به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، کاظم جلالی، سفیر ایران در مسکو روز چهارشنبه در حاشیه مجمع بینالمللی اقتصادی سن پترزبورگ به شبکه انگلیسی زبان راشاتودی گفت که کشورهای تحریم شده از سوی غرب باید برای مقاومت در برابر هژمونی تک قطبی جهانی متحد شوند.
جلالی تصریح کرد که اگرچه ایران دههها تحت تحریمهای گسترده بینالمللی قرار دارد، اما اقتصاد این کشور ویران نشده است.
وی افزود که جمهوری اسلامی توانسته خود را با این شرایط سازگار کند و اقتصاد خود را به گونهای عایق کرده است که دیگر به تجارت غرب وابسته نیست.
این سفیر در ادامه گفت: تحریمهای آمریکا برای نابودی اقتصاد ایران که قبلاً به صادرات نفت و گاز وابسته بود، طراحی شد. ما دست دشمنان خود را رو کردیم و توسعه بخشهای مختلف اقتصاد را آغاز کردیم و وابستگی خود را به صادرات انرژی کاهش دادیم.
جلالی همچنین اظهار داشت که دو دهه پیش، صادرات غیرنفتی ایران تنها ۱.۵ میلیارد دلار بود... از آن زمان تاکنون، تهران توانسته است به صادرات خود تنوع ببخشد به طوری که این کشور در سال جاری میلادی به ۵۴ میلیارد دلار صادرات غیر انرژی رسید.
به گفته این دیپلمات، دولت ایران تحریمها را یک فرصت دانسته و در حال حاضر اقتصاد این کشور شانزدهمین اقتصاد بزرگ جهان است.
وی گفت: ایران در بسیاری از بخشهای صنعت، از جمله علم و فناوری، چرخهای کامل از تولید ایجاد کرده است، حتی در شرایطی که صنعت ایران نیز مانند روسیه به فناوریهای غربی وابسته بوده است. روسیه اکنون در حال دور شدن از غرب است. ما این روند را چهل سال پیش آغاز کردیم.
وی همچنین بر تعمیق روابط میان مسکو و تهران تاکید کرد و گفت که دو اقتصاد میتوانند مکمل یکدیگر باشند و به افزایش سرمایه گذاری متقابل و همچنین همکاریهای انرژی و صنعتی اشاره کرد.
جلالی گفت: این روند در حال افزایش است. اقتصادهای ما میتوانند مکمل یکدیگر باشند و در نهایت یک هم افزایی ایجاد کنند.
روسیه و ایران در مواجهه با تحریمهای اقتصادی غرب روابط خود را تقویت کردهاند. بر اساس دادههای رسمی، گردش مالی تجاری دوجانبه از ۱.۶ میلیارد دلار ثبت شده در سال ۲۰۱۹ تقریباً سه برابر شده و در سال ۲۰۲۲ به ۴.۶ میلیارد دلار رسیده است.