به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد که ۶ فرد و ۷ نهاد مستقر در چین و نیز یک تاجر و ۳ تن دیگر در مکزیک را به دلیل آنچه که تولید قرصهای تقلبی، تحریم کرده است.
وزارت خزانه داری آمریکا این افراد و نهادها را متهم کرده که در فروش دستگاههای پرس قرص و دیگر تجهیزات مورد استفاده دست داشته اند تا علامتهای تجاری تقلبی مانند «زاناکس» و «ام ۳۰» را بر روی قرصهای تولیدی خود چسبانده و اغلب آنها را به آمریکا ارسال کنند.
بریان نلسون معاون وزارت خزنه داری در امور تروریسم و اطلاعات مالی در بیانیهای گفت: تحریمهای این وزارت خانه تمام مراحل این زنجیره مرگبار را که منجر به مسمومیت و مرگ بر اثر استفاده از این دارو در سراسر کشور خواهد شد، در بر میگیرد.
این در حالی است که براساس گزارشی که مرکز جلوگیری و کنترل بیماریها در ماه جاری منتشر کرده بود، نرخ مرگ و میر بر اثر استفاده بیش از حد از دارو از جمله فنتانیل مصنوعی در آمریکا از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۱، بیش از ۳ برابر شده است.
فنتانیل یک شبه مرفین بسیار قوی و ۵۰ بار قوریتر از هروئین و ۱۰۰ بار قویتر از مورفین است که در حال حاضر کاربرد گستردهای در اعمال جراحی به عنوان داروی بیهوشی دارد و در سالهای اخیر با ترکیب با دیگر داروهای غیرقانونی منجر به مرگ و میر زیادی شده است.
این در حالی است که آمارهای دولتی در آمریکا حاکی از آن است که میزان مرگ و میر افراد در این کشور بر اثر استفاده بیش از حد از دارو در سال ۲۰۲۱، از مرز ۱۰۰ هزار نفر عبود کرده و به همین دلیل دولت قصد دارد واردات این داروی مرگبار را ممنوع کند.
در همین راستا، واشنگتن دست یاری به سمت پکن دراز کرده تا مانع از ورود این داروی مرگبار به کشورش شود، اما مقامات آمریکایی به رویترز گفتند که چینیها هیچ علاقهای برای همکاری در این زمینه نشان نداده اند.
سخنگوس سفارت چین در واشنگتن نیز ضمن محکوم کردن این اقدام وزارت بازرگانی آمریکا اظهار کرد واشنگتن بار دیگر گستاخانه افراد و نهادهای چینی را تحریم کرد و این امرموانع بیشتری را بر سر راه همکاریهای فی مابین در این زمینه، ایجاد خواهد کرد.