به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، «مصطفی رجبی مشهدی» افزود: میزان تقاضای برق ۵۴ هزار و ۸۴۰ مگاوات بود که روز ۲۳ اردیبهشتماه رخ داد.
وی ادامه داد: این رکورد سال گذشته یازدهم خردادماه اتفاق افتاد؛ به عبارتی دیگر امسال گرما زودتر آغاز شده و شاهد رشد ۲۰ درصدی مصرف هستیم.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران خاطرنشان کرد: رشد ۲۰ درصدی مصرف برق خیلی نگرانکننده است، بهخصوص اگر این روند در روزهای آینده تداوم یابد.
سخنگوی صنعت برق ادامه داد: ظرفیت منصوبه نیروگاهی کشور به حدود ۹۱ هزار مگاوات رسیده است.
رجبی مشهدی ابراز امیدواری کرد: با کاهش دمای هوا مشترکان سیستمهای سرمایشی خود را خاموش کنند و یا از دمای آسایش یا همان ۲۴ درجه استفاده کنند.
گفتنی است وزارت نیرو برای تامین برق مورد نیاز برنامههای متعددی را در دستور کار خود قرارداد که دو برنامه اصلی آن، افزایش ظرفیت تولید برق و مدیریت مصرف مشترکان دستهبندی است. در بخش مدیریت مصرف برق بخش خانگی دو سیاست کلی وجود دارد که یکی اجرای قانون افزایش پلکانی مصرف برای پُرمصرفها و دیگری طرح سراسری پاداش صرفهجویی است.
اجرای طرح پرداخت پاداش صرفهجویی مصرف برق در سال گذشته موفق بود و توانست سبب کاهش مصرف بخش خانگی شود؛ امسال هم وزارت نیرو مصمم است با اجرای طرح سراسری پاداش صرفهجویی در مصرف را با شرایطی فراهم آورد تا همه مردم از برق مطمئن و پایدار برخوردار شوند.
بر اساس این گزارش، وزارت نیرو در راستای تشویق مشترکان برای صرفهجویی در مصرف برق، امسال از ابتدای خردادماه تا انتهای شهریورماه طرح اختصاص پاداش به مشترکان را اجرایی میکند که نسبت به سال گذشته وسیعتر است و همه مشترکان خانگی میتوانند در آن مشارکت داشته باشند.
مشترکان امسال با صرفه جویی در مصرف برق، بهازای هر کیلوواتساعت تا ۲ هزار تومان معادل ۲۰ برابر هزینه فروش برق پاداش صرفهجویی میگیرند که این پاداش نسبت به سال گذشته رشد ۲۰ برابر داشته است و شامل همه مشترکان خواهد شد.
میزان پاداش در نظر گرفته شده بسته به میزان مصرف برق متفاوت است و مشترکانی که میزان مصرف خود را الگوی مصرف کاهش دهند تا ۲ هزار تومان مشمول پاداش میشوند. البته هر چه میزان مصرف بیشتر باشد رقم پاداش هر کیلوواتساعت برق نیز کمتر میشود.