به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی وزارت نفت، هیثم الغیص دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در جریان سفر خود به ایران عنوان کرد: سفر به تهران و ملاقات با مقامهای ایرانی برای بنده افتخار بزرگی است. در طول این سفر افتخار دیدار و گفتگو با سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری اسلامی ایران فراهم شد، ایشان در طول این ملاقات دیدگاهها و توصیههایی درباره مسئولیتها و چگونگی فعالیت اوپک در آینده مطرح کرد، همچنین دیدار بسیار سازندهای با جناب آقای جواد اوجی، وزیر نفت و کارکنان مدیریت امور اوپک وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران داشتم.
وی اظهار داشت: همانطور که مطلع هستید عوامل زیادی بر قیمتهای جهانی نفت خام تأثیرگذارند. من بسیار صریح و صادقانه میگویم ما هیچگاه در اوپک سطح قیمت خاصی را هدفگذاری نمیکنیم و دیدگاه خاصی در این زمینه نداریم.
هیثم الغیص گفت: همه اقدامها و تصمیمهای ما بر مبنای برقراری تعادل مطلوب بین تقاضا و عرضه در بازارهای جهانی نفت است که این موضوع تابع بسیاری از عناصر است: نخست، ما به شاخصهای کلان اقتصادی در سطح جهان نگاه میکنیم. عوامل در حال تغییر زیادی وجود دارند. همانطور که میدانید شرایط بازار نفت بسیار پرنوسان و پویاست. ما هنوز در دوران رهایی کامل و احیا از شرایط ناشی از شیوع ویروس عالمگیر کرونا به سر میبریم، این پدیده برای سه سال بازار را بهشدت تحت تأثیر قرار داد و هنوز هم بهطور کامل بهبود نیافته است، بهویژه که محدود شدن سفرهای هوایی در سطح جهانی بر موضوع تقاضا و مصرف سوخت هوایی (سوخت جت) تأثیر میگذارد، بنابراین هنوز با وضعی پویا روبهرو هستیم.
دبیرکل اوپک افزود: ما انتظار داریم تا پایان سال ۲۰۲۳ میلادی مقدار تقاضای جهانی نفت خام به سطوح پیش از شیوع ویروس کرونا، حدود روزانه ۱۰۱ میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه یا ۱۰۲ میلیون بشکه در روز برسد.
وی ادامه داد: افزون بر این شاهد هستید که مسائل اقتصادی زیادی در جهان وجود دارد. مشکلات بانکی سراسر دنیا را فرا گرفته است، با توجه به تشدید سیاستهای پولی مشکلاتی درباره تورم بهوجود آمده است، از این رو همه این متغیرها بر اقتصاد جهان و چشمانداز رشد اقتصادی جهان نیز تأثیر میگذارد، بنابراین اعضای اوپک با توجه به بهبود از شرایط شیوع ویروس کرونا شاهد روند افزایشی و سالم تقاضای نفت هستند.
هیثم الغیص گفت: تازهترین برآورد ما حکایت از این دارد که تقاضای نفت در سال جاری میلادی و در مقایسه با سال گذشته میلادی با رشد حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکهای روبهرو خواهد بود که رقمی قابلملاحظه است.
دبیرکل اوپک تاکید کرد: با نزدیک شدن فصل تابستان و نیاز به سوخت هوایی بیشتر برای افزایش سفرهای هوایی، بازگشایی مرزها در چین و ازسرگیری سفرهای هوایی در این کشور اوضاع بهآرامی در حال بهبود است و شاهد تقاضایی مطلوب برای نفت هستیم و این وضع از ثبات بازار حمایت خواهد کرد.
ایران توانسته است تولید خود را حدود یک میلیون بشکه در روز افزایش دهد
وی افزود: ایران بازیگری کلیدی و اساسی در بازار نفت است، جمهوری اسلامی ایران اکنون با تحریم دستوپنجه نرم میکند و این موضوع باعث محدودیت تولید این کشور میشود. ما میدانیم که ایران این توانایی را دارد که در مدتی بسیار کوتاه تولید خود را به مقدار قابلتوجهی افزایش دهد و این اتفاق را در سال ۲۰۱۵ میلادی زمانی که تحریمها برداشته شد، شاهد بودیم.
هیثم الغیص گفت: من معتقدم ایران توانسته است تولید خود را حدود یک میلیون بشکه در روز افزایش دهد و ما معتقدیم ایران همچنان در حال سرمایهگذاری در صنعت نفت است و در ملاقات با آقای اوجی متوجه شدم سرمایهگذاریهای قابلتوجهی در بخشهای بالادست، پاییندست و صنایع پتروشیمی ایران در حال انجام است، بنابراین میتوان گفت ایران در اوپک بازیگری کلیدی و اساسی است و این مؤید آن است که اوپک همواره به عرضه پایدار و قابل اعتماد نفت به مشتریان و کشورها در سراسر جهان ادامه خواهد داد.
دبیرکل اوپک اشاره کرد: ما از بازگشت کامل ایران به بازارهای جهانی نفت خام در آینده استقبال میکنیم و مشتاقانه منتظر آن روز هستیم. همانگونه که مشاهده میکنید بازارهای جهانی در حال رشد و تقاضا برای نفت هم در حال افزایش است و ما معتقدیم ایران در میان خانواده و کشورهای برادر و دوست خود در اوپک بازیگری مسئول است.
وی اظهار داشت: من مطمئنم که همکاری و هماهنگی مطلوب با یکدیگر برای حصول اطمینان از برقراری تعادل در بازار نفت ادامه خواهد یافت، همانطور که اوپک در سالهای گذشته این راه را دنبال کرده است.