آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۵۷۷۱
در پاسخ به دانشجو مطرح شد:

تلسکوپ دانشگاه شهید باهنر کرمان به دلیل تحریم‌ها هنوز خریداری نشده است/پذيرش مجدد دانشجو در دوره هاي شبانه

رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به نیاز دو میلیون دلاری برای خرید تلسکوپ برای رصدخانه این دانشگاه، اما به دلیل تحریم‌ها هنوز امکان خریداری این تلسکوپ فراهم نشده است.
تلسکوپ دانشگاه شهید باهنر کرمان به دلیل تحریم‌ها هنوز خریداری نشده است/پذيرش مجدد دانشجو در دوره هاي شبانه

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، حسین نظام‌آبادی‌پور رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان در اولین نشست خبری با اصحاب رسانه، در پاسخ به سوال دانشجو پیرامون آخرین وضعیت خرید تلسکوپ رصدخانه این دانشگاه، با اشاره به نیاز دو میلیون دلاری برای خرید این تلسکوپ، اما به دلیل تحریم‌ها هنوز امکان خریداری این تلسکوپ فراهم نشده است.

او افزود: خرید تلسکوپ مذکور بانی خیر دارد، اما به دلیل تحریم‌ها این امر هنوز انجام نشده، یک خیر مقداری پول دلاری و یک ملک در اسپانیا را بدین منظور اختصاص داده و وقف کرده است، اما متاسفانه تحریم‌ها مشکل ایجاد کرده است.

وی بیان کرد: با همکاری حجت الاسلام انصاری معاون حقوقی رییس جمهور، یک قرداد با یک وکیل بین المللی بسته شده و وی به منظور پیگیری حل این مشکل وارد عمل شده است؛ خرید تلسکوپ چالش خودش را دارد هزینه بالایی دارد، منتظریم تا پیگیری‌های حقوقی پول مذکر آزاد شود تا خرید انجام شود.

 

حذف پذیرش دانشجو در دوره‌های شبانه

رییس دانشگاه شهید باهنر کرمان در پاسخ به سوال دانشجو در مورد گلایه مردم در مورد حذف پذیرش دانشجو در دوره‌های شبانه طی سال قبل گفت: این اقدام در زمان رییس قبلی و بر اساس جمع بندی هیات امنا در دوره قبل صورت گرفته و دلیل آن این بوده که از دوره‌های شبانه به خاطر مسائل مالی فاصله بگیریم؛ البته در برخی رشته‌ها نفر اول دوره شبانه با آخرین نفر دوره روزانه قابل مقایسه نبود.

او اعلام کرد: یک دانشجو در هر سال ٦٠ میلیون هزینه دارد که وزارت این مبلغ را پرداخت می‌کند، اما دانشجویان دوره‌های شبانه مبلغ ناچیزی پرداخت می‌کنند؛ منابع مالی که می‌آورد کفاف هزینه‌ها را نمی‌دهد؛ همچنین در برخی دوره‌های روزانه تعداد دانشجو به حد نصاب نمی‌رسد زیرا تقاضا به شدت در آموزش تغییر کرده است.
 
نظام آبادی گفت: امسال مجددا بخشی از سهمیه پذیرش شبانه را فعال کنیم و بخشی از ظرفیت از دست رفته را احیا خواهیم کرد؛ البته پارسال تعدادی دانشجو بر اساس سوابق تحصیلی جذب شد.

 

تلسکوپ دانشگاه شهید باهنر کرمان به دلیل تحریم‌ها هنوز خریداری نشده است/پذيرش مجدد دانشجو در دوره هاي شبانه

تمرکز کار روی دانشگاه نسل ٤ است

وی با اشاره به گذشت نیم قرن از فعالیت این دانشگاه و کسب دو استاد ممتازی توسط دو نفر از اساتید این دانشگاه، اعلام کرد: در راستای برنامه هفتم توسعه، جزو ١٤ دانشگاه دارای مجوز بین المللی قرار گرفته‌ایم و هم اکنون ٧٠٠ دانشجو بین الملل مشغول به تحصیل هستند.
 
او با بیان اینکه دانشگاه باید در خدمت جامعه باشد گفت: تمرکز کار روی دانشگاه نسل ٤ است و دانشگاه باید مشکلات جامعه را درک کند و برای حل آن اقدام کند.
 
رییس دانشگاه شهید باهنر بیان کرد: این دانشگاه تا کنون ٨٢ هزار نفر فارغ التخصیل داشته و هم اکنون ١٥ هزار دانشجوی در حال تحصیل دارد؛ همچنین دارای رتبه‌های ملی و بین المللی علمی نیز می‌باشد.

او گفت: ٢٠ سال طول کشید تا تبدیل به دانشگاه پژوهشی بشویم و چند سالي سال هم طول می‌کشد تا به دانشگاه نسل چهار تبدیل شویم، این فرآیند زمان بر است.

اشتغال فارغ التحصیلان

وی اظهار کرد: در ٥٠ سال فعالیت دانشگاه ١٥٠٠ طرح پژوهشی انجام شده و دانشگاه به سمت جامعه حرکت کرده و اساتید و دانشجویان باید در این مسیر پر امید باشند؛ ظرفیت‌ها را باید تقویت کنیم.

نظام آبادی در مورد اشتغال فارغ التحصیلان نیز افزود: تا ٣ سال قبل اشتغال دانش آموختگان طی ٤ سال بعد از فارغ التحصیلی پایش می‌شد که این میزان در مقطع کارشناسی ٤٨ درصد، مقطع ارشد ٦٥ درصد و در مقطع دکترا ٧٠ بوده که این افراد در مراکز مختلف مشغول به کار می‌شدند.

او تاکید کرد: در مورد شادروان افضلی پور بنیانگذار دانشگاه در کرمان، باید قدرشناسی بیشتری شود؛ کتاب "جاری تا بی نهایت" نوشته شده است؛ اما باید بیشتر در این خصوص کار کنیم.

نسل جدید دانشگاه گریز است

رییس دانشگاه شهید باهنر کرمان با بیان اینکه نسل جدید را آن طور که هست نشناخته‌ایم، تصریح کرد: نسل جدید دانشگاه گریز است که بخشی از آن جهانی است و در سایر کشور‌ها نیز همین گونه است؛ با روش‌های جدید یادگیری در عصر رسانه‌های جدید، وضعیت آموزش کلاسیک به هم ریخته است؛ جوانان با پدیده‌هایی همچون هوش مصنوعی و یا دوره‌های کوتاه مدت، وارد اشتغال می‌شوند؛ اما نمی‌شود علوم را رها کرد مخصوصا علوم پایه را.

او گفت: در موضوع امور رفاهی دانشجویان توجه و حواسمان خیلی هست؛ اگر دانشجو نباشد دانشگاه بی معنا است؛ دانشجو آینده ساز است؛ اگر چه محدودیت‌هایی داریم، اما بعد از پرداخت حقوق کارکنان اولویت ما امور رفاهی دانشجویان است.

جامعه به امید احتیاج دارد

وی با تاکید بر اینکه جامعه به امید احتیاج دارد تصریح کرد: ارتباط با رسانه‌ها باید افزایش یابد و کنفرانس‌های خبری فصلی یا دوماهه برگزار خواهد شد و در قبال رسانه‌ها پاسخگو هستیم.

نظام آبادی افزود: در بعد ارتباط با صنعت، ارتباطات خوبی با صنایع استان برقرار شده است؛ اما، چون صنایع استان عمدتا تولیدی هستند و فنآوری پایه نیستند، در صنایع پایین دستی دانشگاه بیشتر می‌تواند نقش آفرین باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار