به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی و «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند.
خبرگزاری رسمی عربستان سعودی اعلام کرد که دو طرف طی این دیدار تحولات منطقهای و بین المللی را مورد بررسی قرار دادند.
بر اساس گزارش این خبرگزاری، دیدار جیک سالیوان و ولیعهد سعودی در شهر جده که اکنون به مرکز تخلیه اتباع مختلف از سودان تبدیل شده است، صورت گرفت.
دو طرف در این دیدار که سایر مقامهای آمریکایی نیز در آن حضور داشتند، روابط استراتژیک را بررسی کردند.
کاخ سفید طی بیانیهای اعلام کرد که جیک سالیوان در این دیدار مذاکرات برای تثبیت آتشبس ۱۵ ماهه در یمن را که «پیشرفتی قابل توجه» داشته است، مورد ارزیابی قرار داد.
سالیوان روز یکشنبه همچنین با «آجیت دوال» مشاور امنیت ملی هند و شیخ «تهنون بن زاید آل نهیان» مشاور امنیت ملی امارات متحده عربی دیدار و گفتگو کرد.
سالیوان روز پنجشنبه اعلام کرد که در آخر هفته برای گفتگو با مقامات سعودی به عربستان سعودی سفر خواهد کرد.
ایالات متحده به دنبال احیای روابط خود با ریاض است و این سفر در پی توافق ریاض و تهران در ماه مارس گذشته با میانجیگری چین انجام شد.
کاخ سفید در ۱۱ آوریل اعلام کرد که مشاور امنیت ملی آمریکا در تماسی تلفنی با محمد بن سلمان درباره ایران و اقدامات لازم برای پایان دادن به جنگ در یمن بحث و تبادل نظر کردند.
بیشتر بخوانید
رأی الیوم: سفر «سالیوان» به عربستان بینتیجه است/ آمریکا نمیتواند روابط خود را با عربستان احیا کند
چشمانداز همگرایی ایران و عربستان در سایه تحولات سریع منطقه
عربستان و بنبست عادی سازی روابط با اسرائیل پس از توافق تهران و ریاض
روز گذشته رأی الیوم در گزارشی نوشت: «مشاور امنیت ملی آمریکا روز شنبه سفر خود به عربستان سعودی را آغاز کرد؛ سفری که با هدف تلاشی ناامیدکننده برای احیای نفوذ از دست رفته آمریکا در منطقه صورت میگیرد. برخی از کارشناسان معتقدند که هدف این مقام آمریکایی از این سفر، تلاشی برای احیای پروژه تشکیل جبهه منطقهای برای مقابله با ایران است، و قرار است این سفر، در تکمیل سفر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا باشد؛ البته «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا نیز قصد دارد با همین اهداف به عربستان سعودی سفر کند».
بر اساس گزارش این روزنامه، «آمریکا با حماقت، گستاخی و کوتهفکری خود به این نتیجه رسید که عربستان را که همپیمان سنتی و ۳۰ ساله آن است از دست داده است و اکنون میخواهد که رابطه خود با این کشور را احیا کند؛ چرا که رهبر جوان سعودی به آمریکا پشت و به شرق یعنی چین و روسیه گرایش پیدا کرد و روابط خود را با همسایه خود ایران، از سر گرفت؛ مسئلهای که بزرگترین اهرم باجخواهی آمریکا یعنی کاشت بذر فتنه سیاسی و مذهبی بین تهران و ریاض را از بین برد».