به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، برنامه مجاهد با موضوع اندیشه شهید آوینی این شب ها از شبکه چهار سیما در حال پخش شدن است در قسمت دوم این برنامه مجید شاه حسینی پژوهشگر و مدرس در حوزه سینما و همچنین شهریار زرشناس یار قدیمی شهید سید مرتضی آوینی به بحث در مورد اندیشههای این شهید می پردازند.
شاه حسینی با بیان اینکه منظر شهید آوینی به غرب منظر اقتصادی یا احساسی نیست چون از دوران حس و شبه روشنفکری قبل از انقلاب فاصله گرفته و وارد یک ارتباط ایمانی شده افزود: آوینی در انقلاب اسلامی ایران فقط اکنون را نمیدید و غایت این انقلاب که قرار است یک تمدن بزرگ دینی باشد که در گام دوم انقلاب و بیان شده توسط رهبری می توان آن را بازگو کرد.
این پژوهشگر حوزه سینما افزود: از بعد از رنسانس غرب عملا رجعت کرد و در همه لایهها و در خیلی از مقولات که فکر می کرد باید از کلیسا فاصله بگیرد از معنویت فاصله گرفت و همین موضوع که تقدس زدایی کردند و تمدنی که با الحاد شکل بگیرد وحشتناک است و شهید آوینی رو به روی این تمدن ملحد ایستاد.
وی در مورد زاویه نگاه سید مرتضی آوینی هم با بیان اینکه وی منظر تمدنی داشت و کاملا آن نور خدایی که مسبب آن انقلاب بود را درک کرده بود گفت: این نور قرار است یک تمدن نوین اسلامی را ایجاد کند.
شهریار زرشناس نیز در این برنامه با عنوان اینکه آوینی تفسیر نوینی از تاریخ دارد گفت: وقتی به آرا و آثار شهید آوینی نگاه می کنیم یک تفسیر دینی و مقدس ارائه میدهد و از تحولی که در جان او در انقلاب اسلامی ایجاد کرد.
این استاد دانشگاه در ادامه گفت: آوینی در گذر از دوران روشنفکری به مولفه هایی رسید که باید به آن ها اشاره کرد؛ این مولفهها در ابتدا فهم جدیدیست که تفسیر تازهای از تاریخ می دهد و بحث «تاریخ مقدس» ، این تفسیر تازه از تاریخ درست در مقابل تاریخ خوانی غربی قرار دارد و در مرحله بعدی تلقی که شهید آوینی از انقلاب اسلامی ارائه می دهد.
زرشناس در ادامه گفت: شهید آوینی با عنوانی که از آن به اصل توبه بشریت و به خود من میگفت: من فهم انقلاب اسلامی را از قصه آفرینش در قرآن گرفتم. انسان از اومانیسم هبوط می کند و با انقلاب اسلامی عصر توبه بشریت آغاز میشود و وی انقلاب اسلامی را آغاز این توبه بشریت میداند و اگر این را آغاز بدانیم باید این دوره را دوره گذار بنامیم که هم در عرصه بین المللی و داخلی در حال رقم خوردن تحولاتی است.