به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، راهپیمایی رقص پرچم در ۵۶ امین سالگرد اشغال قدس شرقی، دیروز، با حضور ۱۲۶۲ شهرک نشین اسرائیلی از محلهی مسلمان نشین بیت المقدس و منطقهی باب العمود آغاز شد. این درحالی است که انتظار میرفت تعداد شرکت کنندگان به بیش از ۵۰۰۰ نفر برسد.
قبل از فرا رسیدن این روز بنیامین نتانیاهو اعلام کرد راهپیمایی رقص پرچم همانند سالهای گذشته ادامه دارد و وزرای دولت در راهپیمایی شرکت خواهند کرد. از موضع فلسطینیها راهپیمایی رقص پرچم تحریک و تجاوز عمدی به قدس اشغالی است؛ و قرار است در شرایطی برگزار شود که کمتر از چند روز از جنگ پنج روزه میان رژیم اشغالگر قدس و فلسطینیان میگذرد.
از مسئولین دولت اسرائیل، ایتمار بن غفیر وزیر امنیت ملی اسرائیل، یولی ادلشتاین وزیر نیروی رژیم صهیونیستی، یسرائیل کلتس نمایندهی کنست اسرائیل و بتسلئسل سموتریتش وزیر مالی در راهپیمایی حضور یافتند و همراه دیگر اسرائیلیهای تند رو آواز خواندند و با پرچم رقصیدند.
در خلال راهپیمایی طبق روال هرساله میان فلسطینیها و شهرک نشینان درگیریهایی رخ داد. گزارشها نشان میدهد در درگیریهای دیروز چند تن از فلسطینیان و زنان فلسطینی دستگیر شدند و مرد مسنی مورد ازار و اذیت شهرک نشینان اسرائیلی واقع شد. همچنین شهرک نشینان به یک جوان فلسطینی به شکل وحشیانهای حمله کردند.
علاوه بر این اسرائیلیهای تند رو در جریان پوشش خبری راهپیمایی رقص پرچم، به خبرنگاران سنگ پرتاب میکردند. در حالی که وارد اوردن خسارت یا تعرض به خبرنگاران برخلاف موازین بین المللی است. البته که این اقدام بارها توسط اسرائیلیها انجام شده و بعضا به اسیبهای جدی و یا شهادت خبرنگاران منتهی شده است.
اما اولین بار راهپیمایی رقص پرچم درسال ۱۹۶۸ به دست خاخام یهودا حیزنی از مدرسهی دینی میرکاز سازماندهی شد و از ان زمان به بعد به صورت رسم سالانه درامد. این راهپیمایی در تاریخ سالگرد اشغال قدس شرقی به سال ۱۹۶۷ به دست اسرائیلیها برگزار میشود و آن را روز اتحاد اورشلیم و استقرار حاکمیت اسرائیل و یهودیان بر شهر و اماکن مذهبی یهودیان در اسرائیل مینامند. هر ساله در این تاریخ نیروهای اشغالگر، فلسطینیها را به بستن مغازه هایشان در مسیر راهپیمایی مجبور میکنند. شرکت کنندگان این راهپیمایی به منازل فلسطینیان حمله میکنند و شعارهای الموت للعرب سرمیدهند و شادمانه میرقصند درحالی که پرچم اسرائیل را بدست دارند.
فلسطینیان در این روز شاهد توهینها و هتک حرمتها توسط شهرک نشینان افراطی هستند. این راهپیمایی توسط انجمن شهرکهای مذهبی «آم کلبیا»، شهرداری اورشلیم، وزارت آموزش و پرورش اسرائیل و شرکت توسعه و بازسازی محله یهودی تأمین میشود. در سال ۲۰۱۸، مبلغ بودجه تخصیص داده شده برای این مراسم حدود ۳۰۰۰۰۰ دلار بود.
در واقع هدف اصلی از برگزاری راهپیمایی احیای هویت مشترک اسرائیل است. راستگراهای افراطی با راه اندازی و شرکت در این مراسم میخواهند نشان دهند هویت اسرائیل هویتی مشترک است و این هویت واحد در مقابل اعراب میایستد و بیت المقدس باید پایتخت آنها باشد. اما ایا امروز میتوان گفت اسرائیل از هویت واحد برخوردار است؟ رویین ریولین شانزدهمین رئیس رژیم صهیونیستی در در کنفرانس هرتزلیا در سال ۲۰۱۶ به صراحت هویت مشترک اسرائیلی را به عنوان چالش مطرح کرد از نظر وی شکاف و تفرقه در جامعهی این رژیم برای صهیونیسمها تهدید به حساب میآید به طوری که امروز میتوان گفت اسرائیل با شکاف هویتی جدی روبرو است.