ایمان اسلامیان، کارشناس اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، اظهارداشت: نزدیک به یک دهه است که میانگین رشد اقتصادی کشور صفر درصد است؛ رشد اقتصادی نیازمند برنامه ریزی و اجرای یک سری سیاستهای توسعهای غیرتورمی است. به طور مثال کشورهای مختلف که اقتصاد آنها وارد رکود تورمی شده توانستهاند با مدیریت صحیح از منابع طبیعی و مالی خود مسیر رشد اقتصادی را به خوبی در پیش گیرند.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی دو راهکار مفیدی که کشور میتواند برای مهارنرخ تورم و رشد اقتصادی در پیش گیرد هدایت نقدینگی به سمت بخش تولید در کنار افزایش نظارت بانک مرکزی بر بازارهای سرمایه گذاری است، با این وجود ساماندهی بازارهای رسمی، چون بازار پول و سرمایه همراه با تمرکز و نظارت بر عملکرد بازارهای موازی و غیر رسمی به خوبی میتواند به مهار تورم در کشور کمک کند.
اسلامیان خاطرنشان کرد: اگر درسال ۱۴۰۲ با مدیریت صحیح منابع و اجرای سیاستهای درست اقتصادی بتوان تورم را به زیر ۳۰ درصد رساند میتوان ادعا کرد که گام درستی در راستای کنترل تورم برداشته شده است.
وی به کاهش ارزش پول ملی ناشی از وجود تکانههای، چون رشد فزاینده نرخ ارز در بازار و... اشاره کرد و افزود: حفاظت و صیانت از ارزش پول ملی به عنوان یک شاخص مهم تاثیرگذار بر اقتصاد کشور و معیشت مردم ضرورتی است که بانک مرکزی به عنوان متولی چنین مقولهای باید به آن توجه ویژه کند همچنین علاوه بر کنترل بازار ارز و سایر مولفههای اقتصادی نگذارد واحد پول ملی کشور تحت تاثیر مستقیم مسائل داخلی و اقتصاد جهانی قرار گیرد.
این کارشناس اقتصادی افزود: درصورت ممانعت از تاثیر مستقیم رشد قیمت دلار بر اقتصاد کشور همچنین توجه به ترقی تولید و از همه مهمتر هدایت نقدینگی بسمت بخش مولد اقتصاد همراه با ساماندهی بازارهای سرمایه گذاری میتوان امیدواربود درسال پیش رو شانسی برای تقویت پول ملی و رشد اقتصادی را داشته باشیم، هرچند تحمیل تحریمهای بین المللی مانع از رشد اقتصاد کشور و تقویت پول ملی شده است اما با برنامه ریزی درست، خودباوری و خوداتکایی همچنین استفاده از ظرفیتهای فراون داخلی میتوان در راستای تحقق اهداف شعار سال گام برداشت.