به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو- محمدحسین دلعظیمی، بازار ارز در روزهای گذشته روند تقریبا نزولی داشته و نرخ معاملات غیررسمی ارز به زیر ۵۰ هزار تومان رسیده است. البته معاملهای در این نرخها انجام نمیشود و دلالان و کانالهای مشخص در فضای مجازی در حال نرخ سازی هستند.
بررسی میدانی از بازار ارز نشان میدهد، تعداد فروشندگان ارز بسیار بیشتر از خریداران است و سیاستهای بانک مرکزی در راستای مدیریت تقاضا در بازار ارز جواب داده است.
کارشناسان بازار ارز معتقدند نیروی نزولی و صعودی قوی در بازار وجود ندارد و به این ترتیب انتظار دارند که قیمت دلار در بازه محدودی نوسان کند.
ورود نرخ ارز به کانال ۴۰ هزار تومانی در بازار غیررسمی، باعث تضعیف انتظارات افزایشی در بازار ارز شده است و فروشندگان ارز رشد شدیدی داشته اند. در واقع علامت حیاتی به بازیگران بازار، واکنش دلار نسبت به مرز ۵۰ هزار تومانی است.
در بازار پشت خطی نیز تمایل به فروش ارز بیشتر است؛ امری که نشان میدهد انتظارات در بازار ارز تا حدی نزولی است. با این حال، در بازار نقدی خرد، بازیگرانی که زیر کانال ۵۱ هزار تومان حاضر به فروش نبودند، این روزها به دنبال خریدار میگردند.
شکسته شدن کانال ۴۹ هزار تومانی قیمت دلار میتواند سمت و سوی بازار ارز را تغییر داده و نزول بیشتر در این بازار را شاهد خواهیم بود.
مدیریت تقاضا در بازار ارز میتواند روند صعودی و سوداگری در این بازار را به شدت کنترل کند. این سیاست در دستور کاربانک مرکزی قرار گرفته است. کاهش عرضه ارز به هر کدملی از ۵ هزار به ۲ هزار یورو، در این موضوع نقش مهمی داشته است.
سوداگران بازار ارز در تلاش هستند تا روند صعودی بازار ارز را احیا کنند. همین مساله باعث شده است، آنچه در فضای مجازی بیان میشود با آنچه در سبزه میدان و میدان فردوسی در میان صرافیها و دلالان حاضر در این اماکن رخ میدهد، کاملا متفاوت باشد.
قیمت ارز در فضای مجازی حدود ۵۰ هزار تومان نرخ گذاری شده است. اما آنچه در واقعیت وجود دارد، نرخهای زیر ۵۰ هزار تومانی است.
در این میان، برخی از فعالان نیز باور دارند که تقویت شاخص کل بورس میتواند انتظارات نزولی را در بازار ارز تقویت کند. شاخص کل در هفته گذشته توانست خود را بالای مرز ۲ میلیون واحدی نگه دارد و این موضوع از نگاه برخی فعالان، بخشی از تقاضا را از بازار ارز خارج کرد.