کد خبر:۱۰۶۷۲۶۱

بلینکن: حمایت دیپلماتیک چین از مسکو در تضاد با منافع آمریکاست

وزیر امور خارجه آمریکا به قانونگذاران آمریکایی گفت که حمایت دیپلماتیک و سیاسی چین از روسیه با منافع واشنگتن در تضاد است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه ۲۲ مارس به وقت محلی در برابر کمیته روابط خارجی سنا گفت: من فکر می‌کنم حمایت دیپلماتیک، سیاسی و تا حدودی حمایت مادی چین از روسیه قطعاً در تضاد با منافع ما برای پایان دادن به این جنگ است.

او به قانونگذاران گفت که چین تاکنون با وجود افزایش حمایت دیپلماتیک از روسیه، به مسکو کمک نظامی نکرده است.

بلینکن در پاسخ به سوالی در کمیته سنا مبنی بر اینکه آیا چین "کمک‌های مرگبار" به روسیه ارائه می‌دهد یا خیر، گفت: تا به امروز، آن‌ها از این خط قرمز عبور نکرده اند.

وزیر خارجه آمریکا در عین حال افزود به چین هشدار داده شده است که در صورت ارائه کمک‌های نظامی قابل توجه به روسیه، نه تنها از سوی آمریکا، بلکه از طرف سایر متحدان اوکراین با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.

وزارت خارجه چین پنجم اسفندماه ۱۴۰۱ از طرح ۱۲ ماده‌ای خود برای صلح در اوکراین که شامل آتش‌بس و پایان تحریم‌های غرب علیه روسیه است، رونمایی کرد.

گفتنی است چین در این طرح بر آغاز گفتگو‌های صلح میان مسکو و کی‌یف، آتش‌بس، پایان تحریم‌های غرب علیه روسیه، اتخاذ تدابیری برای تضمین امنیت تاسیسات هسته‌ای، ایجاد گذرگاه‌های بشردوستانه برای خروج غیرنظامیان و گام‌هایی در راستای تضمین صادرات غلات تاکید کرده است.

طرح صلح چین همچنین بر مواضع این کشور مبنی بر «تضمین موثر حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی» همه کشور‌ها تاکید و خواستار پایان «ذهنیت جنگ سرد» شده است.

پکن همواره بر بی‌طرفی در قبال جنگ اوکراین تاکید کرده، اما در عین حال گفته که روابط چین با روسیه «هیچ محدودیتی» نخواهد داشت.

چین از ارسال تسلیحات به اوکراین انتقاد و آن را «دمیدن بر آتش» جنگ توصیف کرده است.

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل ادامه داد: مسکو از طرح صلح چین استقبال می‌کند. ما از تلاش‌های صادقانه در راه صلح، مانند پیشنهاد چین استقبال می‌کنیم.

پیشنهاد چین برای توقف درگیری‌ها، آتش‌بس و از سرگیری گفتگو‌های مستقیم میان روسیه و اوکراین که در قالب یک سند ۱۲ ماده‌ای از سوی وزارت خارجه چین منتشر شده با واکنش‌های متفاوت غرب روبرو شده است.

بلومبرگ در گزارشی این پیشنهاد را مداراجویانه برای روسیه قلمداد کرده و مدعی شده است که درخواست چین از شانس کمی برای جلب حمایت گسترده در غرب برخوردار است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار