علی اصغر عنابستانی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجو، درباره اهمیت انعقاد قرارداد واردات گاز از ترکمنستان به ایران گفت: ما قطعاً برای اداره امور کشور باید ارتباط خودمان را با همسایگان روز به روز بیشتر و بهتر کنیم. قرارداد واردات گاز از این جهت برای ما مهم است که ما میتوانیم در زمینه ترانزیت گاز منابع مالی بسیار بالایی برای کشور ایجاد کنیم. این قراداد واردات گاز در زمینه حل ناترازی گاز و افت فشار گاز برای ما فوقالعاده دارای اهمیت است.
این نماینده مجلس یازدهم افزود: یکی از اشتباهات جدی دولت گذشته این بود که این فرصت خرید گاز از ترکمنستان را به دلیل بدهی 6 میلیاردی از دست داد و اختلافات شدیدی بین دو کشور به وجود آمد و این اختلافات را حل نشده باقی گذاشت. ولی دولت فعلی با سیاست نگاه به همسایگان این اختلافات را حل کرد، بدهی به ترکمنستان را پرداخت کرد و صادرات گاز ترکمنستان به ایران مجددا از سر گرفته شد و بازارچههای مرزی ما با ترکمنستان بار دیگر فعالیت خود را شروع کردند.
وی در ادامه توضیح داد: توفیقات اقتصادی بسیار خوبی از این قرارداد برای ما ایجاد میشود و ما میتوانیم به مسئله ترانزیت گاز به صورت جدی نگاه کنیم. با استفاده از این قراداد می توانیم گاز را از ترکمنستان بگیریم و اقدام به بازصادرات آن به سایر کشورها کنیم و حتی می توانیم صادرات گاز به افغانستان را به عنوان یک کشور استراتژیک در دستور کار قرار دهیم.
وی در ادامه توضیح داد: علاوه بر این قرارداد واردات گاز از این جهت می تواند به ما کمک کند که در فصولی که به گاز بیشتری نیاز داریم و با افت فشار و ناترازی مواجه می شویم، از این گاز استفاده کنیم.
عنابستانی با اشاره به اینکه با این اقدام مجبور به قطع گاز واحدهای تولیدی در زمستان به دلیل افت فشار و ناترازی نمی شویم که نتیجه آن کاهش میزان تولید واحدهای تولیدی کاهش باشد توضیح داد: ناترازی گاز را میتوان با واردات گاز حل و فصل کرد و واحدهای تولیدی مان را همچنان فعال نگه داریم این مشکل است که ما در سالیان گذشته با آن روبرو بودیم و در زمستان ها مجبور به قطع گاز واحدهای تولیدی شده ایم.
وی در ادامه افزود: در سنوات قبل به دلیل افت فشار و قطع گاز این واحدهای تولیدی، این واحدها یا تعطیل شدند و یا مکلف به استفاده از سوخت های دیگری شدند که قیمت محصولات تولیدی را بالا میبرد و هم اینکه آلودگی محیط زیست برای ما در پی دارد. علاوه بر این خیلی از واحدهای تولیدی گاز سوز نیستند بلکه گاز خوراک آنها است و وقتی گاز قطع شود امکان ندارد که این واحد تولیدی بتواند با منبع انرژی دیگری به فعالیت خود ادامه دهد.
عنابستانی با بیان این که در خیلی از واحدهای تولیدی فقط می توان از گاز استفاده کرد و با افت فشار و ناترازی گاز واحدهای تولیدی با مشکلات جدی مواجه می شوند گفت: در صورتی که با انعقاد قرارداد واردات گاز از ترکمنستان خیلی از مشکلات ما حل می شود.