به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ"، الکساندر ووچیچ، رئیس جمهور صربستان، از ریاست حزب مترقی صربستان (SNS) استعفا داد. او روز جمعه در یک گردهمایی گسترده حزب ریاست جمهوری ملی در بلگراد گفت: این آخرین عصری است که من به عنوان رئیس SNS با شما صحبت خواهم کرد. SNS در روز شنبه کنفرانس حزبی برگزار میکند. ووچیچ اعلام نکرد که چه کسی باید جانشین او به عنوان رهبر این حزب شود.
منتقدان رئیس جمهور صربستان را به سبک حکومتی استبدادی متهم میکنند. به زعم آنها استعفای او از راس SNS نتیجه چندانی ندارد. ووچیچ و پیروانش بیشتر رسانه ها، قوه قضائیه و بخشی از اقتصاد را کنترل میکنند.
در ابتدای ماه جاری، دو حمله که منجر به کشته شدن ۱۸ نفر شد، جامعه صربستان را تکان داد. در جریان اعتراضات، مخالفان ووچیچ مسئولیت دولتی را زیر سوال بردند و خواستار عواقب آن شدند. مخالفان به لفاظیهای تهاجمی رئیس جمهور نسبت به مخالفان سیاسی و رسانههای حامی وی اشاره کردند که به نظر آنها خشونت جنایتکاران را کم اهمیت جلوه دادند و در عین حال به ووچیچ صحنهای برای ابراز وجود دادند.
الکساندر ووچیچ اخیراً به دلیل اعتراضات، به شدت عصبی شده است. وی گردهمایی بزرگ بلگراد را برای نشان دادن ثبات قدرت خود ترتیب داده بود. اتوبوسهایی از سراسر صربستان، و همچنین از کشورهای همسایه با جمعیت صرب، شرکت کنندگان را به پایتخت آوردند. رسانهها از فشار مقامات دولتی بر م مردم برای سفر به بلگراد حتی بر خلاف میلشان خبر دادند.
احزاب اپوزیسیون لیبرال و جناح چپ خواستار تعطیلی شبکههای تلویزیونی خصوصی هستند، زیرا بر این عقیدهاند که آنها خشونت و جنایات مافیایی را زیبا جلوه میدهند.
نمایندگان حزب مترقی صرب به رهبری الکساندر ووچیچ، اعتراضات را به عنوان "سیاسی کردن" اقدامات خونین با هدف حمله به ووچیچ محکوم کردند. خود رئیس جمهور پس از این حملات مرگبار از یک "کارزار خلع سلاح" در مقیاس وسیع خبر داده بود.
بلافاصله بعد از وقوع این حملات مرگبار برانکو روزیچ، وزیر آموزش و پرورش صربستان استعفا داد. مقامات این کشور همچنین اقدامات علیه مالکیت غیرقانونی اسلحه را تشدید کردند، اما مخالفان این اقدام را بسیار دیرهنگام و ناکافی دانستند.