگزار خواهد شد و در روز دوشنبه 22 اسفند ماه مراسم اختتامیه و انتخاب ایدههای برتر و طرحهای مورد حمایت و قابل ارائه تیمهای شرکت کننده معرفی خواهند شد.