به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، وزارت حج و عمره عربستان سعودی دستورالعمل نحوه نگهداری پرده کعبه را صادر کرد.
وزارت حج و عمره عربستان از طریق حساب رسمی خود در توییتر اعلام کرد: پرده مکه یکی از مظاهر تکریم و تسبیح کعبه است، لذا از زائران خدا میخواهیم به نگه داری از آن توجه کنند.
بر اساس این بیانیه، از زائران خانه خدا میخواهیم پرده کعبه را لمس نکنند و پرده را به سمت خود نکشند.
این وزارتخانه همچنین تاکید کرد که زائران مراقب مدارک شناسایی خود باشند و این مدارک را در هرجایی همراه خود نداشته باشند، تا از گم شدن آن ممانعت شود.
در این بیانیه آمده است که ما از کلیه نیروهای انسانی و امکانات موجود برای تسهیل انجام مناسک حج امسال استفاده میکنیم و تلاش داریم بهترین خدمات را به زائران خانه خدا ارائه دهیم؛ بنابراین از زائران میخواهیم تا با نیروهای انسانی همکاری کنند تا زمینه برای برگزاری هرچه باشکوهتر این مراسم فراهم شود.
ریاست کل امور مسجدالحرام و مسجدالنبی عربستان شامگاه جمعه از بالا کشیدن پرده خانه خدا به منظور آمادگی برای موسم حج امسال خبر داد.
بر اساس گزارش ریاست کل امور مسجدالحرام و مسجدالنبی، طبق روال پرده کعبه به اندازه سه متر بالا برده شد و آن ناحیه با پارچه پنبهای سفیدی با عرض حدود ۲ متر پوشانده شد.
طبق رسم هر ساله در نیمههای ماه ذیالقعده، قسمت پایین پرده خانه خدا حدود سه متر بالا زده شد و حدود ۴۷ متر پارچه سفید به دور آن کشیده شد. این اقدام برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی انجام میشود، چرا که تعداد زیادی از زائران مشتاقند پوشش کعبه را لمس کنند و یا تکههایی از پرده کعبه را برای تبرک جدا کنند.
روز گذشته «عبدالرحمن السدیس» رئیس امور حرمین شریفین عربستان سعودی نسبت به برگزاری یک مراسم استثنایی ممتاز و ایمن برای حج امسال ابراز امیدواری کرد.
السدیس تاکید کرد که آمادگیها و تدارکات، نویدبخش خوبی است و ما نسبت به یک موسم استثنایی و برجسته حج که امن و در دسترس است، خوش بین هستیم.
شرکت هواپیمایی عربستان سعودی نیز اعلام کرد که فرودگاههای این کشور در فصل حج ۱۴۴۴ هجری قمری (۱۴۰۲) پذیرای ۷۷۰۰ پرواز از کشورهای هفت قاره جهان پذیرای ۱,۷ میلیون زائر در موسم حج خواهند بود.
تعداد زائران حج تمتع کشورهای مختلف در سرزمین وحی در حال افزایش است و سعودیها برای حضور میلیونی زائران در جوارخانه خدا، حصارهای اطراف مطاف را برداشته و فضای زیارتی مسجدالحرام را توسعه دادند.
این روزها تعداد زائران در مسجدالحرام بیش از گذشته شده است. بر همین اساس، وزارت حج عربستان اعلام کرد افرادی که ویزای عمره مفرده دارند، فقط تا پایان روز یکشنبه گذشته میتوانستند به سرزمین وحی مشرف شوند و از روز یکشنبه دیگر امکان پذیرش عمرهگزاران وجود ندارد.
تاریخ ادای مناسک حج از روز هشتم ماه ذی حجه منطبق با ۲۵ ژوئن (۴ تیرماه) خواهد بود، ضمن اینکه حج تا روز چهارم عید قربان در ۱۳ ذی الحجه ۳۰ ژوئن (۹ تیرماه) ادامه دارد.
عربستان سعودی اعلام کرد که زائران باید این واکسنها را در دوره مناسب قبل از آغاز مناسک حج تزریق کنند تا اثربخش باشد. این واکسنها از جمله واکسنهای چهارگانه مننژیت، پنوموکوک، واکسیناسیون علیه هپاتیت ویروسی آ و ب. واکسن مننژیت، سرخک و اوریون، تب زرد و آنفولانزا فصلی هستند.
این درحالی است که «عبدالفتاح مشاط» معاون وزیر حج و عمره عربستان در گفتگو با روزنامه الشرق الاوسط تاکید کرد: تعداد حجاجی که خارج از عربستان برای ادای مناسک حج به این کشور میآیند به آمار پیش از آغاز شیوع ویروس کرونا بازگشته است.
وی افزود: ۲ میلیون مسلمان خارج از عربستان سعودی از سراسر جهان و ۲۰۰ هزار نفر از داخل عربستان میتوانند مناسک حج را به جا آورند.
پیش از این «عبدالرحمن بن عبدالمحسن الفضلی» وزیر آب و کشاورزی و رئیس کمیسیون امنیت غذایی عربستان سعودی اعلام کرد که تعداد حجاج امسال نسبت به ۳ سال گذشته به دلیل کاهش آمار مبتلایان به ویروس کرونا افزایش خواهد یافت.
عربستان سعودی در سال گذشته به دلیل محدودیتهای اعمال شده ناشی از ویروس کرونا پذیرای بالغ بر ۹۰۰ هزار زائر خانه خدا بود، اما امسال اعلام کرد که نزدیک به ۲ میلیون حجاج به حج مشرف میشوند.
سال گذشته (حج ۱۴۴۳) ۸۹۹ هزار و ۳۵۳ حجاج به حج مشرف شدند. در حجهای تمتع ۱۴۴۱ و ۱۴۴۲ نیز عربستان سعودی تصمیم گرفت که حج تمتع را با حضور زائران ساکن عربستان برگزار کند.