به گزارش روابط عمومی معاونت صدا؛ علی بخشی زاده، معاون صدا در تفاهم نامه همکاری رادیو با دانشگاه علامه طباطبایی که با حضور ریاست، نماینده، ولی فقیه، رئیس دانشکده ارتباطات، اساتید دانشگاه علامه طباطبایی و مدیران شبکههای مختلف رادیویی برگزار شد، گفت: در جنگ رسانه ها، خوشبختانه رادیو رنگ نباخته و رسانهای زنده است که مردم با آن مانوس هستند. یکی از هنرهای برنامه سازی این که مسائل پیچیده و سخت را به مخاطب عام و خاص عرضه کند، طوری که مخاطب پس نزند و اعتبار کلام مورد خدشه قرار نگیرد. دشمن با استفاده ابزاری از رسانه سعی دارد، سیاه نمایی کند و تمام نقاط قوتمان را نقطه ضعف اعلام کند. ما باید توجه بیشتری به ارتباط با حوزه علم و دانشگاه داشته باشیم.
معاون صدا با بیان اینکه رادیو فضاهای مناسبی برای همکاری با اساتید دانشگاه دارد، ادامه داد: رادیو گفتگو برای تضارب آراء است، خوشبختانه قالب برنامههای این شبکه رادیویی تبدیل به کتاب میشود که حاصل تجربیات اساتید مختلف است.
به گفته معاون صدا؛ در حال حاضر ۱۰ گروه تخصصی در رادیو فعال است که به همت دبیران شورای سیاسی رادیو، شورای تاریخی، شورای تخصصی ورزش، شورای فرهنگ، شورای تخصصی معارف، شورای تخصصی اجتماعی، شورای تخصصی علم و فن آوری، شورای تخصصی سلامت، شورای تخصصی تفریحات و سرگرمی و شورای تخصصی اقتصاد ... نظام مسائلی را پیگیری میکنند؛ که اگر «اندیشکده رسانه» شکل گیرد میتواند، مسائل به خوبی پیگیری شود.
بخشی زاده با بیان اینکه رادیو این آمادگی را دارد که از پایان نامههای مشترک این دو نهاد حمایت کند، تصریح کرد: در حال حاضر رسانه ملی نقش «قرارگاهی» دارد و در دانشگاه ظرفیت عظیمی نهفته است که برای راه اندازی مدیریت رسانه بایستی نشریات تخصصی راه اندازی شود.
پتانسیلهای این دو نهاد شناسایی شود
عبدالله معتمدی، ریاست دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در حال حاضر دانشگاه علامه طباطبائی در جایگاه بزرگترین دانشگاه تخصصی علوم انسانی کشور و به عنوان دانشگاه پیشرو در دستیابی به رشد، توسعه و دانش در حوزه علوم انسانی و اجتماعی کشور به لطف بهرهمندی از توانمندی و شایستگیهای گرانسنگ اعضای هیئت علمی و پژوهشگران خود، منشأ خدمات ارزشمندی به جامعه است. بسیاری از چهرههای برجسته علمی، سیاسی، اجرایی و چهرههای ماندگار و بنیانگذاران دانشهای مختلف انسانی و اجتماعی از فارغالتحصیلان این دانشگاه بودهاند.
وی با اشاره به اعتراضهای اخیر در جامعه، تصریح کرد: بایستی با روشهایی صحیح با دانشجویان گفتگو کرد که آنها دور از هیجان و مبارزه منفی قرار بگیرند. در حال حاضر مسئله بی حجابی، بحث برداشتن روسری نیست، بلکه نمادی از رفتار فرهنگی جامعه است که این مسائل وقتی در هر جامعهای بروز پیدا میکند باعث بی انگیزگی تحصیلی در دانشجویان میشود.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی فرصت به وجود آمده بین این دانشگاه و رادیو را به فال نیک گرفت و خاطر نشان کرد: بایستی پتانسیلهای این دو نهاد شناسایی شود.
جهاد تبیین در دو نهاد رادیو و دانشگاه
حجت الاسلام صادق اکبری مقدم، نماینده، ولی فقیه در دانشگاه علامه طباطبایی یادآور شد: با توجه به مخاطبان امروزی و سبک زندگیای که در جریان است، همچنین هجمههای دنیای غرب و شرایط پیش روی، تولیدات رسانهای از جایگاه ویژهای برخوردار است. ظرفیتی که در دو نهاد رادیو و دانشگاه فراهم شده میتواند در راستای جهاد تبیین، استفاده شود.
راه اندازی استودیوی رادیویی در دانشگاه
علی اصغر کیا، رئیس دانشکده ارتباطات با اشاره به راه اندازی استودیوی رادیویی در دانشگاه گفت: امیدواریم طی برنامههایی راهبردی، دوره روزنامه نگاری رادیو و تلویزیون برگزار شود. همچنین برای پوشش دادن نشستهای پژوهشی استودیوی رادیویی راه اندازی شود.
وی تالیف پایان نامههایی با موضوعات رادیویی، همکاری آموزشی بین دانشکده صدا و سیما و دانشگاه علامه طباطبایی، گذراندن دورههای کارآموزی دانشجویان در رادیو را از دیگر خواستههای این دانشکده از رادیو دانست.
عضویت دانشجویان علامه طباطبایی در باشگاه رادیویی جوان
شاهید مظفری، قائم مقام معاونت صدا تصریح کرد: برنامه ریزی ادواری نشستهای تخصصی بین رادیو و دانشگاه، عضویت دانشجویان علامه طباطبایی در باشگاه رادیویی جوان و کارآموزی آنها در حین تحصیل از مهمترین همکاریها میتواند باشد.
کارها دقیقتر و با پشتوانه علمی و پژوهشی صورت گیرد
حمیدرضا صحرا گرد، مدیر رادیو تهران پرورش نسل خوب در جهان را از همکاریهای این دو نهاد دانسته و افزود: در مقطعی هستیم که بایستی کارها دقیقتر و با پشتوانه علمی و پژوهشی صورت گیرد.
ظرفیت دانشگاه علامه در حوزههای فکری از اهمیت بسزایی برخوردار است
علیرضا مقصودی، مدیر رادیو جوان با بیان اینکه ظرفیت دانشگاه علامه در حوزههای فکری از اهمیت بسزایی برای ما برخوردار است، از مسئولان دانشگاه علامه خواست تا فضایی را برای زیست تهیه کنندگان در فضای دانشگاه به وجود بیاورند تا از نزدیک با دانشجویان در خوابگاه، رفت و آمد آنها به دانشگاه، سلف سرویس و ... زیست داشته باشند.
همکاری تنگاتنگ ایرانصدا با دانشجویان
مهدی شاملو، مدیر ایرانصدا گفت: این مجموعه میتواند همکاری تنگاتنگی با دانشجویان داشته باشد و کانال دانشجویی برای رسانه را راه اندازی کند.
به دنبال تحقق ارتباطی نظاممند هستیم
سید محمدرضا صالحی، مدیر رادیو اقتصاد، این شبکه رادیویی را نیازمند به حضور دانشجو و دانشگاه دانست و گفت: با وجودی که از اساتید دانشکده اقتصاد در رادیو اقتصاد بهره مندیم، ولی به دنبال تحقق ارتباطی نظاممند هستیم.
ارتباط خوب این رسانه با دانشگاه علامه طباطبایی
رضا کوچک زاده، مدیر رادیو گفتگو به ارتباط خوب این رسانه با دانشگاه علامه طباطبایی اشاره کرد.
ایرانیاران بستر خوبی برای دانشجویان این دانشگاه است
مهدی آذر مکان، مدیر رادیو ایران با اشاره به ظرفیت ایرانیاران که حدود ۳ هزار نفر از سراسر کشور هستند که برای این شبکه رادیویی، تولید محتوی دارند گفت: ایرانیاران بستر خوبی برای دانشجویان این دانشگاه میباشد که میتوانند با تولید محتوا، راهی برای ورود به رسانه را پیدا کرده و کم کم در آن مشغول به کار شوند.
سید مرتضی کاظمی دینان، مدیر رادیو فرهنگ گفت: مانند ظرفیتی که در ایرانیاران است در فرهنگ یاران این شبکه رادیویی است، از دانشجویان این دانشگاه خواست که به این طیف بپیوندند.