به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محسن خجستهمهر با اشاره به اینکه توسعه و تکمیل پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی بدون اغراق تا کنون بزرگترین دستاورد صنعتی دولت سیزدهم در وزارت نفت بوده است، افزود: ارزش سرمایهگذاری این پالایشگاه که آخرین پالایشگاه شیرینسازی پارس جنوبی است ۲.۷ میلیارد دلار برآورد میشود.
وی ادامه داد: با شروع به کار دولت سیزدهم اقدامات خود را به صورت هدفمند، اولویتدار و زمانبندی شده تعریف کردیم. از ابتدای مهر ماه سال ۱۴۰۰، تصمیم این بود که پالایشگاه فاز ۱۴ باید تا پایان سال ۱۴۰۱ به طور کامل به بهرهبرداری برسد.
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه چیزی حدود ۱۰ سال گذشته این پالایشگاه به دلایل نامعلومی از اولویت خارج شده بود، گفت: این در حالی است که برای انعطاف شبکه و ایجاد ظرفیت شیرینسازی جدید به این پالایشگاه نیاز داشتیم.
وی با بیان اینکه بهرهبرداری از فاز ۱۴ جلوه و نمادی از کارآمدی دولت سیزدهم است، افزود: شعار دولت سیزدهم، ایجاد تحول در کشور است و این دولت به نام دولت تحولگرا است.
خجستهمهر با اشاره به اینکه پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی در مراحل مختلف ساخت و بهرهبرداری دارای ویژگیهای مختلفی است، ادامه داد: درمجموع حدود ۸ هزار و ۵۰۰ نفر از کارگر تا کارشناس و متخصصین مختلف در این پالایشگاه و برای به ثمر رسیدن آن کار کردند.
وی تصریح کرد: ۸ پیمانکار بزرگ ایرانی برای توسعه این فاز پارس جنوبی حاضر بودند و سهم ساخت داخل در این پالایشگاه به ۷۰ درصد رسیده است. این در حالی است که در ابتدای دهه ۸۰ که نخستین پالایشگاه پارس جنوبی به بهرهبرداری رسید، سهم ساخت داخل به ۳۰ درصد نیز نمیرسید، اما اکنون مهمترین تجهیزات مانند کمپرسور و بویلر در پالایشگاه فاز ۱۴ ایرانی است و توسط سازندگان ایرانی ساخته شده است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تاکید کرد: هیچ کارشناس خارجی در مراحل طراحی، نصب، اجرا و بهرهبرداری از فاز ۱۴ پارس جنوبی دخالت نداشته است.