به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نشان دادن ملکهای که بر مصر حکومت میکرد و از تبار یونانی بود با پوست تیره، منجر به ایجاد جنجال شده است.
این تریلر به طور گسترده از سوی مردم مصر مورد حمله قرار گرفت؛ زیرا معتقدند که فیلم «ملکه کلئوپاترا» سعی در ترویج جنبش "Afrocentrism" دارد تا او را یک متعصب سیاه پوست نشان دهد و ادعا میکند که ریشهی تمدن مصر، آفریقایی است.
فعالان پلتفرمهای مختلف نتفلیکس را به جعل تاریخ مصر باستان متهم کردهاند و آنچه را که این شبکه انجام داده، تلاشی برای سرقت تاریخ و تمدن مصر و نسبت آن به تمدنهای دیگر توصیف کردهاند.
توییتر نیز تصمیم نتفلیکس برای نشان دادن ملکه کلئوپاترا به این شکل را مورد تمسخر قرار داد و گفت که این تصویر از کلئوپاترا دور از شکل شناخته شدهی آن میان مصریها و حتی یونانیهاست.
انتقاد از نتفلیکس نه تنها از سوی مصریها بلکه از سوی یونانیها نیز صورت گرفت؛ چرا که کلئوپاترا بخشی از تمدن آنها نیز به شمار میرود. پل انتونوپولوس مورخ نوشت:«مضحک است که در این تیزر به رنگ تیره پوست کلئوپاترا تأکید دارد نه اینکه او ملکهی یونانی مصر بوده است.»
تعداد زیادی از آفریقاییها هم به آنچه که این پلتفرم جهانی انجام داده است، انتقاد کرده و گفتند:«نمیتوان تاریخ را به چنین شیوهای "نادرست" ارائه کرد. آنها در ادامه آنچه را که اتفاق افتاده است، سقوط وحشتناکی برای این پلتفرم توصیف کردهاند.»
فعالان توییتر معتقدند:«نتفلیکس به طور غیرمستقیم تلاش میکند تا تاریخ را تغییر دهد و آن را جعل کند. از این روست که میگویند کلئوپاترا، ملکهی مصر، پوستی تیره شبیه آفریقاییها داشت تا به جنبش آفریقایی آمریکایی کمک کنند و مطرح کنند که تمدن مصر باستان یک تمدن آفریقایی با پوستی تیره است. »
بر اساس مستندات تاریخی کلئوپاترا نه تنها از تبار یونانی بود، بلکه یونانی نیز صحبت میکرد و با آداب و رسوم یونانیها نیز آشنا بود. سلسله بطلمیوس به مدت ۳۰۰ سال بر مصر حکومت کرد. بطلمیوس اول پس از مرگ اسکندر کبیر در سال ۳۲۳ قبل از میلاد به تاج و تخت رسید.
منبع: فرهیختگان