به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، امروز پنجشنبه همزمان با سفر آیتالله "سید ابراهیم رئیسی" رئیس جمهور به استان خوزستان، نیروگاه سیکلترکیبی دوکوهه با برخورداری از یک واحد گازی و یک واحد بخار به ظرفیت ۳۰۷ مگاوات بهطور رسمی افتتاح شد.
این نیروگاه از جمله نیروگاههای راندمان بالای کشور است که با هدف تامین بخشی از تقاضای شبکه سراسری برق کشور، بهبود پایداری شبکه برق در مناطق جنوبی و مرکزی کشور، افزایش متوسط راندمان نیروگاههای حرارتی، صرفهجویی سوخت مصرفی به ازای هر کیلووات ساعت انرژی تولیدی، انتقال دانش فنی و داخلی سازی کردن تجهیزات نیروگاههای سیکلترکیبی راندمان بالا در شهرستان اندیمشک احداث شده است.
در ادامه ۳۳ پروژه صنعت آب و برق با حضور رئیس جمهور و وزیر نیرو به صورت همزمان از طریق برقراری ارتباط تصویری (ویدئو کنفرانسی) افتتاح و به مرحله بهرهبرداری رسید.
افتتاح واحد بخار غرب کارون با ظرفیت ۱۹۶ مگاوات در اهواز و بهرهبرداری از 27 پروژه انتقال و فوق توزیع برق در خوزستان از جمله طرحهای افتتاحی به شمار میرود.
۲۷ پروژه انتقال و فوق توزیع برق در خوزستان شامل 2389 مگاولت آمپر پست انتقال برق، 128 کیلومتر مدار خطوط انتقال برق، 25 مگاوات نیروگاه DG و 4.8 مگاوات بانک خازنی با سرمایهگذاری حدود 8000 میلیارد تومان میشود.
بهبود سطح ولتاژ و قابلیت مانور شبکه انتقال برق خوزستان، تعدیل بار شبکه، تامین برق پروژههای صنعتی در کنار افزایش پایداری شبکه برق استان از جمله اهداف اجرای این پروژههاست.
افتتاح پست برق بهبهان با سرمایهگذاری 2500 میلیارد ریال، تصفیهخانه اضطراری آب شرب شوشتر با ظرفیت تامین ۲۵ هزار مترمکعب آب شرب در شبانهروز، پروژه تامین آب و توسعه شبکه و ایستگاه پمپاژ بنهباشت و احداث خط انتقال برق به طول 11 کیلومتر، طرح تامین و انتقال آب به 600 هکتار از اراضی کشاورزی دشت لالی و تصفیهخانه آب شرب شیبان جهت ارتقای کمیت و کیفیت تامین آب شرب مردم منطقه شیبان از دیگر طرحها و پروژههایی است که به دستور رئیس جمهور به صورت ویدئو کنفرانسی افتتاح و به بهرهبرداری رسید.
طرح جهاد آبرسانی در ۱۷۴ روستای خوزستان از دیگر طرحهایی است که امروز افتتاح شد.
تعداد کل روستاهای مشمول این طرح در سراسر کشور 7138 روستا است که از این تعداد 766 روستا در استان خوزستان واقع شده است. طرح جهاد آبرسانی تاکنون در 451 روستای کل کشور در مدار بهرهبرداری قرار گرفته که از این میان 174 روستا متعلق به استان خوزستان میشود.
البته عملیات آبرسانی در قالب طرح جهاد آبرسانی در بیش از ۲۵۰۰ روستا در کل کشور از محل اعتبارات محرومیتزدایی، ملی و خیرین آبرسان انجام شده و به بهرهبرداری رسیده است.
هماکنون این طرح در ۱۸ شهرستان خوزستان در حال اجرا بوده و با روند مطلوبی در حال پیشرفت است، بهطوریکه خوشبختانه در شهرستانهای حمیدیه، اندیکا، خرمشهر، دشت آزادگان و هویزه شاهد پیشرفت بیش از ۹۰ درصدی اینپروژه عظیم ملی هستیم.
رئیس جمهور به اتفاق وزیر نیرو علاوه بر بهرهبرداری از پروژههای صنعت آب و برق، ضمن بازدید از عملیات پروژه فاضلاب اهواز، به منظور بررسی آخرین وضعیت منابع آبی استان خوزستان از رصدخانه آب و انرژی سازمان آب و برق خوزستان بازدید کرد.
رصدخانه آب و انرژی سازمان آب و برق خوزستان به منظور مدیریت بهم پیوسته و دانش محور آب و انرژی و جهت ایجاد زمینه پیادهسازی حکمرانی آب، بهعنوان پایلوت رصدخانه ملی آب ایران تشکیل شده است. در این رصدخانه دادههای جمعآوری شده توسط شبکههای سنجشی در ۳۱۰ نقطه در محدوده استان خوزستان و هشت استان بالادست، پس از صحتسنجی در قالب داشبوردهای مدیریتی نمایش داده میشود.
لازم به توضیح است، این هفتمین سفر آیتالله رئیسی به استان خوزستان است. طی سفرهای استانی رئیس جمهور ضمن تخصیص اعتبارات جهت پیشبرد طرحها و پروژههای صنعت آب و برق، بخشهایی از مشکلات این استان حل و فصل شده است بهطوریکه پیرو این سفرها تحولاتی را در حوزه آب و برق خوزستان شاهد بودهایم.