گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو_ پایگاه خبری "میدل ایست مانیتور" در گزارشی با اشاره به یک پروژه عجیب کتابخانه ملی اسرائیل با عنوان "عملیات دفترچه خاطرات" که سعی دارد به جمع آوری به اصطلاح خاطرات افرادی که نخستین نسل از بنیانگذاران رژیم جعلی اسرائیل بودند، دست بزند، به طور خاص به این نکته میپردازد که این تلاشِ صهیونیستها آن هم در شرایطی که گذشته تاریخی اسرائیل با کشتار و قتل و عام، و همچنین تمسک به رویهها و اقدامات نامشروع و غیرقانونی عجین شده است، کاملا مضحک و البته عجیب است و اساسا اگر قرار باشد رژیم اشغالگر قدس از خاطرات مشترک صهیونیستها سخن بگوید، این مساله یک گزاره پوچ است.
زیرا هویت تاریخی رژیم صهیونیستی بدون ظلمی که بر ملت فلسطین تحمیل کرده و اساسا ذکر مولفههای مختلف هویتی و سرزمین فلسطین، معنا ندارد. با این همه، این پروژه جدید رژیم اشغالگر قدس کاملا در راستای ایدئولوژی صهیونیسم است و هدفی جز کلاهبرداری و تحریف تاریخ ندارد.
پایگاه خبری میدل ایست مانیتور در گزارشی مینویسد: «کتابخانه ملی اسرائیل جهت گرامیداشت هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس رژیم اشغالگر قدس، پروژهای جدید را با عنوان "عملیات دفتر خاطرات؛ نسل بنیانگذار هفتاد و پنجم اسرائیل" به راه انداخته است. این پروژه که در همکاری با روزنامه صهیونیستی "اسرائیل هیوم" انجام میگیرد، به دنبال دفتر خاطرات شخصیِ آن دسته از صهیونیستهایی رفته که در جریان بنیانگذاری رژیم اشغالگر قدس نقش داشته اند. این پروژه، هدف اصلی خود را ایجاد به اصطلاح یک مجموعه تاریخی منحصر به فرد و ارزشمند عنوان کرده است.
در عین حال، همانطور که نشریه صهیونیستی هارتض در سال 2019 گزارش داده، وزارت جنگ اسرائیل مایل است تا بسیاری از جزئیات مرتبط با سال 1948 و تاسیس رژیم اشغالگر قدس را از چشم افکار عمومی دور نگه دارد. در این رابطه به طور خاص اسنادی که پیشتر مشمول خارج شدن از رده بندیهای محرمانه شده اند نیز هدفِ اقدامات پنهانکارانه صهیونیستها قرار میگیرند.
بر اساس آنچه رئیس سابق دپارتمان امنیت مخفی و محرمانه وزارت جنگ اسرائیل عنوان کرده، حذف این قبیل اسناد عمدتا معطوف به یک هدف عمده و محوری است: تضعیف اعتبار و استحکام مطالعات مختلف در مورد تاریخچه مسائل مرتبط با پناهجویان در اراضی اشغالی (مطالعاتی که کاملا مخالف با آنچه مطلوب صهیونیستها هستند، میباشند).
در حالی که پروژه "عملیات دفترچه خاطرات" هنوز در مراحل اولیه خود قرار دارد، با این حال کاملا واضح است که سعی دارد تا یک تاریخِ ساختگی و جعلی را ایجاد کند و خاطرات فلسطینیها را از اشغال سرزمینشان به دست صهیونیستها پاک کند. آنچه واضح است اسرائیلیها میخواهند هم تاریخ را تحریف کنند و هم ماهیت استعماری و نامشروع تاسیسِ رژیمشان را پنهان کنند.
با توجه به پروژه استعماری ایجاد رژیم صهیونیستی و جنایات مختلف صهیونیستها در طول تاریخ نه فقط علیه ملت فلسطین بلکه علیه دیگر ملتهای آزاده جهان، این سوال پیش میآید که اسرائیل دقیقا در پیِ چه خاطراتی است؟ اگر خاطرات ارائه شده توسط صهیونیستها معطوف به آنهایی باشد که نکبتِ سال 1948 را خلق کردند، اسرائیلیها چگونه میتوانند از از یک خاطره دسته جمعی سخن بگویند؟
رژیم آنها عملا بر پایه این استدلال استوار شده که باید کل هویت فلسطینی را نابود کرد. جالب است که اسرائیل میخواهد خاطرات اعضای گروههای تندرو و تروریستی صهیونیستی نظیر "هاگانا" را به عوان خاطرات جمعی اسرائیل به جهانیان معرفی کند. آیا در کشتار فلسطینیها و خراب کردن خانه و کاشانه و زمینهای زراعی آنها نکته مثبتی برای اسرائیل وجود دارد؟ بدون تردید رژیم صهیونیستی سعی دارد تا روایتهای مخصوص به خود را در قالب پروژه جدیدش، رسمیت داده و مشروعیت بخشد.
در این میان، انتظار میرود که پروژه جدید صهیونیستها به دنبالِ رفع شکافهای عمیق در روایتهای تاریخی و سیاسیِ صهیونیستها باشد. "عملیات دفترچه خاطرات" چیزی ورای یک گام در چهارچوب طرحواره کلان ایدئولوژی صهیونیسم نیست. از منظر واقعیات تاریخی، اسرائیل به عنوان رژیمی که به دنبال تحریف تاریخ است، نمیتواند روایتگر معتبری در مورد تحولات تاریخی باشد. موضوعی که از همان آغاز کار، اعتبار پروژه مذکور را به کل نابود کرده است.
آنچه که کتابخانه ملی اسرائیل از آن به عنوان نسل بنیانگذار اسرائیل یاد میکند، معنا و بارِ بسیار متفاوتی را در خاطرات مشترک ملت فلسطین دارد. صهیونیستها نمیتوانند روایتی را از تاریخ رژیم جعلی خود بدون ظلم و ستمهایی که به فلسطینیها انجام داده اند ارائه کنند. با این همه، باید منتظر ماند و دید که صهیونیستها تا چه زمان میتوانند خود را به فراموشیِ خودخواسته و عامدانه بزنند؟ هر چه فلسطین و فلسطینیها توسط اسرائیل هدفِ حذف تاریخی و سانسور قرار گیرند، تاریخ جعلی رژیم صهیونیستی نیز ماهیت ناقص و معیوب خود را بیش از پیش عیان خواهد کرد.»
https://www.middleeastmonitor.com/20230425-memory-and-oblivion-in-israel/