به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری تاس، در این بیانیه آمده است: امروز ما در حال برداشتن گامهای جدیدی برای اطمینان از شکست تجاوز غیرقانونی روسیه به اوکراین هستیم.
این بیانیه افزود: ما مجددا بر تعهد خود برای ارائه حمایتهای مالی، انسانی، نظامی و دیپلماتیک به اوکراین تاکید میکنیم.
شرکتکنندگان در اجلاس گروه هفت از روسیه خواستند که تجاوزهای جاری را متوقف کند و نیروها و تجهیزات نظامی خود را از تمام سرزمینهای اوکراینی که در سطح بینالمللی به رسمیت شناخته شده است، خارج کند.
به نوشته خبرگزاری تاس، اشاره گروه هفت به تمام سرزمینهای اوکراین شامل بندر کریمه نیز میشود.
در بیانیه کشورهای گروه هفت با تاکید مجدد بر حمایت خود از طرح پیشنهادی موسوم به «فرمول صلح» که از طرف ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین ارائه شده، آمده است: صلح عادلانه بدون خروج کامل و بدون قید و شرط نیروها و تجهیزات نظامی روسیه محقق نمیشود و این باید در هر طرح پیشنهادی برای صلح گنجانده شود.
بر اساس این بیانیه، رهبران گروه هفت متعهد شدهاند حتی در صورت توقف جنگ، برای تداوم صلحی پایدار به تحویل تسلیحات نظامی به اوکراین ادامه دهند تا این کشور به توان کافی برای دفاع از خود و تضمین آیندهای آزاد و دموکراتیک و قدرت بازدارندگی در مقابل روسیه دست یابد.
رهبران گروه هفت در بیانیه خود همچنین از برنامه استقرار سلاحهای هستهای روسیه در بلاروس به عنوان برنامهای خطرناک و غیرقابل قبول یاد کرده و آن را محکوم کردند.
علاوه بر این، اعضای گروه هفت در این بیانیه از تلاشهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) برای تقویت امنیت هستهای اوکراین حمایت کردند.
رهبران گروه هفت کشور صنعتی دنیا اعلام کردند که تحریمهای اقتصادی بیشتری را علیه روسیه برای از بین بردن ظرفیت این کشور در جنگ غیرقانونی علیه اوکراین اعمال خواهند کرد.
تعهد جدید کشورهای گروه هفت برای فشار بر روسیه در حالی در هیروشیما مطرح میشود که نگرانیها درباره احتمال استفاده روسیه از تسلیحات هستهای علیه اوکراین شدت یافته است.
براساس بیانیه منتشر شده، رهبران این کشورها در اولین روز از نشست سه روزه خود در ژاپن توافق کردند که دست در دست هم داده و مانع از دور زدن اقدامات تنبیهیشان توسط روسیه از طریق کشورهای ثالث شوند.
کشورهای آمریکا، ژاپن، انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا و کانادا اعضای گروه هفت را تشکیل میدهند.