رضایت ارباب رجوع از دستگاه‌هاى دولتى در دولت نهم و دهم رشد صعودى داشته است
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۶۶۳۰
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور:

رضایت ارباب رجوع از دستگاه‌هاى دولتى در دولت نهم و دهم رشد صعودى داشته است

معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور گفت: بر اساس نظرسنجی صورت گرفته در سال 88، میزان رضایت‌مندی ارباب رجوعان دستگاه‌‌های دولتی 75.2 درصد بوده که در مقایسه با چند سال گذشته و بخصوص پس از روی کار آمدن دولت‌های نهم و دهم افزایش قابل توجهی داشته است.
به گزارش گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو» به نقل از پايگاه اطلاع رساني دولت، لطف الله فروزنده دهکردی با اشاره به طرح سنجش میزان رضایت‌مندی مراجعان از دستگاه‌های اجرایی اظهار داشت: این طرح هر ساله با هدف شناخت ویژگی‌های کلی سازمان‌های عمومی از نظر ارتباط و تعامل با مخاطبان (ارباب‌رجوع)، شناخت و طبقه‌بندی سازمان‌های اجرایی و خدماتی از نظر میزان رضایت‌مندی مراجعان به دستگاه‌ها (شناسایی دستگاه‌های پیشرو یا بی‌توجه به ارائه خدمات به مراجعان) در قالب متغیرهای نظام اداری به اجرا درآمده و مورد پایش قرار می‌گیرد.
 
افزایش رضایت ارباب رجوعان از دستگاه های دولتی
 
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور در پاسخ به ادعای مطرح شده درباره روند صعودی شکایت مردمی از دستگاه‌های اجرایی گفت: بر اساس نظرسنجی صورت گرفته در سال 88 که در 25 استان کشور و با حجم نمونه 286هزار و 542 نفر صورت گرفته است، میزان رضایت مندی ارباب رجوعان دستگاه های دولتی 75.2 درصد بوده که در مقایسه با چند سال گذشته و بخصوص پس از روی کار آمدن دولت‌های نهم و دهم افزایش قابل توجهی داشته است.
 
وی افزود: بر اساس نظرسنجی‌های صورت گرفته و در راستای طرح تکریم ارباب رجوع، میزان رضایت مندی ارباب رجوعان دستگاه های دولتی در سال 80 و پیش از اجرای طرح تکریم 63.7 درصد، در سال 82 و دو سال پس از اجرای طرح 69.8 درصد و در سال های 83 تا 88 به ترتیب 73 درصد، 73 درصد، 73.5درصد، 73.8درصد، 74.5 درصد و 75.2 درصد بوده است که نشان دهنده رشد 12.5 درصدی رضایت ارباب رجوعان دستگاه های دولتی است.
 
فروزنده تصریح کرد: نظرسنجی صورت گرفته در سال 88 با حجم نمونه 286هزار و 542 نفر و از ارباب رجوعان 50 دستگاه دولتی در 25 استان کشور صورت گرفته است و نتایج تفصیلی آن به تفکیک دستگاه ها بزودی اعلام خواهد شد.
 
کاهش چشمگیر فساد اداری در دستگاه های دولتی
 
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور در ادامه درباره میزان سلامت اداری و فساد اداری در دستگاه های دولتی گفت: میزان توسل به توصیه و سفارش برای دریافت خدمت، همچنین توسل به پرداخت وجه بیش از تعرفه های مقرر (رشوه) دو ملاک اساسی برای سنجش میزان سلامت اداری است که هر دوی این موارد در فاصله زمانی 82 تا 88 کاهش چشمگیری داشته است؛ به نحوی که توسل به توصیه و سفارش برای دریافت خدمت در سال 82 به میزان 28.1درصد، در سال 84 به میزان 10.3درصد و در پایان سال 88 به میزان 8.8 درصد رسیده که نشان دهنده کاهش حدود 20 درصدی است.
 
وي افزود: همچنین توسل به پرداخت وجه بیش از تعرفه‌ های مقرر (رشوه) که در سال 82 به میزان 13.3 درصد، در سال 84 به میزان 10.3درصد و در سال 88 به میزان 6.6 درصد رسیده است.
 
10برنامه تدوین شده برای تحول در نظام اداری کشور
 
فروزنده اظهار داشت: برنامه دهم از 10 برنامه تدوین شده برای تحول در نظام اداری کشور به افزایش میزان خدمت رسانی به مردم و تکریم ارباب رجوع اختصاص دارد که تلاش می‌کنیم با آشنا کردن مردم با حقوق و تکالیف خود، اجرای برنامه‌های مختلف رسانه‌ای در جهت آسیب‌شناسی نظام اداری، معرفی حقوق مردم و تکریم ارباب رجوع، استانداردسازی خدمات ارائه شده به مردم (موضوع مواد 26 و 27 قانون مدیریت خدمات کشوری)، تاثیرگذاری رضایت و عدم رضایت مردم از عملکرد کارکنان و مدیران در ارتقا و انتصاب (موضوع ماده 28 قانون مدیریت خدمات کشوری) و تشویق و ترغیب مدیران و کارکنان خدمتگزار به مردم این برنامه را محقق کنیم.
 
برنامه های دولت برای افزایش میزان سلامت اداری
 
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور در پایان تصریح کرد: تقویت قانون گرایی و پاسخگویی یکسان به عموم مراجعان و تکریم آن‌ها، اعمال نظارت و کنترل و حفظ روابط سالم کارمند در انجام وظایف محوله و جلوگیری از ضرر و زیان دولت و بیت المال ( موضوع 90، 91 و 92 قانون مدیریت خدمات کشوری)، برخورد با افراد حقیقی و حقوقی رشوه دهنده به کارکنان دستگاه‌های اجرایی و ارسال پرونده آن‌ها به مراجع قضایی، تدوین شاخص‌های سلامت اداری و سنجش سالیانه آنها و توسعه دولت الکترونیک و شفاف‌سازی فرآیندهای انجام کار، برنامه های دولت برای افزایش میزان سلامت اداری است که با تمام توان برای اجرایی شدن آنها گام برمی داریم./انتهاي پيام/
پربازدیدترین آخرین اخبار