کد خبر:۱۰۷۳۹۸۲

اسلامی: سازمان انرژی اتمی مکلف است ۱۰ هزار مگاوات برق ایجاد کند

رئیس سازمان انرژی اتمی روز دوشنبه گفت: ما حتی برای برق هم زمینه را فراهیم کردیم. سازمان انرژی اتمی مکلف است ۱۰ هزار مگاوات برق جدید از طریق سرمایه گذاری خارجی، سرمایه گذاری داخلی و فایننس ایجاد کند.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی روز دوشنبه در آیین رونمایی از دو محصول فناورانه در صنعت هسته‌ای، درباره نقش راهبردی سازمان انرژی اتمی گفت: نقش سازمان انرژی اتمی یک نقش راهبردی تمام کننده است.

وی افزود: شما نمی‌توانید نقش خودتان را نصف و نیمه انجام دهید. ورود بخش خصوصی طبیعی است که در محیط پر ریسک شما هرچقدر هم موعظه کنید در این محیط نمی‌آیند. سطح، سطح راهبردی است و ریسک بالا دارد و بازار نامعین و رقیب‌های گونان دارد.

اسلامی تصریح کرد: بنابراین سازمان انرژی اتمی تا آن جایی حرکت می‌کند که ریسک فعالیت و سرمایه گذاری را صفر کند. وقتی از حوزه ریسک خارج شود آن موقع کیفیت و قابلیت عملکرد است که یک کسی را در آن فعالیت نگه می‌دارد؛ بنابراین خطوط مشخص است و آستانه‌ای هم که سازمان انرژی اتمی در آن فعالیت می‌کند، موجود است.

رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: نکاتی وجود دارد که شما به عنوان یک سازمان نمی‌توانید آنان را به تنهایی تعیین کنید. مثلا شما وارد یک عرصه‌ای می‌شوید مانند رادیودارو. رادیودارو‌ها در شرایطی است که جامعه نمی‌تواند هزینه آن را بپردازد. یک رایانه هنگفتی برای آن دارد پرداخت می‌شود پس نمی‌تواند بازیگران متعدد داشته باشد. زیرا قیمت تمام شده آن بالاست و ریسک فوق العاده‌ای دارد؛ بنابراین شما به اجبار در این مسیر قرار گرفتید و وظیفه دارید در لبه دانش حرکت کنید.

وی توضیح داد: این سرمایه گذاری نظام است. هم راهبردی است و هم تاثیراتی در حوزه سلامت دارد که وظیفه حاکمیت است در آن هزینه کند. اما ما آنچه را که در حوزه کاربرد پرتو‌ها هدف گزاری کردیم، بایستی قوی حرکت کنیم و زمینه را فراهم کنیم. ما حتی برای برق هم زمینه را فراهیم کردیم. قانون بودجه متنش را ما خودمان نوشتیم. ما در آن نوشتیم که سازمان انرژی اتمی مکلف است ۱۰ هزار مگاوات برق جدید از طریق سرمایه گذاری خارجی، سرمایه گذاری داخلی و فایننس ایجاد کند.

اسلامی افزود: یعنی هر آن کسی که علاقه‌مند به سرمایه گذاری است، ما امکانش را فراهیم کردیم و به همین سمت هم حرکت می‌کنیم تا بگوییم میدان برای سرمایه گذاری باز است. الزامات خودش را دارد. مزیت‌های اقتصادی غیر قابل انکار هم دارد در حوزه انرژی پاک و پایدار و کشور هم به شدت به آن نیاز دارد.

وی تصریح کرد: همه ما مکلف هستیم که کربن صفر را ازش حمایت کنیم و اقدام کنیم و، چون تکلیف قانونی داریم بیشتر از همه دستگاه‌ها موظف هستیم که در این مسیر حرکت کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار